Fajne dorodne kępki...
Ogród hal1959 cz5
Re: Ogród hal1959 cz5
Myslałam, ze floksy już kwitną.. a to pierwiosnki 
Fajne dorodne kępki...
Fajne dorodne kępki...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu do floksów jeszcze trochę,ale jedne te z dwukolorowymi listkami ,cała ich kępa w pąkach
Fiołki niebieski kwitną,a białe dopiero listki wychodzą
Fiołki niebieski kwitną,a białe dopiero listki wychodzą
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko jak zawsze piękne roślinki i wspaniale pokazane 
- hal1959

Dzięki Aguś
,ale jak dla mnie jeszcze zbyt szaro w ogrodzie,nie mogę się doczekać ciepła i wszystkie donice z domu wynieść do ogrodu,zrobiłby się luźniej

- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Wyniesienia donic do ogrodu to i ja nie mogę się doczekać

- hal1959

Wioluś te pełne po brzegi parapety i pół pokoju jednego ,w drugim tak samo
Dobrze,że te pokoje nie są używane na co dzień,bo musiałabym slalom gigant uprawiać miedzy donicami

Dobrze,że te pokoje nie są używane na co dzień,bo musiałabym slalom gigant uprawiać miedzy donicami
- paulinka09
- 500p

- Od: 18 sie 2008, o 13:39
Hal pięknie u ciebie pomimo pochmurnej pogody.A te fiołeczki ,są urocze.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko to będziemy mogli porównywac jak będą kwitły . Teraz przywiozłam sobie z niemiec różyczkę TOM TOM taka niziutka 60 cm i bardzo ciekawi mnie jak ta będzie kwitla . Fajne kępki tych pierwiosnków a u mnie musza sie dopiero rozrosnąc
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Witaj Halino
Pospacerowalam dzis po twoim pieknym ogrodzie. Byla to niezwykla podroz. Wspaniale aranzacje ogrodowe. I jak fachowo sfotografowane
Zauwazylam ze masz pare gatunkow roslin ktorymi jestem niezwykle zainteresowana.
Chcialam zapytac o wskazowki co do szczegolnej rosliny. Chodzi mi o primula auricula, ta fioletowa co masz na skalniaku. Kupilam te odmiane prymuli ostatnio i chcialabym utrzymac ja przy zyciu. będę wdzieczna za wszelakie wskazowki.
Pozdrawiam Asia
Pospacerowalam dzis po twoim pieknym ogrodzie. Byla to niezwykla podroz. Wspaniale aranzacje ogrodowe. I jak fachowo sfotografowane
Zauwazylam ze masz pare gatunkow roslin ktorymi jestem niezwykle zainteresowana.
Chcialam zapytac o wskazowki co do szczegolnej rosliny. Chodzi mi o primula auricula, ta fioletowa co masz na skalniaku. Kupilam te odmiane prymuli ostatnio i chcialabym utrzymac ja przy zyciu. będę wdzieczna za wszelakie wskazowki.
Pozdrawiam Asia
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, jak Ty to robisz, że u Ciebie już tak kolorowo?
Aż się oczy śmieją

Aż się oczy śmieją
- hal1959

Paulinko fajne są te fiołki,ale ja czekam na białe,które bardzo mi się podobają,
jednak one później zakwitną,dopiero wyszły listki
Jadziu fajnie,że będziemy mogły porównać sobie takie same róże,będą rosły w różnych warunkach,
tym bardziej ciekawi mnie jak sobie poradzi róża i u kogo będzie jej lepiej
Pierwiosnki raczej szybko się rozrastają,więc za wiele czekania nie będziesz miała
Asiu te pierwiosnki kupiłam 2 lata temu z pąkami,ziemie mam byle jaką,gliniastą,
tylko wokół posadzonej roślinki wymieniam na ziemię ogrodową,którą kupuje workami
.
Nie wiem co z nią będzie i jak zakwitnie,bo ją podzieliłam na 2,sama nie wiem czy zrobiłam to dobrze
Jednak do tej pory żadnych problemów z nią nie zauważyłam ,więc myślę,że nie musisz się o nią obawiać.
Życzę Ci żeby Ci zakwitła ślicznie
Bardzo dziękuję za odwiedzinki i zapraszam
Anuś na kolory to ja wciąż czekam
Kupiłam 12 szt bratków,tych drobnych i pachnących,więc troszkę kolorków przybyło od soboty
Sasanki zaczynają kwitnąć,inne dopiero wychodzą,więc kwitnienie będzie dłuższe,jeśli zakwitną te ,które przesadziłam

jednak one później zakwitną,dopiero wyszły listki
Jadziu fajnie,że będziemy mogły porównać sobie takie same róże,będą rosły w różnych warunkach,
tym bardziej ciekawi mnie jak sobie poradzi róża i u kogo będzie jej lepiej
Pierwiosnki raczej szybko się rozrastają,więc za wiele czekania nie będziesz miała
Asiu te pierwiosnki kupiłam 2 lata temu z pąkami,ziemie mam byle jaką,gliniastą,
tylko wokół posadzonej roślinki wymieniam na ziemię ogrodową,którą kupuje workami
Nie wiem co z nią będzie i jak zakwitnie,bo ją podzieliłam na 2,sama nie wiem czy zrobiłam to dobrze
Jednak do tej pory żadnych problemów z nią nie zauważyłam ,więc myślę,że nie musisz się o nią obawiać.
Życzę Ci żeby Ci zakwitła ślicznie
Bardzo dziękuję za odwiedzinki i zapraszam
Anuś na kolory to ja wciąż czekam
Kupiłam 12 szt bratków,tych drobnych i pachnących,więc troszkę kolorków przybyło od soboty
Sasanki zaczynają kwitnąć,inne dopiero wychodzą,więc kwitnienie będzie dłuższe,jeśli zakwitną te ,które przesadziłam

- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Dziękuję za tę informację. Wszędzie gdzie znalazłam cokolwiek o tej odmianie prymulki było napisane o mieszaniu ziemi ze żwirem gliną, ziemią torfową, przykrywaniu szkłem przed deszczem specjalnym traktowaniu w lecie i takie tam. Wszystko pod kątem wystaw dla których ten gatunek jest przede wszystkim hodowany. Zastanawiałam się czy można ja po prostu hodować w ogrodzie. Twoje roślinki są świetnym przykładem że można.
Przepiękne sasanki! Moje bidule, kupione z wyprzedaży w zeszłym roku, dopiero dochodzą do siebie. Miałam etykiety na 2 białe i jedna czerwoną, ale chyba wszystkie wyjdą białe. Mam nadzieję, że doczekam się takich pięknch okazów jak twoje
Przepiękne sasanki! Moje bidule, kupione z wyprzedaży w zeszłym roku, dopiero dochodzą do siebie. Miałam etykiety na 2 białe i jedna czerwoną, ale chyba wszystkie wyjdą białe. Mam nadzieję, że doczekam się takich pięknch okazów jak twoje
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- hal1959

Asiu ja nic nie robię z tą prymulką,fakt,że jest ona na skarpie i zalanie jej nie grozi,zimuje super nie przykrywam niczym,tylko śnieg ją przykrywa,a nie szkło
Sasanki mam białe,ale przesadziłam,więc będę niecierpliwie czekać na jej kwitnięcie,właśnie biała jest śliczna
Mam starsze sasanki i młodsze,te starsze zawsze kwitły późno.Pomyślałam,że było to spowodowane miejscem,w którym one rosły więc je przesadziłam ,okaże się czy wybrałam lepsze miejsce
One ładnie się rozrastają,więc szybko dorównają moim
Sasanki mam białe,ale przesadziłam,więc będę niecierpliwie czekać na jej kwitnięcie,właśnie biała jest śliczna
Mam starsze sasanki i młodsze,te starsze zawsze kwitły późno.Pomyślałam,że było to spowodowane miejscem,w którym one rosły więc je przesadziłam ,okaże się czy wybrałam lepsze miejsce
One ładnie się rozrastają,więc szybko dorównają moim
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witam..:)Ja swoje karpy Dali i Kan sadzę do gruntu bez podganiania...jak jeszcze nie maja liści ...więc nie martwię się o przymrozki:)
Piękna wiosna już u Ciebie...sasanka urocza:)Moje jeszcze uśpione...Pozdrawiam:)
Piękna wiosna już u Ciebie...sasanka urocza:)Moje jeszcze uśpione...Pozdrawiam:)
- hal1959

Reniu ja podganiam tylko kanny,szybciej zakwitną,bo jakoś u mnie wszystko lekko później kwitnie,
nie wiem dlaczego
Sasanki już się otworzyły

Korona zakwitnie

nie wiem dlaczego
Sasanki już się otworzyły

Korona zakwitnie