Asiu - Mama jak widzę ma zorganizowany ogród.
Tym większy ukłon w jej stronę że oddała ci jego kawałek we władanie.
Tylko....
No właśnie - teraz musisz jej zaimponować i pokazać co potrafisz
Mariolu - to prawda - cieszę się ogromnie że mogę mieć swój kawałek w mamy ogrodzie
Postaram się nie zepsuć całej koncepcji. Dlatego będę wdzięczna za wszelakie rady dotyczące nasadzeń i roślin
Małgosiu - cieszę się że Orest Ci się podoba - to moje ukochane Złote Serce. A to dla Ciebie:
Moniko cieszę się, że coraz bardziej Ci się podoba
Witajcie
Na mojej rabacie będą takie cebulowe rośliny:
W tym roku posadziłam jeszcze inne cebulowe rośliny w ogrodzie. jeśli pięknie wzejdą, będziemy cieszyć oczy Krokusami w kilku kolorach, Przebiśniegami, Szafirkami - białymi i niebieskimi, Hiacyntami, Żonkilami, Narcyzami, i tymi które są na zdjęciach. Już nie mogę doczekać się wiosny
Asiu, bardzo ładne cebule posadziłaś Bardzo lubię tulipany tarda- są niziutkie, ale w dużej ilości wyglądają pięknie Mam dwie kępy- 15 i 30 sztuk.
Nie jesteś w szkole?
Miłego dnia
Moniczko cieszę się, że podobają Ci się roślinki które mam nadzieję wyrosną
Dziękuję również, że mnie odmłodziłaś Nie jestem w szkole - studia skończyłam 1,5 roku temu
Teraz wybieram się z piesem na podwórko. Trzeba coś działać w ogródku, a później zrobię obiad dla męża
Serdecznie Cię pozdrawiam
Moniczko no pewnie że nie jestem zła To bardzo miłe a 13 dlatego, że mam szczęście do 13. Wszystkie ważne wydarzenia w moim życiu związane są z 13
Przy okazji spaceru, porobiłam dla Was kilka fotek w naszym ogrodzie
Troszkę jesiennych kolorów:
Tutaj rosną Tulipany i Irysy i wiele innych. Niestety po lecie pozostał taki widok:
Tutaj zaś na miejsce iglaków zostały posadzone róże i kilka moich cebul wiosennych
Czy wreszcie doczekam się owoców Ostrokrzewu? Czy to one?
Mamy faceta Ostrokrzewa, a ten w chwili zakupu miał małe zielone kulki które nie zrobiły się czerwone. I tak strajkował 2 lata. Może w tym roku będę się nimi cieszyć? Mam nadzieję że to żeński Ostrokrzew ponieważ ktoś mi tu kiedyś pisał, że mam 2 męskie Oby okazało się inaczej:
A tak wygląda moja rabata na którą wożę sobie ziemię (u nas piaski przeważają):
Mamy też Azalie:
I Rododendrony:
Jeden jest taki:
i taki:
Konwalie wsadzone tego roku:
Fiołki fioletowe, białe i jasno fioletowe - mamy je w kilku miejscach:
I jedyna Dynia która mi urosła z nasion Chyba przy któregoś wieczoru wykroimy jej oczy - tak dla dobrej zabawy
O matko kochana nie zanudziłam Was?
Asiula, dopiero zajrzałam do Ciebie i - o matko - jak się uśmiałam!!!! Ja też myślałam, że Ty jesteś dziewczątko !!! Bardzo uzdolnione ogrodniczo młodziusie dziewczątko! A tu "obiad dla męża" ..uhahaha
A przy tym widzę, że tradycje rodzinne wielce ogrodznicze. Prababcia, pewnie i babcia, mama i Ty, czyli całe
No to teraz rozumiem, dlaczego ogród taki dojrzały i wypielęgnowany!
Asiula, już czekam na zdjęcia wiosenne, bo jak Ci to wszystko zakwitnie!!! - to
Super fajny klimat waszego ogrodu. Pięknie i z oddechem... No, ale teraz to chyba trzeba zmienic tytuł watku - na "ogród mojej mamy i mój!"
Agulinko - dziękuję Ci Moja babcia mówi na moją siostrę Agulinka
Urszulko - no to niezły miałaś ubaw Może zmienię na 113 ? Cieszę się że umożliwiłam Ci trochę radości. Moja prababcia nie żyje od 15 lat. Pamiętam jednak, że miała piękne i ogromną ilość kwiatów przed domem Było tam pięknie i kolorowo. Teraz u babci jest inaczej - wiadomo - więcej trawy, iglaków itp. Ten nasz modrzew to taka pamiątka po prababci
Piękny, zadbany ogród Pozdrów Mamę (pracującą jak pszczółka
Przy okazji proszę - oddzielaj kolejne zdjęcia trzema, czterema spacjami, a nie twardym enterem, kilkanaście zdjęć jedno pod drugim bez jakichkolwiek przerw kiepsko się ogląda, bo nie wiadomo gdzie kończy się jedno, a zaczyna drugie A poza tym robi się dłuuugi post, co niepotrzebnie przedłuża wątek. Poprawiłam wszystko do tej strony, a post z tego tygodnia zostawiłam, żebyś wiedziała o co mi chodzi.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."