Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Dziewczyny powodzenia ;:224 Tadeusz nawet ozdóbki założył ...poczekajcie jeszcze z tydzień to może jakieś prezenciki pod świerkiem zastaniecie :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No żeby tylko nas ktoś nie ubiegł albo żeby te prezenciki nie przymarzły.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj! A tego świerka to ja już mam :D kupiony teraz jesienią :D jeszcze nie miał okazji zaprezentować się z tymi ślicznymi szyszeczkami...
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Jolu dzięki ...piękne zimowe zdjęcie Twojego ogrodu...
..rozprawiacie o pomidorkach raz jedyny posadziłam i zgniły na krzaku ...
..podsłucham Was i może skuszę się... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Jolu Ogród też masz ładny.Ciekawe roślinki.A daturka ta obsypana kwieciem to.........no brak mi słów.
Pozdrawiam
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lora polecam Ci zakupy u p.Grażyny Ochotnickiej ma naprawdę dobre odmiany np. pomidorów ja kupowałam u niej też nasiona papryki ale na paprykę było za zimno w tym roku żeby ją uprawiać bez osłon . W tym roku przyatakował nam iglaki jakis grzyb i znajomy pan w szkółce polecił mężowi oprysk Topsinem i ja pryskałam iglaki i pomidory ale jak zaczęły się zbiory to dałam oczywiście spokój opryskom i deszcze oraz zimno wykończyły pomidorki ale i tak było ich zatrzęsienie.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żeby zrobiło się raźniej i weselej wrzucę kilka fotek z lata.
Moje clematisy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jan Paweł na świerku wężowym.
Obrazek
i zbliżenie JP II
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I nasza/moja i M/ duma i radość piwonia krzewiasta, jedna z trzech
Obrazek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu!!! Powaliłaś mnie widokiem tej piwonii ;:180 dlaczego wcześniej jej nie pokazałaś? Masz jeszcze inne fotki? Ile ma lat ten twój okaz? Ja pierwszy raz zobaczyłam piwonie krzewiaste w ubiegłym roku Płocku-rósł cały szpaler w jakimś ogródku-stałam przy płocie jak zauroczona.Wydawało mi się,że na jednym krzewie były różne kolory kwiatów.Wyglądały niesamowicie.Nawet nie wiedziałam co to za krzewy,dopiero po liściach zorientowałam się,że to rodzina piwonii.Przy pierwszej okazji kupiłam sobie też to cudo,ale moja ma pełne kwiaty :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj JOLU, pozwoliłem sobie w zimowy wieczór pomyszkować po Waszym dużym, pięknym ogrodzie. Tylko proszę nie spiskować z ZYTĄ ;;45 bo ;:14 ;:14 , póki co, jeszcze się za szczepienie nie biorę a sadzonki świerku acrocona można tylko pozyskać tylko w wyniku szczepienia.
Piękny świerk ,to prawda, a wiosenne szyszki są bajeczne,innych roślinek mam w bród, a świerku nie dam sobie zabrać. ;:113
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeuszu możesz spać spokojnie my wybieramy się tylko po te prezenciki.A świerk -marzenie ale pewnie się spełni w nowym sezonie. Tadeuszu nigdy nie myślałeś o nauce szczepienia?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MalinaG mam w sumie trzy piwonie każda ma inny kolor kupowaliśmy zupełnego"kota w worku" a roślinki miały wysokość ok 10cm. Kupione były bardzo późną jesienią i zadołowane z doniczkami na rabatce a wiosną wysadzone na miejsce stałe, dostały do dołka spalonych kości , bo podobno bardzo lubią , i zakwitły każda miała jeden kwiat i przeżyliśmy szok takie były piękne tym bardziej że roślinka maleńka a kwiat ogromny. W tym roku kwitły po raz trzeci ,każda miała po trzy kwiaty i też wyglądało to przepięknie. Te piwonie to jedyne rośliny w ogrodzie których nie zapominam okryć na zimę i tylko czekam kiedy kupię następne bo na pewno kupię są dla mnie warte każdych pieniędzy.
Dla Ciebie Alu zdjęcia tych piękności.
Obrazek
Obrazek
Ta na pierwszym zdjęciu jest pojedyncza i kolor jest zbliżony do buraczkowego a ta niżej jest pełna i jest ciemno różowa.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze że człowiek ma aparat to teraz może popatrzeć na coś kolorowego bo za oknem nowa dostawa śnieżnego puchu.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Jolu!
Piękny masz ogród, tyle kwitnących roślin! Przepięknie! No i widzę, że tez jesteś miłośniczką piwonii drzewiastych :D :wink:
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem Kalmio piwonie drzewiaste to moja pasja i mojego M chociaż muszę przyznać trochę kosztowna ale jak zakwitają to się o tym nie pamięta.Trzeba się z czegoś cieszyć.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Jolu. Nie myliłam się co do piwonii! Piękne okazy i co ciekawe udało Ci się kupić trzy kolory. Może powinnam napisać, że udało się piwoniom zakwitnąć w trzech kolorach? Bo moim trzem zakwitło się w jednym :;230 Nie mam najlepszych doświadczeń w kupowaniu piwonii drzewiastych, a i uprawa nie idzie mi najlepiej. Masz w ogrodzie okazałe iglaki i jak widzę podsadzasz je z powodzeniem powojnikami. Bardzo to efektownie wygląda. Nie udało mi się dostrzec glicynii. No, a cardiocrinum ;:65 Posadziłaś je w tym roku? Jak głęboko i czy zabezpieczałaś na zimę? Bardzo jestem ciekawa :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”