Moje czasoumilacze :)
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Karolinko właśnie dotarłam do Twojego kalanchoe
śliczny ten róż
moje ma o wiele jaśniejsze kwiatuszki. Dobrze, że nie wybrałam takiego samego kolorku, teraz przynajmniej możemy podziwiać jasne (u mnie) i ciemne różowe (u ciebie) 

Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne to kalanchoe. Moje ma podobny kolorek, ale zwykłe kwiatki, nie takie pełne. 

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Patusiu jak moje podrośnie i będzie z czego oskubać to mogę Ci ukorzenić albo wysłać szczepki ;) Może niedługo będę się mogła z kimś podzielić listkami fiołków, albo szczepkami... troszku się tego ukorzenia... liczę się z tym że na pewno część postawi opór
ostatnio kwiatki mi się często opierają
A'propos fiołków...

Nowe Kauflandowe nabytki... i...
... jeszcze ukradłam listka....

A'propos fiołków...

Nowe Kauflandowe nabytki... i...

- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczne fiołeczki.
Ten z falbanką biały z niebieskim bardzo mi się podoba.

Ten z falbanką biały z niebieskim bardzo mi się podoba.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- socurek
Basia
To ja Ci go oddam... może da się przykleić
Już nawet nie pamiętam jaki to był kolor...... ale pamiętam że mi się strasznie podobał
Zresztą sam święty się w tych listkach nie połapie bo w zemście za kradzież listka moim też się listki w podróży połamały
i teraz wszystkie sobie stoją w wodzie razem i się "pomięszały".
Ewelcia8005 ja też wychodzę z założenia, że kradzione lepiej rośnie... Dlatego pewnie za te "drobne kradzieże" będą mnie diabełki na rożnie smażyć
Ewelcia1974 i mnie urzekło to delikatne zestawienie kolorów... specjalnie po niego jechałam, a drugi przy okazji ;)
Asiu, dziękuję bardzo i kłaniam się w pas w imieniu moich nowych domowników ;)

Ewelcia8005 ja też wychodzę z założenia, że kradzione lepiej rośnie... Dlatego pewnie za te "drobne kradzieże" będą mnie diabełki na rożnie smażyć

Ewelcia1974 i mnie urzekło to delikatne zestawienie kolorów... specjalnie po niego jechałam, a drugi przy okazji ;)
Asiu, dziękuję bardzo i kłaniam się w pas w imieniu moich nowych domowników ;)
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo chętnie, dziękuję.socurek pisze:Patusiu jak moje podrośnie i będzie z czego oskubać to mogę Ci ukorzenić albo wysłać szczepki ;)

Patrycja Moje doniczkowce
- socurek
Zniosłam z balkonu mojego jedynego uratowanego przed śmiercią zielonego. Znalazłam go na przyblokowym trawniku, leżał sobie bez korzonków, więc go wzięłam, przygarnęłam no i jest. Nie wygląda co prawda zbyt reprezentacyjnie, ale korzenie już ma ;)
Tak wyglądał przed:

A tak teraz wygląda

I mam jeszcze do was pytanie... może ktoś z was będzie potrafił pomóc mojej hoyce. Od ok. półtora miesiąca stoi sobie w jednym miejscu, względnie jasnym. Codziennie ją zraszam, ziemię ma ciągle wilgotną. Od trzech dni zauważyłam, że od dołu żółkną jej liście- dwa już odpadły. Nie przestawiam jej, bo wiem że nie lubią, nic się nie zmieniło... więc co się jej mogło stać?
Jeśli macie jakieś sugestie to dzielcie się nimi śmiało. Chwytam się brzytwy, bo nie chciałabym jej stracić...
Tak wyglądał przed:

A tak teraz wygląda

I mam jeszcze do was pytanie... może ktoś z was będzie potrafił pomóc mojej hoyce. Od ok. półtora miesiąca stoi sobie w jednym miejscu, względnie jasnym. Codziennie ją zraszam, ziemię ma ciągle wilgotną. Od trzech dni zauważyłam, że od dołu żółkną jej liście- dwa już odpadły. Nie przestawiam jej, bo wiem że nie lubią, nic się nie zmieniło... więc co się jej mogło stać?