Odmiany pomidorów o liściach ziemniaczanych
Re: Odmiany pomidorów o liściach ziemniaczanych
Maciek ja swoje nasiona kupiłam u p. Ochotnickiej ,kupiłam dwie koktajlówki nie podpisałam bo jedna jest pomarańczowa a druga czerwona (będzie widać
-pomyślałam ).Okazało się że jedna z nich ma ziemniaczane liście sadziłam że Ciliegino jeśli Twoje są normalne to możliwe że pomarańczowe bez nazwy są ziemniaczane.

- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zobaczymy jakie będą owoce, ja mam Ciliegino a Grappolo, może są jeszcze jakieś inne 

Pozdrawiam, Maciek.
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z kozulowych mam 127 z liśćmi regularnymi i ziemniaczanymi, a ze "starych" linii blisko spokrewnione 29 i 30. Z każdej tylko jedna roślina żyje, i obie ziemniaczane. Na razie nie ma owoców, i w najgorszym wypadku spróbuję "coś" ukorzenić i przezimować w doniczce.
pozdrawiam, Gunnar
Dojrzały pierwsze owoce krzyżówki 144 Black Pear i Copia mam dwa krzaki z ziemniaczanymi liśćmi wyglądają i smakują podobnie jak czarny .
- GunnarSK
Kamma"Pomarańczowe bez nazwy" mogą być Ola Polka, która ma "zadeklarowane" ziemniaczane liście.
pozdrawiam, Gunnar
Mam jeszcze u siebie odmianę Stupice o liściach ziemniaczanych. Baaaardzo wczesny pomidor, owoce wielkości śliwki, bardzo smaczne. Jako pierwsze dojrzały, jako jedyne nie dopadła ich szara pleśń, z którą miałam ogromne problemy. Pomidory ciągle dojrzewają na całej długości. Są niewykańczalne
.

- GunnarSK
Bardzo się cieszę, że miałaś takie powodzenie z Stupice/Stupickim. W ubiegłym roku ta odmiana ostatnia była dobra i plonowała u mnie we wrześniu, kiedy inne padły ofiarą zarazy ziemniaczanej. Więc jest dobra i na początku i pod koniec sezonu. To jest prawdopodobnie zasługa personelu ośrodku doświadczalnego w Stupicach.Kasencja pisze:Mam jeszcze u siebie odmianę Stupice o liściach ziemniaczanych. Baaaardzo wczesny pomidor, owoce wielkości śliwki, bardzo smaczne. Jako pierwsze dojrzały, jako jedyne nie dopadła ich szara pleśń, z którą miałam ogromne problemy. Pomidory ciągle dojrzewają na całej długości. Są niewykańczalne.
pozdrawiam, Gunnar
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie liście ma Grandfather Ashlock
Wysiałam 4 sztuki, z czego dwie sadzonki liście mają klasyczne, a dwie "inne" -ziemniaczane/fasolowe (jak Stupice)

Wysiałam 4 sztuki, z czego dwie sadzonki liście mają klasyczne, a dwie "inne" -ziemniaczane/fasolowe (jak Stupice)

Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Dzięki Kasiu, w takim układzie szykują się dwie niespodzianki 

Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ja mam z akchi wymiany Brandywine. Żółty ma liście ziemniaczane, a czerwony tradycyjne 

Paula, ale to może Brandywine Red ? Bo jeśli tak, to on ma liście regularne.
Jeśli np. Brandywine, czy Brandywine Sudduth's, to one mają ziemniaczane. Brandywine Yellow też ma ziemniaczane.
Wszystkie Brandywine masz tu, sprawdź sobie :
http://t.tatianastomatobase.com:88/w/in ... B#mw-pages .
Jeśli np. Brandywine, czy Brandywine Sudduth's, to one mają ziemniaczane. Brandywine Yellow też ma ziemniaczane.
Wszystkie Brandywine masz tu, sprawdź sobie :
http://t.tatianastomatobase.com:88/w/in ... B#mw-pages .
- PaulaPola
Kasencja wszystko możliwe. Podpisane było jako Brandywine. Przy zbiorach się okaże 

No to jeśli samo Brandywine, to liście ziemniaczane powinny być. Może się dopytasz
osoby, od której masz jaka to dokładnie nazwa jest? Może to akurat było Brandywine Red, a może coś się pomieszało z nasionkami,
a może doszło do przypadkowego skrzyżowania i będziesz miała niespodziankę
.
osoby, od której masz jaka to dokładnie nazwa jest? Może to akurat było Brandywine Red, a może coś się pomieszało z nasionkami,
a może doszło do przypadkowego skrzyżowania i będziesz miała niespodziankę

- PaulaPola
Wszystko się może zdarzyć...
zapytam.