Ogródek AGNESS cz.4
Witaj AgnieszkoDawno mnie u Ciebie nie było. A tu tyle zmian. Skalniak bardzo mi się podoba, to prawda, ze najlepiej się prezentuje wiosną ale są też roślinki, które kwitną jeszcze o tej porze roku / np bylina-astry, ziomowity jesienne /
Róże masz prześliczne.
A kot to pracuś jak nic..
Kwaśna rabata będzie wyglądała bosko widzę po zdjęciach roślin, które mają być posadzone.
Ja u siebie też robię rewolucyjkę ale nie na taką skalę jak u Ciebie
pozdrawiam i zapraszam
Ewa
Róże masz prześliczne.
A kot to pracuś jak nic..
Kwaśna rabata będzie wyglądała bosko widzę po zdjęciach roślin, które mają być posadzone.
Ja u siebie też robię rewolucyjkę ale nie na taką skalę jak u Ciebie

pozdrawiam i zapraszam
Ewa
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcinie, no właśnie, ja kombinuję , jak koń pod górę
ciągle coś wymyślam , zmieniał, mój ogródek chyba nigdy nie będzie dokończony, ponieważ miejsca, które mam niby już gotowe, po jakichś 2-3 latach coś mi do głowy przyjdzie i całkowicie je przerabiam
tak właśnie jest teraz z tą rabatą iglakową, którą praktycznie powiększam 2x, i skalniakiem, który był obsadzony typowymi skalnymi roślinkami, a teraz będzie kwaśny
Ale w ogrodzie coś się musi ciągle dziać, a ja kocham zmiany 8)
Ewuś witaj, strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś
Miło mi, że podoba Ci się skalniak
prawdziwy efekt będzie wiosną, ale już mniej więcej widać jak to będzie wyglądało
Astry alpejski chcę sobie posadzić, ale zimowitów na sklaniaku nie lubie ze względu na te wielkie liście wiosną. Ale poszukam jesiennych krokusów
Już dziś nie dam rady, ale jutro pobiegnę pooglądać Twoje ogrodowe rewolucje
Anuś , mam nadzieję, że i u mnie uda się hebe przezimować, bo naprawdę bardzo mi się podobają, cóż , zobaczymy
może akurat się uda 

Ewuś witaj, strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś

Anuś , mam nadzieję, że i u mnie uda się hebe przezimować, bo naprawdę bardzo mi się podobają, cóż , zobaczymy

-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnisiu
....szykuje sie wrzosowisko
...............ojjjjjj niestety trzeba plewić w latach pierwszych ale marudzeniem "Ciepłolubnych "się nie przejmuj
skoro w smoczej wrzosy to chwasty 
cmokasy z gór

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko. Czytam o jesiennych depresjach w innych wątkach, a Ty dostałaś wiosennego wigoru

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AGNESS
Witaj Smoczynko
to moje wrzosowisko będzie skromniutkie, wrzosy i wrzośce będą wkomponowane w iglaczki i rododendrony i będzie taki kwaśny misz-masz
Eluś, masz rację, powiem szczerze, że teraz dostałam większego powera na prace ogrodowe, niż miałam w lecie. Wtedy albo było strasznie gorąco, że nie miałam siły na takie cięższe prace, typu przewalanie ziemi, czy układanie komorów na skalniaku, czy wydzieranie darni
Teraz pogoda jest ku temu znakomita, i wspaniale mi się robi, zawsze ktoś na moment wpadnie, tak, że i chwile odpoczynku mam na huśtawce przy kawusi
aż się do domu nie chce iść. Wczoraj moja koleżanka powiedziała, że tak się odprężyła na powietrzu wśród zieleni, siedząc z kawką na huśtawce, że nawet ten rozryty, rozkopany skalniak wydaje jej się piękny
Moniś dziękuję
jakoś tak naszła mnie wielka chęć na większe prace w ogrodzie, może tu działa też myśl, że na wiosnę, już to wszystko będzie gotowe, roślinki ukorzenione i tylko cieszyć się tym pozostanie( i wymyślać coś innego do zmieniania
)

Eluś, masz rację, powiem szczerze, że teraz dostałam większego powera na prace ogrodowe, niż miałam w lecie. Wtedy albo było strasznie gorąco, że nie miałam siły na takie cięższe prace, typu przewalanie ziemi, czy układanie komorów na skalniaku, czy wydzieranie darni

Moniś dziękuję

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witaj Agnieszko!Twoje "kombinacje" wcale mnie nie dziwią ,póki masz energię i siły to wykorzystuj to,bo nic nie jest wieczne.Ja też ciągle coś przesadzałam ,tworzyłam nowe rabaty ku zdziwieniu znajomych i rodziny.Ale dzisiaj siły gdzieś odeszły...chęci również...
już nie" przerabiam" spontanicznie swoich rabatek tylko potrzebuję namysłu ,bo konceptu jakby brak i bodźców również...
Ale mimo wszystko ostatnio sadzę cebule różne - stare i nowe , wrzosy i inne rośliny na nowej rabacie...
Znam Twój trud i radość z efektów ,które osiągniesz!
Gratuluję weny twórczej! 
pozdrawiam.Maryna.
już nie" przerabiam" spontanicznie swoich rabatek tylko potrzebuję namysłu ,bo konceptu jakby brak i bodźców również...
Ale mimo wszystko ostatnio sadzę cebule różne - stare i nowe , wrzosy i inne rośliny na nowej rabacie...
Znam Twój trud i radość z efektów ,które osiągniesz!

pozdrawiam.Maryna.

- AGNESS
Witaj Marysiu
Teraz taki okres, ze nasze ogródki czekają na cebulki i nowe nasadzenia, żeby mogły cieszyć nas wiosną swoim pięknem
A z zapałem do prac to -raz bywa, raz nie
teraz na szczęście jest, to troszkę nadgonię
Iguś , jak teraz się zrobi to wiosną już gotowe
i tylko zachwycać się pozostaje
Troszkę wrześniowych obrazków

Iguś , jak teraz się zrobi to wiosną już gotowe

Troszkę wrześniowych obrazków

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21