Ja też się pochwalę 2
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ja też się pochwalę 2
dziękuję dziewczyny za odwiedzinki
ciagle sobie mówię,że na razie koniec z kupowaniem,ale gdzie tam ! jak zobaczę coś ciekawego - nie ma mocnych.Teraz coraz częściej zaglądam na stronę OG ,ale na razie dzielnie się trzymam
tylko jak długo ? z jednej strony - proza życia - szkoda kasy ,a z drugiej - są przynajmniej trzy które tak bardzo chciałabym mieć 

Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ja też zaglądam na OG...zwłaszcza, że nowości się śliczne pojawiły. Ale powiedziałam sobie...jak kupię w tym roku, to na następny rok braknie mi miejsca i kasy. Ale czekanie umilam sobie czytaniem o moich wymarzonych z listy chciejstw.Za to jaka radość będzie w przysłym roku, jak sobie pokupię, to co chcę mieć
Tobie też tego życzę...radośći z oczekiwania na nasze wymarzone orchidee 

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, szkoda, że nie przeczytałam tego wcześniej. Mnie też złamał się pęd przy podstawie miał dwa rozwinięte kwiatki, włożyłam do wazonu i co tydzień przycinałam na ukos koniec łodyżki. Tak robią w kwiaciarniach. W skutek czego wszystkie pąki się rozwinęły, choć kwiatki były dość małe, i cieszyły mnie jakiś miesiąc, no może trochę dłużejpapulka pisze:Kamilko,ja myślałam,że szału dostanę ,parę dni temu kupiłam tego drugiego był 2 pędowy...piszę był ,bo rano dziś patrzę a drugi pęd złamany przyczepiony do patyczka wisi w powietrzu , a tyle miał pączków

Identycznego pieguska jak Twój kupiłam wiosną z trzema łodygami, dwie już zasuszył i wypuścił kolejną, która na razie ma z 3cm. Bardzo mnie to ciszy, bo strasznie lubię te jego kropeczki. Żeby tylko pąki nie opadały...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Właśnie nie potrafię wyczuć jak to jest z tym opadaniem pączków,czasem kupione w sklepie zachowają i rozwiną wszystkie pączki, a czasem zgubią co do jednego ,co jest przyczyną - czy za mokro ,czy za sucho ? Czy po prostu trudno im się zaaklimatyzować ?
Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Raczej muszą się zaaklimatyzować, dlatego zrzucają pączki. A poza tym są też inne przyczyny, np. przeciąg czy owoce stojące w pobliżu 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
no tak przez głupie jabłka kiedyś mi cały w ciągu 3 dni opadłAnusska pisze:przeciąg czy owoce stojące w pobliżu
Wow o tym nie słyszałamAnusska pisze:Raczej muszą się zaaklimatyzować, dlatego zrzucają pączki. A poza tym są też inne przyczyny, np. przeciąg czy owoce stojące w pobliżu

Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, a może w pobliżu storczyka postawiłaś zapalone świece
Działają podobnie jak owoce
Pozdrawiam,
Ewelina

Działają podobnie jak owoce

Pozdrawiam,
Ewelina
jeszcze jedna pożyteczna wskazówka ,ale świec tam też nie było
ja nawet nie pozwalam gościom palić w tym pokoju gdzie mam storczyki 

Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Vandzie cuuudne, a princeska naprawdę kwitnie wyjątkowo często
Może zmotywuj ją pokazując zdjęcie siostry

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
no no naprawdę cudo
a ja swoją mam bardzo niedługo ,widzę ,że ciut urosła ,a do kwitnienia pewnie jej daleko,choć chyba jej nie jest źle - doświetlam ją 

Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
nie doświetlam wand i też chyba im dobrze bo obie kwitną
Życzę Ci żeby Twoja też szybciutko zakwitła
Kolor princeski jest bardzo przekłamany w rzeczywistości to fiolet z chabrem zdecydowanie ciemniejszy niż na zdjęciu 

Pozdrawiam Dorota!
Dorotko,u mnie z tym doświetlaniem to nie jakaś fanaberia . Mieszkam na 1 piętrze ,sąsiedni budynek bardzo zasłania swiatło dzienne ,żeby roślinnki dobrze rosły zmuszeni jesteśmy dać im dodatkowego słonka 

Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
Ale kokietka z Ciebie: "raczkująca kolekcja" - to super kolekcja!papulka pisze:czytam Wasz wątek z zapartym tchem kilka razy dziennie , w taką pogodę jak dziś storczyki to balsam dla oczu i dla ducha ,postanowiłam i ja się pochwalić swoją jeszcze raczkującą kolekcją![]()