Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Alu - wszyscy przyglądamy się z wielką uwagą tej jesieni , przymrozek nam niszczy nasze pieczołowicie hodowane przez lato rośliny :? a cudne żywe barwy nie poddającej się przyrody nam to wynagradza. :) Aby do wiosny!!!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie tyle roślin zimozielonych, że zawsze będzie na co popatrzeć. Ja ich nie mam, więc ogródek robi się goły i smutny.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU masz rację jednak zimozielone dodają ogrodowi uroku tylko gdzie to wszystko powsadzać ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jojola Jolu-ja wcale nie mam dalii,ale jak oglądam inne ogrody,u ciebie też oczywiście ,to mi żal....ale nie mam ich gdzie przechowywać,próbowałam w piwnicy ale zawsze mi wyschły :( jednak wiosną chyba się skuszę na jakieś karłowe odmiany( bo nie mam już miejsca na sadzenie) w donicach.
U mnie też od kilku dni piękne słoneczko ,ale w nocy przymrozki i to spore...brrr

Monia68 Calla....następna piękna roślina,....którą bym chciała mieć,a może jeszcze uda się ją gdzieś wcisnąć ;:108

marpa Miło mi,że zajrzałaś do mnie ;:196 jeżeli pozwolisz to wpadnę z rewizytą :wit

basjak Basiu! ja ci zazdroszczę pięknych kwiatów i kolorów, a tobie podobają się moje iglaczki :;230

Jadziu prawie wszyscy tak mamy "gdzie to wsadzić???? " ;:223
ja tak mam-kupuję jak coś mi wpadnie w oko a potem problem :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

ostatnie kwitnące..... :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fotki z piątku,kiepska jakość,bo z komórki-powojnik jeszcze zawiązał pączek,ciekawe czy zdąży zakwitnąć?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Alu ten taki śliczny iglaczek, to metasekwoja?
Czy figowca zimujesz w ogrodzie, czy w pomieszczeniu, gdyż słyszałam, że w zacisznym miejscu, okryty może przezimować. :)
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Tajko tak to metasekwoja-jeszcze nie gubi igiełek, ale pewnie już niedługo ,bo mrozi u mnie nocami :(
Figowca kupiłam dopiero w tym roku-miałam go wsadzić do ziemi,ale doradzono mi,żeby go przezimować w pomieszczeniu.Wiosną pójdzie do ogrodu-podobno starsze egzemplarze zimują bez problemu.Na świeże figi,to raczej nie liczę :D ale ma takie oryginalne liście i to dla ich urody go kupiłam :tan
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, powojnik może jeszcze zdąży. Mój Kacper kwitnie od wiosny, maksymalnie dwoma kwiatkami :;230 teraz jeszcze dynda mu jeden kwiatek, zawieszony na gałęzi wiśni.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Basiu pięknie dynda ten twój powojnik :D a to obok to eukomis? nie znam tej rośliny....kiedy się to sadzi? kiedy zaczyna kwitnąć i jak długo? hodujesz w donicy a na zimę do domu?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu eukomisa ja nie sadzę, ale jego się sadzi wiosną, a jesienią wykopuje i przechowuje w pomieszczeniu. :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, Tajka już podpowiedziała ;:180 dodam jeszcze, że mam go pierwszy sezon i bardzo mi się podoba. Jest ładniejszy, niż na zdjęciu. No i wciąż jeszcze stoi i dobrze się ma :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, pytałaś o callę :) Wydaje mi się ona rośliną bezproblemową. W końcu kwietnia wysadzam prosto do gruntu na stanowisko w półcieniu w pobliżu rh, a co za tym idzie, ma dosyć wilgotno przez cały sezon. Pierwsze nawożenie azafoską, drugie po miesiącu nawozem do kwitnących i zapominam o niej do jesieni :lol: Ciężko ją wykopać, bo tworzy dużą bryłę bardzo długich korzeni. Przed zimowaniem skracam je o 2/3- nie zauważyłam, żeby to miało jakikolwiek wpływ na kwitnienie w kolejnych sezonach. W tym roku bulwy tak się rozrosły, że nie mieszczą się w obu dłoniach. Przechowuję w wiklinowym koszu, niczym nie zasypuję- temperatura +3 do +10 w zależności od warunków na zewnątrz.
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Alino. Masz miły przytulny ogródek. Wszystkiego po trochu, kolorowo i wesoło. PIekne zdjęcie z obsypanym miłorzębem. Szkoda, że on tak krótko ma te swoje złote listki.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

też pospacerowałam po twoim pięknym ogródku , ładnie wszystko rośnie i jest DUŻE a ja dopiero zaczynam komponować swój ogród ale na moich piaskach tak szybko nie chce rosnąć .. masz piękne iglaki i róże ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu witaj.
Mój miłorząb niespodziewanie jednej nocy zgubił wszystkie listki, tak samo nie zdążyłam nacieszyć się winobluszczem pstrolistnym, który zacząl zabarwiać się na różowo i szybko liście opadły.
Brzozy nie zdążyły zżółknąć, jak pod wpływem porywistych wiatrów zostały bez liści, jakaś nie typowa jesień w tym roku. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”