Cuda cudowne, kącik rewelacja

Latem to ona nawet na dworze może rosnąć, gorzej gdy przyjdzie zima i suche powietrze. Wystarczy dla niej przykryte akwarium, tak jak u mnie. Nie musi być duże.horpyna pisze:Ona miała na wstępie zapowiedziane, że umrze, jak ją kupowałam w palmiarni... no i się odrodziła przepięknie. Widać, jak na razie jej dobrze, więc póki co szklarni nie będę budować
też mnie ta wycieczka powaliła:D aż strach jeździć gdziekolwiek rośliny oglądaćMadzik_J-Ch pisze:Witaj![]()
Ja się tak dopiero ze wszystkimi zapoznaję, zaglądam sobie to tu to tam![]()
No i tak w środku nocy trafiłam do Ciebie i ... noc nie przespana! Masz piękne okazy![]()
![]()
![]()
A ta "wycieczka" do centrum ogrodniczego no to mnie powaliła już zupełnieRozumiem - jak wycieczka, to i pamiątki muszą być
całkiem możliwe. Wypuściła już trzy łodyżki z kwiatkami.. może dać jej dodatkowo coś do jedzenia, skoro tak blednie przy kwiatkach?Krystyna.F pisze:O ile się nie mylę, to Maranta będzie miała zamiar zakwitnąć? Podejrzewam że to jest przyczyną niedobarwienia liścia, gdyż wszystkie soki zostały skierowane w kierunku pędu kwiatowego. Czasami Maranty tak mają.![]()