Peperomia ładnie szaleje

Mogę Ci podesłać szczepkę jak chcesz (zależy jeszcze której, ta zielona jak najbardziej a ta różowa jeszcze nie mam z czego uciąć).DieSte pisze:Hej Aguś![]()
Śliczne masz kwiatuszki, do zroślichy przymierzam się cały czas, ale nigdzie nie mogę jej znależć![]()
Co do fiołeczka - weź sobie jednego listka do ukorzenienia, żeby odmłodzić roślinkę, a resztę przesadź i więcej podlewaj - będzie dobrze
Naprawdę?aguka pisze:Mogę Ci podesłać szczepkę jak chcesz (zależy jeszcze której, ta zielona jak najbardziej a ta różowa jeszcze nie mam z czego uciąć).DieSte pisze:Hej Aguś![]()
Śliczne masz kwiatuszki, do zroślichy przymierzam się cały czas, ale nigdzie nie mogę jej znależć![]()
Co do fiołeczka - weź sobie jednego listka do ukorzenienia, żeby odmłodzić roślinkę, a resztę przesadź i więcej podlewaj - będzie dobrze
Dziękuję wam za odwiedziny i porady. Faktycznie przydałoby się fiołka przesadzić ale ma tam lekarstwo na robale i jeszcze z przesadzeniem muszę poczekać.
Z tym podlewaniem, hmm nie wiem, co podleje to fiołek bardziej mi marnieje (może przelałam)
Dziękuję bardzo - potem przejrzę i dam znaćaguka pisze:To prześlij mi adres na pw postaram się w tym tygodniu wysłać. Przejrzyj sobie wątek może jeszcze chciałabyś jakąś roślinkę.
Mówisz jednak przesadzić. No pomyślę ale to jutro się do tego zabiorę dziś mi się już nie chce;p