Ja juz częściowo wsadziłem do ziemi i normalnie rosną oto jedna z nich zero retuszy paintow itp
Niektóe siedza juz około miesiąca i jakoś rosną a ta na zdjęciu siedzi w ziemi około 2 tygodni ;),oczywiscie zrobiłem im piaskową ziemie .Proporcja 75% piasku reszta ziemia ogrodowa
Barwa liści w pewnym stopniu zależy od nasłonecznienia i zmienia się w ciągu sezonu wegetacyjnego. Do tego dochodzi wpływ sąsiedniej roślinności w postaci ocienienia. Zmienność glebowa też ma jakiś wpływ...
Moje kostrzewy sine rosną praktycznie wszędzie.Nie zauważyłem aby miejsce nasłonecznione bardziej lub mniej wpływało na barwę .Od strony południowej kostrzewy zdecydowanie bujniej mi rosną ,źdźbła są grubsze i sztywniejsze .Ale kolorem nie odbiegają od pozostałych.
Zakupiłam niebieską trawkę "Leymus Arenarius" mam pytanko ,jak się nią zajmować ?Wymaga jakichś szczególnych warunków podczas zimy?Planuję ja do wiosny trzymać w donicy w szklanej oranżerii.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
Witam
Po ile nasion kostrzewy popielatej sadzi się w jedno zagłębienie? W jakich odstępach? Jak przygotować podłoże? Jak często podlewać? I kiedy przesadzić do gruntu?