Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniu. Wreszcie we Wrocławiu dzień deszczowy więc mogę trochę pobuszować po forum, gdyż ostatnio z wielkim żalem, ale z powodu braku czasu zaniedbałam wiele wątków. Twój stale podglądam, podziwiam, lecz nie zawsze mam siły coś pisać. Również zachorowałam na żurawki. Kupiłam cztery, ale to jeszcze małe sadzoneczki i takie popularne. Będę musiała w nastepnym roku bardziej się za nimi rozejrzeć. Są takie wdzięczne. Widzę, że wszystkie wczoraj świętowałyśmy Dzień Matki. Jest to bardzo wzruszający dzień. Ja dostałam od syna przepiękny bukiet czerwonych róż. A u mojej Mamy byłam z piwoniami, bo to jej ulubione kwiaty w niedzielę na cmentarzu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko

prawda,że miło bardzo na sercu jak synuś pamieta? twój młody jest fajny :lol: :lol:

U mnie już jest zmiana pogody, 15 st i okropny wiatr i zero słońca.Te burze to zapaowiadają się dziś...chociaż wczoraj było duszno i wiatr wiał....
mam cichą nadzieję,że burze przejdą bokiem..a taki fajny ciepły dzień wczoraj był....do 15 :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne prezenty dostałaś od synka , moja miniaturka ma się tak dobrze że wypuściła dość duży pęd z pączkiem a więc już drugi raz będzie kwitła :lol: :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aduś, dziękuję za odwiedziny :) Wszystkie żurawki są piękne, a kolekcję od czego przecież trzeba zacząć :lol: :lol: Zauważyłam, że do naszych producentów nareszcie dotarło, jakie rośliny cieszą się zainteresowaniem, bo coraz więcej ciekawych odmian żurawek, host i liliowców pojawia się w sklepach. I całe szczęście, bo zamawianie roślin przez internet to najczęściej wielka niewiadoma. Dzień Matki to chyba najpiekniejszy dzień :)

Tess, bardzo miło :D :D Dostałaś przepiękny bukiet, właśnie takie lubię najbardziej :) Z mojego syna zawsze mają ubaw w ogrodniczym, bo trochę zna się już na roślinach i czasami kupującym doradza :lol: :lol: Ostatnio kobiecie powiedział, że wszystkie ciekawe rh już wykupili i najpierw powinna zaopatrzyć się w 80 l kwaśnego torfu :lol: :lol: Śmiałam się dobre pół godziny :lol: :lol:
Deszcz mnie przegonił z ogrodu, na szczęście znalazłam dobre miejsce dla piwonii. Zobaczymy... Muszę jeszcze zlikwidować 3/4 gęsiówki na skalniaku. Rozrasta się w postępie geometrycznym, a mam nowe rośliny do posadzenia.

Marysiu, świetnie :) Kwiaty zawsze cieszą :lol: :lol:

Przed deszczem udało mi się zrobić kilka zdjęć.
Czosnek karatawski
Obrazek

Zaczyna kwitnąć wiciokrzew Browna "Dropmore Scarlett"
Obrazek

Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Wow :shock: jakie piękne żórawki,a szczególnie ta jasno zielona z ciemnym środkiem.No właśnie siedzę z nudów na all i też zakupiłam 3 sztuki w różnych kolorach.
Wiciokrzew piękny ,swojego też już nie mogę się doczekać.
Ponoć grzybki już się ukazują :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Moniko, pod hostami jest barwinek , nie przeszkadza im w rozwoju?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś, grzybków jeszcze nie widziałam :lol: :lol: To żuraweczka Stoplight. Pochwal się, jakie zamówiłaś :)

Igo, barwinek systematycznie jest usuwany. Musi tam rosnąć, bo utrzymuje ziemię na skarpie.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Ale ogromne żurawy :shock: To one tak się rozrastają??
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
ida74
---

Post »

Moniko jaka nazwa -nie wiem :oops: ,podobały mi się ,a nie miałam więc kupiłam.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, jeśli mają dobre warunki i są nawożone, rosną naprawdę duże :) Te dwie większe mają rok, trzecią posadziłam dwa tygodnie temu.

Iduś, dobrze zrobiłaś :) Jakie kolorki?
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Moniko krwisto czerwony ,cytrynowy i ciemno bordowy . :lol: Wiem ,że dobrze .Teraz jeszcze mam chęć na paprocie na moją nową rabatę .A jeszcze naoglądałam się w Galinach nasadzeń w miejscach cienistych i mam chęć na pare innych roślin :D Jak zarobie na truskawkach :wink: to sobie kupie. :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładne :) Mam jakąś paproć, mogę Ci wysłać :) Niestety, nie znam nazwy.
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

No to ja się piszę na paprotki. :D :D :DNazwa nie ważna ,roślina się liczy :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Mówisz, że to Licorice...Ja cały czas byłam przekonana, że mam Purple Palace - z taką etykietą ją kupiłam.
U Ciebie żurawki prezentują się świetnie. Muszę chyba swoje bardziej "podkarmić"...
Prezent od Pawełka niesamowity! Uściski dla Małego. Moi dopiero po 2 latach posiadania przeze mnie działki wpadli na pomysł "ogródkowego prezentu".
Czy azalia Persil ma całkiem białe kwiaty? Widziałam ostatnio w NOMI - niby Persil, ale środki kwiatów miały żółte...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dziękuję Moniko :) To już wiem, gdzie posadzę bożykwiat :) Żurawki masz śliczne, no i na bodziszki się piszę. U mnie teraz kwitną dwa nowe ale nie wiem jakie :?:
Ale dzisiaj wichura :shock: U Ciebie pewnie też :?: Muszę podwiązać piwonie, bo zaczynają się łamać, choć w tym roku jeszcze bez kwiatów.
(też zastanawiałem się nad 'Licorice', bo mam taką samą i byłem przekonany, że to 'Palace Purple')
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”