Dala - mój piękny ogród cz.4
- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu,
miałam na myśli Gabrysię jako darczyńcę winobluszczu. ale jeśli masz sadzonki, to bardzo chętnie, bo gabrysiny balkonowy i aż żal go uskubywać
Tylko co mam w takim razie zrobić z moim niewdzięcznikiem
Hortensje przepiękne
Wbrew wszystkiemu, a przede wszystkim naturze, zaczęłam w ubiegłym roku sadzić je w ogrodzie. Już jest 10 i trzy w drodze
Ich dekoracyjność jest bezkonkurencyjna... ciekawe tylko co powiedzą jak nastaną znowu suche lata 
miałam na myśli Gabrysię jako darczyńcę winobluszczu. ale jeśli masz sadzonki, to bardzo chętnie, bo gabrysiny balkonowy i aż żal go uskubywać

Hortensje przepiękne

Aszko, dzięki
Magdo, hortensje bukietowe są zupełnie bezproblemowe i nawet w okresach suszy nie zwieszają listków, jak lubią to robić ogrodowe. Na nic nie chorują i co roku niezawodnie kwitną. Potrzebują tylko przycięcia wiosną i trochę nawozu...
Sylwestrze, cedr odziedziczyłam po poprzednich właścicielach, myślę, że ma kilkanaście lat.
Wiktorio, hortensje to jedne z moich ulubionych kwiatów, zwłaszcza bukietowe - są piękne ,niezawodne i bardzo długo kwitną...
Marcinie, dziękuję za miłe słowa
Grzesiu, nic tylko sadzić - troszkę przestrzeni w półcienistym miejscu i hortensjowa rabata gotowa w pół godziny
A na dobranoc dla moich kochanych Gości kwiat fioletowej kobei (mam jeszcze białą)

Magdo, hortensje bukietowe są zupełnie bezproblemowe i nawet w okresach suszy nie zwieszają listków, jak lubią to robić ogrodowe. Na nic nie chorują i co roku niezawodnie kwitną. Potrzebują tylko przycięcia wiosną i trochę nawozu...
Sylwestrze, cedr odziedziczyłam po poprzednich właścicielach, myślę, że ma kilkanaście lat.
Wiktorio, hortensje to jedne z moich ulubionych kwiatów, zwłaszcza bukietowe - są piękne ,niezawodne i bardzo długo kwitną...
Marcinie, dziękuję za miłe słowa

Grzesiu, nic tylko sadzić - troszkę przestrzeni w półcienistym miejscu i hortensjowa rabata gotowa w pół godziny

A na dobranoc dla moich kochanych Gości kwiat fioletowej kobei (mam jeszcze białą)

- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A widzisz ?
Widzisz nie tylko na mnie szpaler hortensji zrobił wrażenie.
W rzeczywistości wygląda to jeszcze ładniej, aparat nie może pokazać pełnego uroku tych hortensji, one się ciągną szpalerem.
I pomyśleć że niedawno nie chciałam iść na kiermasz hortensji mówiąc że za nimi nie przepadam.
Ale to było zanim zobaczyłam Ady Pinky Winky i zanim zakwitła moja Kyushiu :P
Widzisz nie tylko na mnie szpaler hortensji zrobił wrażenie.
W rzeczywistości wygląda to jeszcze ładniej, aparat nie może pokazać pełnego uroku tych hortensji, one się ciągną szpalerem.
I pomyśleć że niedawno nie chciałam iść na kiermasz hortensji mówiąc że za nimi nie przepadam.
Ale to było zanim zobaczyłam Ady Pinky Winky i zanim zakwitła moja Kyushiu :P
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, szpaler hortensji imponujący. Coś cudnego po prostu.

U mnie ogrodowe zwieszją liście i marszczą kwiaty z goąca i suszy. Może faktycznie zamienić je na bukietowe. One
lepiej znoszą susze. Tylko potrzebują więcej miejsca bo krzaczki dużo większe.
A kobei gratuluję.
Siałam tylko raz wiele lat temu i mi jakoś mi nie zakwitła.
Milutkiego dnia

U mnie ogrodowe zwieszją liście i marszczą kwiaty z goąca i suszy. Może faktycznie zamienić je na bukietowe. One
lepiej znoszą susze. Tylko potrzebują więcej miejsca bo krzaczki dużo większe.
A kobei gratuluję.

Milutkiego dnia

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"