Ogródek Pszczółki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.4

Post »

Kotek w koszyczku-widok przeuroczy :D
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:7 Nie wiedziałam, że dziewanny mogą być takie ładne. Znałam tylko te zwykłe żółte. Beesia ma rzeczywiście piękne liście.
Dobrze, ze Twoje kicia siedzi w koszyku. Ja zostałam dziś drapnięta do krwi. Oczywiście bez złych zamiarów. Przycinałam
irysy i coś wyskoczyło nagle z zarośli. Moja Mona myślała, że się bawię. ;:167
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w ten piekny letni poranek
Patryku, przyjemnie mi że bardzo, że podoba Ci się u mnie :heja zapraszam częściej ;:136
Grażynko, koty uwielbiaja donice bo magazynują ciepło, ale na szczęście moje jakoś zmieniły zwyczaje i już mi nie gniotą roślin
w donicach tylko wolą puste koszyki albo kartony. :D
Roza333, niestety moje rabatki to też ulubione miejsce kotów. Ale wolę jak sie na nich wylegają niż jak urzadzaja walki, bo wtedy
straty dużo wieksze. ;:223 co roku mi coś łamią i wyrywaja.
Ewlinko, bardzo mi miło że do mnie wpadasz i dziękuję za pochwały ;:196 , tym bardziej cenne że płyną z ust właścicielki tak pieknego
i niedościgłego ogrodu piszesz o piaskach i cienistych miejscach w Twoim ogrodzie, a mnie zachwyca że udało Ci się dobrać rośliny i
aranżacje do Twoich ogrodowych warunków. ;:138 nie ma co walczyć z wiatrakami i przeciwko naturze :tan lepiej starać się stworzyć piekny
ogród zgodnie z naturą i jej wymaganiom. Nie przeszło mi przez myśl by uprawiać Rh albo azalie u siebie bo po co tracić siły na stracone cele. :|
Za to u mnie róże dobrze rosną i udało mi się zaaklimatyzować kilka innych roślin którym też się u mnie nieżle podoba. Zresztą, wybór jest tak duży
że jest z czego robić piękne rabatowe kompozycje w każdych warunkach
I tak jak mówisz, to czego nie mamy możemy zawsze z przyjemnością podziwiać w innych forumkowych ogrodach.
Serdeczności i buziaczki ;:196
Agnieszko, zastanawiam się jak mu się udało tam zmieścić :?: ale jak się czegoś naprawdę chce :;230
Adrianko, bardzo lubię te nowe dziewanny, mają takie ciekawe i niespotykane kolory i pięknie się komponyją z i nnymi kwiatami, ;:138 jedyny
problem że one ładnie wyglądają w grupie i wtedy dobrze się trzymaja prosto, bo kilka roślinek rozrzuconych gdzie niegdzie wcale nie widać na rabacie.
Są takie dyskretne że nikną w innych kwiatach. Trzeba im zarezerwować odpowiednie miejsce.
Moja kicia robi tak jak Twoja, jak widzi że poruszam gałązkami to dla niej zachęta do zabawy i potrafi też podrapać
Uściski :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ależ fantastyczny jaśmin! Szkoda że zapachu nie da się przesłać. Zdjęcie z kotem jest super :) Moje też uwielbiają jak mogą się wcisnąć w koszyk albo karton. Myślę że to taki atawizm po przodkach, czują się jak żbiki w dziupli :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja kotka jakoś nie włazi w kartony i koszyki. Ona woli wylegiwać się jak królowa na poduszce :;230
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

AGNESS pisze:Wiesiu ależ żałuję, że nie mogę usiąść w pobliżu jaśminu i upajać się tym bajecznym zapachem 8-)
Złocienie śliczności, a różyczki wiadomo- cudo :D
cóż dodać? brak słów ;:196

a ja na tarasiku wypiłam kawkę, widok i upajający zapach róż i jaśminu prawie mnie uśpił, było super ale wracam ustępuje miejsca kolejnym zauroczonym Twoim ogródkiem, a kicia cudna a jaka fotogeniczna,

;:3 ;:3 ;:3 ;:3 miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Jej! Dlaczego ja jeszcze nie widziałem Tego Kota?!

Rewelacyjny!

;:138
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Zielona Aniu, to faktycznie musi być jakiś atawizm u kotów. Na pewno czuja sie bezpieczniej w takim koszyku albo kartonie ;:108
A zapach jaśminu chętnie bym podesłała, tylko technologia musi jeszcze zrobić postepy :;230
Agnieszko, o to Twoja kotka wygodnisia na poduszce. Znajoma mi opowiadała że jedno małżeństwo udomowiło przepiórkę, która ganiała
całymi dniami po polu a na noc przychodziła spać w ich sypialni na podusi, jak królowa ;:108
Taruś, witaj na tarasiku, znalazłam pusta filiżankę i tak pomyslałam że to Aneczka przemknęła jak dobry duszek ;:170
Andrzeju, ta moja kotka to STAR okolic. Wszystkim sąsiadom sie niezmiernie podoba, i do tego szczególnie kotom co przychodzą gromadami
;:224
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tą przepiórką to niesamowita historia. Jak zwierzę potrafi się przywiązać do właściciela. :D Co do kotki mówisz, że ma wielu adoratorów a jest sterylizowana?? Pewnie tak :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Agnieszko, na szczęście jest sterylizowana, Jakby nie, to byśmy się nie opędzili od wielbicieli :;230 za to nie bedziemy mieli takich ładnych kociąt :(

Pokażę jeszcze raz mojego dzwoneczka 'Loddon Anna' który coraz bardziej rozkwita

Obrazek

i jeden z ostatnich kwiatów 'Josephine' w tym rzucie.

Obrazek

no i jeszcze kawałek ładnego letniego nieba, oby takie zostało na długo

Obrazek
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pszczółko czy to ja od Ciebie dostałam nasiona czerwonych maków? Zakwitł mi pierwszy i jestem nim wręcz zachwycona. Szczególnie tym pięknym, nietypowym odcieniem czerwieni.
Już chyba minął miesiąc jak pokazywałaś "topolowy śnieg". A u mnie dopiero teraz topole zaczęły "śmiecić" na dobre. Wszystko jest w tym puchu :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu niebo śliczne. Widzę, że pogoda trochę lepsza...u Nas też świeci słonko ale jest zimny wiatr :D Moja kotka też sterylizowana :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wiesiu, masz kotkę wielkiej urody. ;:224
Nic dziwnego, że kocurki do niej startują.
Też mam kicię, taką pręgowaną i po sterylizacji i chociaż łazi po ogrodzie, to jest dosyć puszysta :;230
Tu w Gdańsku też niebo jest teraz takie niebieściutkie. I choć słoneczko przygrzewa, to w nocy temperatura spadała nawet do 4 stopni. :(
Już kilka dni nie padało i tak naprawdę, to taki nocny deszczyk by się roślinkom przydał.
:wit
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj Wiesiu :wit
Ciekaw jestem jak to wygląda u Ciebie, bo u nas takie chmury na niebie to na 100% zmiana pogody (czytaj: deszcz) w ciągu maksimum 1-1,5 dnia :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Pawle, to gdzie Ty te chmury widziałeś? ;:154
Ani we Wrzeszczu, ani tu na mojej wsi chmur nie widać, a pisaliśmy z Trójmiasta w niewielkim odstępie czasu? :?
Gdyby miał być ten deszcz, to fajnie. Wczoraj na prognozie IMG zapowiadali deszcze od czwartku, ale już dzisiaj rano wycofali się z tego :roll: .
Wiesiu ,wybacz, ;:196 ;:180 że takie tematy poruszam u Ciebie i odpisuję Pawłowi, ale mnie temat deszczu bardzo interesuje, bo u mnie sucho. :?
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”