ps wypatruj listonosza

Gabrysiu to sobie popracowałaś a ja nic jeszcze nie zrobiłam bo i nie ma jak wleźć tak mokro.Nawet trawnik jak gąbka.Tylko u mnie taka ziemia,że dwa dni słońca i już trzeba rozglądać się za wężem do podlewaniaGabriela pisze:Kapusty i sałaty posadzone, trzy hortensje i barbula przesadzone...
Róż nie zdążyłam przyciąć... ale to nic, jest jeszcze czas.
Napracowana ale szczęśliwa.
Jednak powiedzenie że ziemia wyciągnie wszystko, sprawdza się... czuję się o wiele lepiej
Hanka 1 pisze: Gabrysiu to sobie popracowałaś a ja nic jeszcze nie zrobiłam bo i nie ma jak wleźć tak mokro.Nawet trawnik jak gąbka.Tylko u mnie taka ziemia,że dwa dni słońca i już trzeba rozglądać się za wężem do podlewania.
A dlaczego nie lubisz palm?
Grażynko, to odwaliłaś kawał roboty...kogra pisze:Gabi przycięłam jeżyny, rozsypałam wapno magnezowe, pozamiatałam chodniki, bo pełno było na nich śmieci po zimie i już szykuje się stos do palenia starych badyli i gałęzi.
Wyciągnęliśmy z M nawet huśtawkę ogrodową i ławki, żeby można było po pracy gdzie usiąść.
Wkurza mnie tylko strasznie ta końcówka remontu w domu, ale w przyszłym tygodniu mają skończyć,......nareszcie
No jest piękny... jest taki delikatny, tylko strasznie wolno się rozrasta.JAKUCH pisze:Oczywiście ,że ten z 2 zdjęcia jest piękny . Na ostatniej fotce jest ładny ,ale te2 ma to coś w sobie
Basiu, ja bym posadziła lilie od razu do ziemi, ale ze względu na to że jeszcze nie wszystko wyszło,basjak pisze:![]()
Trochę mnie wystraszyłyście sadzeniem lilii do doniczek. Ja w ubiegłym roku w połowie marca sadziłam lilie do gruntu, przy temperaturze 5 stopni i ...przeżyły wszystkie i zakwitłyA teraz też mam sporo do posadzenia i
Tak Krysiu, wiosna nasza kochana zawitała do mnie.goryczka143 pisze:Witaj Gabrysiu!
Ja też czekam na lilie będę sadzić od razu do ziemi. U Ciebie wiosna też już zawitała.
Miłek zakwitnie lada dzień. Moje wiosenne też jeszcze w ziemi.
Liseczko, moje niektóre róże już puszczają pąki, więc te mogę ciąć bez obawy.liska pisze:Na róże jeszcze za wcześnie, jeszcze nie tnij..
Fajnie już popracować w ogródku.. prawda?
Ja też chwilę byłam .. (potem goście) i czuję niedostyt.. mogłam zrobić więcej
Grzesiu, święta prawda... nareszcie wiosna...Grzesiu pisze:Zmęczeni ale szczęśliwi....
tak teraz można śmiało o nas powiedzieć![]()
Nareszcie wiosna