Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)

Post »

Edyto nowości bardzo ładne ;:108 ;:7 ,a znalazłaś już nazwe odmianową tamtej fuksji? :roll:
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję:) A nazwy nie znalazłam ale mam nową wskazówkę, może ważną. Kwiatki, które fotografowałam były w kolorze fioletu a teraz jak otwiera się nowy kwiatek to jest granatowy (środek). Nie wiem czy to typowe dla fuksji czy typowe dla tej odmiany.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Edziu ,widzę że rodzinka kwiatowa się powiększa .Gdzie ty na nie wszystkie miejsce znajdujesz :?:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nowinki urocze. Szkoda, że miejsce się kończy. No ale to są bolączki każdego kwiatomaniaka :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Katarzynko, nie mam pojęcia skąd te miejsca ;) Zawsze coś wykombinuję ale czasami jest to kosztem czegoś innego co na przykład "wypada" w sposób naturalny. Na przykład teraz będzie troszkę miejsca, ponieważ jałowce, które mam w donicach mają za mało miejsca i oddaje je sąsiadce na działkę.
Kasiu, w 100 % się zgadzam ale JEDEN ;) kwiatuszek zawsze gdzieś się zmieści :oops:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edyś pisze:Kasiu, w 100 % się zgadzam ale JEDEN kwiatuszek zawsze gdzieś się zmieści
Nie, no oczywiście, że tak. Wcale nie neguję. Nawet powiedziałabym, że zmieści się więcej niż jeden. Ja jak już nie mam parapetu to piętrowo doniczki ustawiam :lol:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Ha ha ha !!! :tan No oczywiście, że jakieś wyjście zawsze się znajdzie. Ja też ustawiałam na parapecie jakieś podwyższenia, żeby się więcej zmieściło ;:108 Nawet wczoraj prosiłam męża o dodatkowe haki w suficie, też jakieś rozwiązanie.
A co do braku miejsca to jeszcze parę zdjątek :heja

Nie mogłam sobie odmówić -- oczywiście :)

Obrazek

I takie małe coś z okazji 1-go Maja ;:65 Niestety, nie było białych.

Obrazek

I nieszczęsne krokusy, wsadzone w lutym. To pewnie z powodu nietypowego terminu sadzenia coś im się poprzestawiało i część z nich najpierw puściła pąki a dopiero potem listki :)

Obrazek

I małe co nieco. Fukcja z serii Shadow Dancer "Gene" ( wcześniej była "Betty"- biało różowa)

Obrazek

I ponieważ kocham lilie, nie odmówiłam sobie dwóch nowych: Na pierwszym planie doniczkowa odmiana azjatyckiej -"Rodolfa"- biała a na drugim planie również doniczkowa odmiana orientalna- "Souvenir"- różowa. W głębi widać niedawno posadzone konwalie, które dostałam od sąsiadki z działki, podobno jakieś później kwitnące niż te majowe- zobaczymy.

Obrazek

I to się nazywa bzik ;:7
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Piękne nowe nabytki, Sundavilla i fuksja urocze. Ale goździk górą :) Pewnie na dodatek pięknie pachnie.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Super pachnie:) Dzięki Danusiu. Goździki przez kilka lat zostały całkowicie zapomniane. Dobrze, że teraz wracają do łask. Przecież one są takie śliczne :) A może to jakaś tęsknota za dzieciństwem? :)
I przepraszam za to "-" ale mi się zawsze tu miesza :oops:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Bo niepotrzebnie kojarzyły się z PRL-em. Ja uwielbiam goździki, zwłaszcza te miniaturowe, nawet te cięte stoją bardzo długo i pięknie pachną. No i mają tyle kolorów obecnie, nie tylko białe i czerwone :)
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

To prawda :) One są w ogóle urocze :)
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Gożdziki bardzo mi się podobają. Kupilam w tym roku nasiona, ale niestety nic mi nie wyrosło. Będę wpadać na twój balkon, żeby sie nawąchać :wink:
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Oby jak najczęściej :) Zapraszam ;:65
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Edziu jestem pod wrażeniem, nowe kwiatuszki :D . Czy twój mąż nic nie mówi na taką ilość roślinek, bo mój chociaż nie mam takiej ilości kwiatów co ty jak przynoszę to śmieje się że jeszcze trochę to nie będzie gdzie wyjść na balkon. W niedziele kupiłam żurawkę ,epimedium i dwie roślinki do mojego miniaturowego skalniaczka złapał się za głowę . Ze spaceru przyniosłam barwinka rósł sobie samotnie w opuszczonym, zrujnowanym miejscu po ogrodzie więc go przygarnęłam ,mąż nie był szczęśliwy a ja mu tłumaczę że może miejsca trochę mniej ale za to jak ładnie i miło będzie. Tylko ta pogoda robi nam psikusy.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Witaj Kasiu, jak miło Cię znowu widzieć:) Dziękuję serdecznie . A mój mąż...? Hmm... Czasami myślę, że jeszcze trochę a wymelduje mnie na balkon. Robi sobie ze mnie żarty.Czasami nawet słyszę, że bardziej zajmuję się "chwastami" jak nim. Ze śmiechem, oczywiście, bo chodzi dumny jak paw gdy któryś z naszych gości chwali moją "pracę" :) On sam ogranicza się do podlewania jednego, jedynego kwiatka w kuchni i niekiedy mówi o sobie, że jest "ogrodnikiem pełną gębą". A wczoraj zapytał co będzie na surówkę do obiadu, bo te moje plony to jeszcze przymałe. Mimo, że nawet złamanej rzodkiewki nie mam :) Ale to takie męskie gadanie :;230
A co do barwinka... Nie wiem gdzie go chcesz posadzić, bo jeśli z jakimiś innymi kwiatuszkami to lepiej nie. Słyszałam od sąsiadki, że jest okropnie plenny i nie można się go pozbyć, zagłusza inne rośliny. Podobnie jak konwalia dlatego posadziłam ją osobno w donicy.
A co do pogody to... :cry: Przecież miało być już tak ciepło ;:3

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”