Treissi na zielono cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie skończyłam przesadzać kolejne roślinki :) Zostały mi jeszcze palmy i draceny, ale muszę kupić ziemię, bo mam tylko uniwersalną.

Dziewczyny jak myślicie, czy ziemia obsypana z kwiatków przy przesadzaniu mogłaby być wykorzystana pod kwiaty w ogrodzie?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

treissi pisze:... czy ziemia obsypana z kwiatków przy przesadzaniu mogłaby być wykorzystana pod kwiaty w ogrodzie?
Ja zawsze wykorzystuję taką ziemię do roślin na zewnątrz.Tylko mieszam ją ze świeżą..
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja robię tak samo jak Mirek :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

treissi pisze:Właśnie skończyłam przesadzać kolejne roślinki :) Zostały mi jeszcze palmy i draceny, ale muszę kupić ziemię, bo mam tylko uniwersalną.
Też dziś mam zamiar zabrać się za grzebanie w ziemi, dzień wolny, więc jest trochę czasu, ale jak na razie nie mam siły się zmobilizować :P
Dziewczyny jak myślicie, czy ziemia obsypana z kwiatków przy przesadzaniu mogłaby być wykorzystana pod kwiaty w ogrodzie?
Moja Babcia zawsze taką ziemię wynosiła do ogródka, więc chyba można :) Wg mnie pod warunkiem, że nie ma w niej żadnego robactwa.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
jardin
1000p
1000p
Od: 7 sie 2007, o 14:26

Post »

Piękne kwiatki , a Twoje peperomki ;:167
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam już dwa 20l wory ziemi z tegorocznego przesadzania. Zawsze wysypywałam ją na podwórko - w miejsca gdzie były jakieś nierówności, dołki. Ale w tym roku bedę chciała posadzić jakieś kwiatuszki w ogródku, więc pomyślałam, że możnaby wykorzystać tą ziemię.

Zrobię tak jak mówicie i zmieszam ze świeżą :)

Asiu miło mi, że mnie odwiedziłaś :) Zapraszam częściej.

Byłam dzisiaj w biedronce po datury, ale nie kupiłam, bo kolory nie były oznaczone i jakoś mnie do nich nie ciągnęło :? Sama nie wiem czemu, bo tak chciałm je mieć :roll:

Byłam też na targu i tam za to zrobiłam małe zakupki. Kupiłam drzewko migdałowe, maliny i aronię. Teraz czeka mnie zakup ziemi i sadzenie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Moniś widzę że zakupy udane :wink: Ja też miałam chętkę na datury ale M powiedział "a po co Ci to" i do tego zła mina i odechciało mi się ich kupować :(
Ja też tak robię z ziemią :wink: A jak w gródku jest aż nadto ziemi to wysypuję na podwórko żeby wyrównać :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie w ogródku niestety ziemia do d... i pod wszystko muszę kupować w ogrodniczym :(

Najbardziej jestem zadowolona z migdałka. Wymaga jeszcze formownia, ale najważniejsze, że już jest :) Teraz mam tylko problem z miejscem dla niego - jutro zrobię fotki to może mi pomożecie :oops:

Zastanawiam się też co wsadzić pod drzewkiem...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mi się marzy migdałek no ale chyba teraz go nie kupię bo nie mam kiedy zresztą musiałabym go zamawiać na all bo u siebie go nie spotkałam :wink:
Z tym miejscem zawsze coś jest, ja też nie miałam pojęcia gdzie ulokować nowości i w końcu udało mi się i M bo to On mi doradził :lol:
A pod drzewkiem możesz posadzić jakieś cebulki np tulipany, krokusy.........Decyzja należy do Ciebie :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie jest niby sporo miejsca, ale nie mam pojęcie gdzie i co zrobić. Jak zawsze we wszystkim co robię mam jakąś wizję, tak w przypadku tego ogródka kompletna pustka :(

Nawet na maliny mam pomysł od początku... :lol:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moniko Ty to masz pole do popisu i dużo miejsca :lol: Fakt ziemia niedobra ale z biegiem czasu jak będziesz ją dokupywać czy z doniczkowych to będzie wszystko super rosło :wink: Ja mam taki ból że już większość roślinek jest i teraz jak dokupuję nowości to muszę brać pod uwagę to czy będą pasować z pozostałymi 8)
A spróbuj sobie siąść i zrób sobie szkic w jakiś sposób Ci pomoże :wink: Wiem z doświadczenia :P
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu cały czas próbuję coś wymyslić. Często stoję w oknie (z góry jakoś lepiej widać) i kombinuję, ale pustka w głowie. Posadziłam canny, ale strasznie bezmyślnie i nie jestem zadowolona :( Ale teraz już nie będę kombinowała. Teraz mam do posadzenia migdałka i mieczyki - tylko nie wiem gdzie :(
Wiem natomiast, że jak nie mam konkretnego pomysłu to na pewno nie będę zadowolona z efektu końcowego :( Tak było w przypadku malowania sypialni.... Nie miałam na nią pomysłu i jestem strasznie niezadowolona. A na pokój dzienny mialam od początku plan i jestem zadowolona :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To w takim razie musisz opracować plan posadzenia bo inaczej nie będziesz zadowolona z końcowego efektu :wink: Wstaw jutro fotki to na pewno Ci doradzimy gdzie posadzić migdałka czy mieczyki :lol:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak zrobię. Może wspólnymi siłam uda się stworzyć coś fajnego :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Racja-rozrysuj sobie tak ogólnie na kartce i w przybliżeniu oczyma wyobrażni zobaczysz jak i co.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”