Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie już bombki? :shock: :lol:
No tak... zima idzie :lol: :lol: :lol:
Miss rzeczywiście bezkonkurencyjna :D
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Miss przepiękna, a tytuł sobie rzeczywiście zasłużyła :lol: . Pieknie u Ciebie i fajnie się zwiedza Twój ogród. Masz fajne trawy, moja posadzona niedawno chyba usycha :oops: tak to jest jak się codziennie nie zagląda do ogrodu :oops:
Kostkę brukową przy brzegach rabat układałaś na zaprawę czy jakoś inaczej?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Witam i podziwiam pół-jesienne widoki. Sama już nie mogę się doczekać wybarwionych na czerwono liści. U mnie jakoś poza winobluszczem (2 szt), czerwonymi kulkami ogników i dojrzałymi jabłuszkami - symptomów jesieni nie widać. Nie żebym tęskniła za zimą, ale jesienną paletę barw uwielbiam.
Bardzo fajne te zmutowane "dynie" (nie wiem jak to się fachowo nazywa), może za rok tez je "rzucę" na jakiś płot - czy to się łatwo uprawia?
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

gohna- z kostką było tak... najpierw wryłam się w trawnik, potem małą łopaktą wyrównywałam teren do poziomu trawnika i - po wyłożeniu podwójnej warstwy agrowłókniny, kładłam kostkę. nie jest to fachowo zrobione, troszeczkę się porusza, ale nie ma sie po tym chodzić, ino dla ułatwienia koszenia, no i żeby trawa nie wrastała w rabaty
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo fajne te zmutowane "dynie" (nie wiem jak to się fachowo nazywa), może za rok tez je "rzucę" na jakiś płot - czy to się łatwo uprawia?[/quote]

same rosną... zasiałąm je w zeszłym roku; zaowocowały, zebrałam plony, wyrwałąm pozostałości i już. a tu- w tym roku, wzeszło znowu! sadząc więc żywopłot wmanewrowałąm się między te dynie, bo one i tak jednoroczne ( :roll: ) , a tujki- mam nadzieję, że nornice mi ich nie załatwią...
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przepraszam wszystkich czytających... coś mi za dużo razy te "ą" wchodzi. nie, żebym była "ą" i "ę" :lol:
przepraszam :oops:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Jakbyś była "ą", "ę"... to byś była... Ąnętą :shock: :lol:
Nie przejmuj się tak bardzo... ten Alt sam się tak pcha pod palce :wink:
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aneto kolejny raz odwiedzam Twój ogród i jestem pełen podziwu dla tego co w nim zrobiłaś , wszystko utrzymane w nienagannym stylu i widać że kochasz to co robisz.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ąnętą :lol: :wink: dobre!

Zenku- to prawda- kocham to, co robię- a gdy nie robię- to mogłabym siedzieć i godzinami kontemplować te cuda natury... jestem do tego stopnia sfiksowana, że właśnie dzie robiłam przegląd roślin, aby "zbadać", ile przez sezon urosły. tu mistrzem - poza tą wierzbą hakuro (sąsiadka stwierdziła, że z daleka wygląda jak palma :lol: ) jest tuja atrovirens (ok. 50 cm najdłuższy przyrost) i azalia wielkokwiatowa Juanita ( czy się w końcu zatrzyma? nie mam dla niej zbyt dużo przestrzeni...)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziś wyszłam na ogród po kilku dniach zimnicy i deszczów, by zrobić kilka fotek (może jutro uda mi się je umieścić?). no i ta wichura tak mi przemeblowała na trawniku (mnóstwo wywianej kory, naniesionych "nosków" klonowych (skąd je przywiało??? w pobliżu nie ma klonów!), połamane kwiaty tytoniu w donicy), że czeka mnie porządkowanie. a do tego chwasty nic sobie nie robiś z coraz zimniejszych dni i rosna na potęgę! :evil:
ale z jednym ma spokój (oby nie tymczasowy)- nie musze dreptać, aby zakopać tunele po krecie czy nornicach :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no- to kilka obiecanych zdjęć:

jesienne wejście do domku
Obrazek
Obrazek
Obrazek

trzemielina oskrzydlona
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

owocw berberys tiny gold
Obrazek

Obrazek

zakątek trawiasty
Obrazek
irga szwedzka
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

wiem, że powinnam prześledzić wątek z rododendronami- ale czy to żółknięcie dolnych liści to norma?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Najpiękniejsza o tej porze trzmielina oskrzydlona :) moja jeszcze taka malutka :)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moja ma trzy latka; pod koniec ubiegłej zimy uciachałam jedną wyraźnie odstającą gałąź, aby nadać jej określony kształt. teraz też jedna odnoga chyba pójdzie- chciałąbym, aby była zwarta i gęsta. nie wiem, czy dobrze myślę, ale takie mam plany :roll:
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Pięknie u Ciebie,też podziwiam Twoją trzmielinę
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Anetko, z przycięciem trzmieliny nie masz się co zastanawiać :) pilnuj jej, bo to piękny krzew i świetnie pasuje do Twojego ogrodu. Problem z Rh to moja specjalność :D ja sie tyle o nich naczytałem i dopiero od jakiegoś czasu udaje mi się z nimi "dogadać" :wink:, teraz przed zimą, podlewaj i podlewaj :) najlepiej deszczówką jeśli masz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”