Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu witaj .Zgadzam się z Cynthią ,ta lilja -REWELACJA :D Ze swojego ogródeczka stworzyłaś istny raj :!: NAPRAWDĘ. :!:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu wczoraj plewiłam troszkę pogoda w miarę jakby się troszkę wyklarowała .Dzisiaj jak nie będzie padać jak wyjdę z pracy to też coś będę działać:) Niestety nie posieję już jarzynek :(
wcześniej się nie dało bo padał cały czas deszcz a teraz mówią że już za późno:(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko możesz jeszcze wysiać fasolkę szparagową , szpinak , rzodkiewkę , wysadzić rozsadę kalarepki
i innych kapustnych na zbiór jesienny.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM wszystkich odwiedzających moją oazę . Ciesze się z każdwizyty . Wiem ,że to nie raj ,bo jest tyle pięknych ogrodów ,że jak je odwiedzam to chciała bym też tak mieć . Ale też chcę mieć wszystko czyli warzywa i kwiaty a to sobie tak neda . Za mała powierzchnia .

IWOKO tak jak pisze OLA możesz wszystko wysiać . Ja na początku lipca wysiewam marchewkę na zbiór jesienny i czasami jest lepsza i większa niż ta siana wiosną . Tak że do boju

IDO cieszę się ,że tak myślisz,ale mnie samej czasem tam się nie podoba , myślę ,myślę i nic nie mogę wymyśleć ,żeby zmienić .

OLU dzięki za odwiedzinki . Dzisiaj znowu była burza ,ale taka bardzo leciutka ,a ja głupia rano nawoziłam i pryskałam . No i szlak mnie trafia Te gąsiennice nie chcą się wynieść z moich róż takiego preparatu nie ma powiedzieli ,że jest wycofany . Pryskałam KARATEM ,ale to nie pomaga . Pokażę Wam parę dzisiejszych fotek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadzieńko. Ale pięknoty pokazałaś. I lilie piękne, i hortensja cudo nie mówiąc o różach. U nas pogoda podobna jak u Ciebie. Wczoraj nadciągająca burza wygoniła mnie z działki, a przy tym chwastów pełno, a ziemia tak mokra, że nie ma jak robić, dziś przed południem było ponad 30o i potwornie duszno, później znów przyszła ogromna burza. Biedne te nasze roslinki. Ale myslę, że jakoś przeżyjemy i to. :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ADO staram się ,żeby było pięknie ,ale różnego rodzaju chołota niszczy naszą pracę :ślimaki gąsinnice mrówki i jeszcze wiele innych . Trzeba cały czas mieć rękę na pulsie ,a i tak gadzina zeżera mi róże ,nie ma tego środka ,który jest potrzebny . Bruzdownica wyrządza wielkie spustoszenie w różach . Dzisiaj znowu 3 róże musiałam obciąć . Jak nie deszcze to robactwo niszczy . Ręce opadają . Afrykańska królowa pachnie obłędnie . Wieczorem jak byłam na inspekcji w ogródku unosił się piękny zapach maciejki ,lilijek i jeszcze innych kwiatów . Miłego wieczoru ADO
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A czemu moje hortensje jeszcze nie kwitną :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU może za mało serca wkładasz ja je dziennie chwalę i dlatego tak wybujały :;230 :;230 . Niczym ich nie nawożę tylko od czasu do czasu podleję pokrzywą . I dziennie dostają kawkę -czyli fusy z kawy . Milego wieczoru .
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedne moje hortensje - ja piję kawę rozpuszczalną :cry:

Ale i tak się cieszę , że przezwyciężyły skutki gradobicia , mają pąki i choć póżniej ale zakwitną.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Lilie śliczne, a ta trąbkowana :D ale ma dużą trąbe ;:112 pewnie pachnie ślicznie...
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też mam hortensję i nie kwitnie . W ubiegłym roku nie miała kwiatów , teraz też nic nie widać . Już jej obiecałam , że jak nie zakwitnie czeka ją kompostownik . A może ona taka juz jest bo dostałam ją od brata , bo u niego też nie zawiązywała pąków . Dwa razy już podlewałam preparatem na kwitnienie :shock: i nic - jest uparta . Dam jej jeszcze jedną szansę , jesienią przesadzę w inne miejsce :roll:
Może to wszystko przez to , że ja też piję kawę rozpuszczalną jak OLa .
Jadziu masz piękne lilie trąbkowe :shock:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

:shock:
powiedz że to rączka malego bobaska bo mi oczy wyjdą z orbit :D

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARIOLKO niestety moja . Ona jest taka duża ,ale nie pachnie za to ta mniejsza ma upojny zapach . Jutro wezmę centymetr i ją zmierzę . Sama jestem ciekawa jaka ona jest duża .

Ewuniu hortensja nie lubi być obcinana . Ja na jesień jej nie ruszam dopiero z wiosny obcinam te stare zdrewniałe łodygi i zostawiam tylko młode niezdrewniałe . Na tych będą kwiaty . Kiedyś też ją obcinałam na jesień jak róże i nigdy nie kwitła . Spróbuj na jesień i zobaczysz ,że na wiosnę będą kwIATY .

MARIUSZ nie przesadzaj ona nie ma znowu takich wielkich kwiatów . Zresztą jutro się przekonam ile ma centymetrów .

OLU nie martw się to daj jej rozpuszczalnej też jej będzie smakować :lol:

Dzięki za odwiedzinki teraz idę dalej walczyć z tapetami . Musiałam zrobić sobie przerywnik :lol: gdyż nie można bez przerwy pracować . Do wieczora .
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

JAKUCH pisze: I dziennie dostają kawkę -czyli fusy z kawy .
;:109
...moje też dostają ...a tośmy się zgadały Jadźko.

Trąbki przecudne masz aż by się chciało ją powąchać. :D
Dzisiaj tak gorąco a Ty się wzięłaś za tapetowanie....oj kobieto....mom nadzieja, żeś już skończyła. :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OJ niestety jutro dalej zasuwania . ELŻBIETKO jak się chce mieć fajnie to niestety trzeba pracować . Nie chciałam brać sie za robotę jak bez przerwy lało . Wilgotne powietrze ,to nawet farba się nie chce suszyć . Zrobiłam sobie przerwę w pracy i poszłam do ogródka posprawdzać ,co się tam dzieje . Lilijka trąbkowa fajnie pachnie ma 16 cm. ale nie miałam ze sobą aparatu . Dzięki za odwiedzinki . Fusy z kawy to najlepszy zakwaszacz po co kupować ,a to chociaż naturalne .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”