Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolu mam nadzieję, bo bardzo mi się podoba, powiem szczerze, że trochę się martwię, bo wiem, że one kiepsko zimują, a u mnie ostre zimy, ale tak mi się podoba, że zaryzykowałam, przykryję je dokładnie gałązkami iglaczków i zobaczymy :roll:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko, u Ciebie znowu rewolucje ogrodowe. Następne zmiany :D:D Ale trzeba coś robić w ogrodzie inaczej człowiek by zwariował :D:D Zakupy super, teraz tylko dobrze przygotować podłoże i można sadzić. Tylko nie mam pewności, czy hebe ci przetrzyma zimę.
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Witaj AgnieszkoDawno mnie u Ciebie nie było. A tu tyle zmian. Skalniak bardzo mi się podoba, to prawda, ze najlepiej się prezentuje wiosną ale są też roślinki, które kwitną jeszcze o tej porze roku / np bylina-astry, ziomowity jesienne /
Róże masz prześliczne.
A kot to pracuś jak nic..
Kwaśna rabata będzie wyglądała bosko widzę po zdjęciach roślin, które mają być posadzone.
Ja u siebie też robię rewolucyjkę ale nie na taką skalę jak u Ciebie :wink:

pozdrawiam i zapraszam
Ewa
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Agnieszko, u mnie hebe przezimowały już dwie zimy. Były przykryta agrowłókniną i nic nie zmarzły :wink: a przecież u mnie zimy są najostrzejsze :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie, no właśnie, ja kombinuję , jak koń pod górę :roll: :lol: ciągle coś wymyślam , zmieniał, mój ogródek chyba nigdy nie będzie dokończony, ponieważ miejsca, które mam niby już gotowe, po jakichś 2-3 latach coś mi do głowy przyjdzie i całkowicie je przerabiam :roll: tak właśnie jest teraz z tą rabatą iglakową, którą praktycznie powiększam 2x, i skalniakiem, który był obsadzony typowymi skalnymi roślinkami, a teraz będzie kwaśny :roll: :lol: Ale w ogrodzie coś się musi ciągle dziać, a ja kocham zmiany 8) :lol:

Ewuś witaj, strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś :D Miło mi, że podoba Ci się skalniak :D prawdziwy efekt będzie wiosną, ale już mniej więcej widać jak to będzie wyglądało :D Astry alpejski chcę sobie posadzić, ale zimowitów na sklaniaku nie lubie ze względu na te wielkie liście wiosną. Ale poszukam jesiennych krokusów :D Już dziś nie dam rady, ale jutro pobiegnę pooglądać Twoje ogrodowe rewolucje :D

Anuś , mam nadzieję, że i u mnie uda się hebe przezimować, bo naprawdę bardzo mi się podobają, cóż , zobaczymy :? może akurat się uda :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnisiu :D ....szykuje sie wrzosowisko :D ...............ojjjjjj niestety trzeba plewić w latach pierwszych ale marudzeniem "Ciepłolubnych "się nie przejmuj :lol: :lol: skoro w smoczej wrzosy to chwasty ;:111

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Agnieszko. Czytam o jesiennych depresjach w innych wątkach, a Ty dostałaś wiosennego wigoru :lol: :lol: :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, a Ty ciągle szalejesz :lol: :lol: Będzie pięknie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Smoczynko :D to moje wrzosowisko będzie skromniutkie, wrzosy i wrzośce będą wkomponowane w iglaczki i rododendrony i będzie taki kwaśny misz-masz :D

Eluś, masz rację, powiem szczerze, że teraz dostałam większego powera na prace ogrodowe, niż miałam w lecie. Wtedy albo było strasznie gorąco, że nie miałam siły na takie cięższe prace, typu przewalanie ziemi, czy układanie komorów na skalniaku, czy wydzieranie darni :roll: Teraz pogoda jest ku temu znakomita, i wspaniale mi się robi, zawsze ktoś na moment wpadnie, tak, że i chwile odpoczynku mam na huśtawce przy kawusi :D aż się do domu nie chce iść. Wczoraj moja koleżanka powiedziała, że tak się odprężyła na powietrzu wśród zieleni, siedząc z kawką na huśtawce, że nawet ten rozryty, rozkopany skalniak wydaje jej się piękny :roll: :lol: :lol: :lol:

Moniś dziękuję :D jakoś tak naszła mnie wielka chęć na większe prace w ogrodzie, może tu działa też myśl, że na wiosnę, już to wszystko będzie gotowe, roślinki ukorzenione i tylko cieszyć się tym pozostanie( i wymyślać coś innego do zmieniania :roll: :wink: :lol: )
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Agnieszko!Twoje "kombinacje" wcale mnie nie dziwią ,póki masz energię i siły to wykorzystuj to,bo nic nie jest wieczne.Ja też ciągle coś przesadzałam ,tworzyłam nowe rabaty ku zdziwieniu znajomych i rodziny.Ale dzisiaj siły gdzieś odeszły...chęci również...
już nie" przerabiam" spontanicznie swoich rabatek tylko potrzebuję namysłu ,bo konceptu jakby brak i bodźców również...
Ale mimo wszystko ostatnio sadzę cebule różne - stare i nowe , wrzosy i inne rośliny na nowej rabacie...
Znam Twój trud i radość z efektów ,które osiągniesz! :shock: Gratuluję weny twórczej! :roll:
pozdrawiam.Maryna. ;:92
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszki, jestem pełna podziwy dla twoich przeróbek, ale to prawda,że lepiej się robi jesienią.

Ja swój skalniak robiłam pod koniec sierpnia. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu :D Teraz taki okres, ze nasze ogródki czekają na cebulki i nowe nasadzenia, żeby mogły cieszyć nas wiosną swoim pięknem :D A z zapałem do prac to -raz bywa, raz nie :roll: :lol: teraz na szczęście jest, to troszkę nadgonię :D

Iguś , jak teraz się zrobi to wiosną już gotowe :wink: :lol: i tylko zachwycać się pozostaje :wink: :lol:

Troszkę wrześniowych obrazków :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-d-a

Post »

Agnieszko, piękne jesienne kwiaty pokazujesz :lol:
Szczególnie podobają mi się ślicznie przebarwione hortensje :!:
No i nieustannie podziwiam Twój jesienny zapał do prac ogrodowych i wszelkich przeróbek :wink:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Coraz mniej kolorów w naszych ogrodach,ale aksamitki są niezawodne,ja czekam na chryzantemy z utęsknieniem,moje mają jeszcze maleńkie pączki,nie wiem czy zdążą przed mrozami,jedynie żółta,wczesna już kwitnie...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ten rozchodnik jest na prawdę okazały :!: :!: :!:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”