Winobluszcz na ogrodzenie

Drzewa ozdobne
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: winobluszcz po drugiej stronie siatki

Post »

A na czym będzie się trzymać siatka ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Siatka na drewnianych słupkach, mąż je właśnie wkopuje, gdzieś tak co 2,5-3m. Nie daje się namówić, by słupki były gęściej celem utrzymania winobluszczu.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

mój winoluszzcz dostanie w przyszłym roku ostatnią szansę rośnie w pełnym słońcu , mało podlewany ( ale jak upały to podlewałam ) od 2010roku i jest beznadziejny może w przyszłym roku zaskoczy i puści korzenie głębiej jednak pełne słońce to nie to dla winobluszczu
duduś
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Duduś posadzisz i każesz rosnąć :lol:
Ja posadziłem w pełnym słońcu na stalowych prętach w piachu.Rosło to tak , że za słabe żeby żyć, za silne żeby umrzeć, paliło go na tych prętach.Poszła lepsza ziemia, nawozy i woda !

Obrazek

tu malutki obecnie dużo większy
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
alette
100p
100p
Od: 11 kwie 2013, o 17:48

Winobluszcz a gładki mur - problem

Post »

Witajcie drodzy forumowicze, problem jest taki: działka 4 ary jest praktycznie z każdej strony (nie z naszego wyboru) otoczona gładkim od naszej strony ogrodzeniem betonowym i po prostu winobluszcz 3 klapowy i listkowy nie dają rady się po niem piąć. Jak ten problem rozwiązać niespecjalnie wielkimi kosztami? Podsuńcie mi prosze jakieś pomysły, są specjalne kratki podpierające, ale one na tyle metrów kwadratowych ogrodzenia są bardzo kosztowne :shock: , może można czymś posmarować, pomalować te betony, żeby były porowate? Bardzo dziękuję za pomoc ;:3 ;:3 ;:3
Gdybym nawet wiedział, że jutro świat przestanie istnieć, to jeszcze dziś zasadziłbym drzewko jabłoni.
Marcin Luter
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”