Leśny ogród Moni68 cz.4
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniu. Wreszcie we Wrocławiu dzień deszczowy więc mogę trochę pobuszować po forum, gdyż ostatnio z wielkim żalem, ale z powodu braku czasu zaniedbałam wiele wątków. Twój stale podglądam, podziwiam, lecz nie zawsze mam siły coś pisać. Również zachorowałam na żurawki. Kupiłam cztery, ale to jeszcze małe sadzoneczki i takie popularne. Będę musiała w nastepnym roku bardziej się za nimi rozejrzeć. Są takie wdzięczne. Widzę, że wszystkie wczoraj świętowałyśmy Dzień Matki. Jest to bardzo wzruszający dzień. Ja dostałam od syna przepiękny bukiet czerwonych róż. A u mojej Mamy byłam z piwoniami, bo to jej ulubione kwiaty w niedzielę na cmentarzu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Moniko
prawda,że miło bardzo na sercu jak synuś pamieta? twój młody jest fajny
U mnie już jest zmiana pogody, 15 st i okropny wiatr i zero słońca.Te burze to zapaowiadają się dziś...chociaż wczoraj było duszno i wiatr wiał....
mam cichą nadzieję,że burze przejdą bokiem..a taki fajny ciepły dzień wczoraj był....do 15

prawda,że miło bardzo na sercu jak synuś pamieta? twój młody jest fajny

U mnie już jest zmiana pogody, 15 st i okropny wiatr i zero słońca.Te burze to zapaowiadają się dziś...chociaż wczoraj było duszno i wiatr wiał....
mam cichą nadzieję,że burze przejdą bokiem..a taki fajny ciepły dzień wczoraj był....do 15

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aduś, dziękuję za odwiedziny
Wszystkie żurawki są piękne, a kolekcję od czego przecież trzeba zacząć
Zauważyłam, że do naszych producentów nareszcie dotarło, jakie rośliny cieszą się zainteresowaniem, bo coraz więcej ciekawych odmian żurawek, host i liliowców pojawia się w sklepach. I całe szczęście, bo zamawianie roślin przez internet to najczęściej wielka niewiadoma. Dzień Matki to chyba najpiekniejszy dzień 
Tess, bardzo miło
Dostałaś przepiękny bukiet, właśnie takie lubię najbardziej
Z mojego syna zawsze mają ubaw w ogrodniczym, bo trochę zna się już na roślinach i czasami kupującym doradza
Ostatnio kobiecie powiedział, że wszystkie ciekawe rh już wykupili i najpierw powinna zaopatrzyć się w 80 l kwaśnego torfu
Śmiałam się dobre pół godziny
Deszcz mnie przegonił z ogrodu, na szczęście znalazłam dobre miejsce dla piwonii. Zobaczymy... Muszę jeszcze zlikwidować 3/4 gęsiówki na skalniaku. Rozrasta się w postępie geometrycznym, a mam nowe rośliny do posadzenia.
Marysiu, świetnie
Kwiaty zawsze cieszą
Przed deszczem udało mi się zrobić kilka zdjęć.
Czosnek karatawski

Zaczyna kwitnąć wiciokrzew Browna "Dropmore Scarlett"

Tess, bardzo miło

Deszcz mnie przegonił z ogrodu, na szczęście znalazłam dobre miejsce dla piwonii. Zobaczymy... Muszę jeszcze zlikwidować 3/4 gęsiówki na skalniaku. Rozrasta się w postępie geometrycznym, a mam nowe rośliny do posadzenia.
Marysiu, świetnie

Przed deszczem udało mi się zrobić kilka zdjęć.
Czosnek karatawski

Zaczyna kwitnąć wiciokrzew Browna "Dropmore Scarlett"

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mówisz, że to Licorice...Ja cały czas byłam przekonana, że mam Purple Palace - z taką etykietą ją kupiłam.
U Ciebie żurawki prezentują się świetnie. Muszę chyba swoje bardziej "podkarmić"...
Prezent od Pawełka niesamowity! Uściski dla Małego. Moi dopiero po 2 latach posiadania przeze mnie działki wpadli na pomysł "ogródkowego prezentu".
Czy azalia Persil ma całkiem białe kwiaty? Widziałam ostatnio w NOMI - niby Persil, ale środki kwiatów miały żółte...
U Ciebie żurawki prezentują się świetnie. Muszę chyba swoje bardziej "podkarmić"...
Prezent od Pawełka niesamowity! Uściski dla Małego. Moi dopiero po 2 latach posiadania przeze mnie działki wpadli na pomysł "ogródkowego prezentu".
Czy azalia Persil ma całkiem białe kwiaty? Widziałam ostatnio w NOMI - niby Persil, ale środki kwiatów miały żółte...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Moniko
To już wiem, gdzie posadzę bożykwiat
Żurawki masz śliczne, no i na bodziszki się piszę. U mnie teraz kwitną dwa nowe ale nie wiem jakie
Ale dzisiaj wichura
U Ciebie pewnie też
Muszę podwiązać piwonie, bo zaczynają się łamać, choć w tym roku jeszcze bez kwiatów.
(też zastanawiałem się nad 'Licorice', bo mam taką samą i byłem przekonany, że to 'Palace Purple')

Ale dzisiaj wichura

(też zastanawiałem się nad 'Licorice', bo mam taką samą i byłem przekonany, że to 'Palace Purple')