Fascynacja pięknościami Paulinki Z

ODPOWIEDZ
Paulinka Z
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 17:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mąż coraz bardziej się przekonuje do kwiatków... wczoraj jak byliśmy na zakupach to oglądałam storczyki we wszystkich sklepach. Mówię mu, że tylko oglądam... Jak bardzo byś chciała to bym ci kupił...Ale nie rzuciło mi się nic w oczy, a na siłę kupować to nie ma co.
Zaczęłam wielkie moczenie czyt. podlewanie. W tej chwili największą ozdobą mojego kącika jest cytrynek i krowa. Biały zaczyna przekwitać jeszcze tylko na jednym pędzie ma kwiatki. No i oncidium i cambria jeszcze ładnie stoją. jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście wszystkie zaczną straszyć badylami... W sumie to 5z tych które mam kupiłam w jednym czasie od jednego producenta. Teraz po kolei kończą kwitnienia, ciekawe kiedy zakwitną ponownie. Kupiłam je na początku kwietnia i w sumie wszystkie ładnie kwitły do tej pory. Najładniejszy ma babcia...
Muszę poczytać jak to jest z tymi kwitnieniami, czy jest w ogóle jakaś reguła?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko gratuluje nowych małych podopiecznych. Takie maluchy nie są trudne w pielęgnacji, zobaczysz sama. Ja mam takie maluchy i wierzę, że dasz rade. ;:80
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Dzięki Anna L podglądam twoje i w razie czego będę ściągać pomysły na pielęgnację:)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Proszę bardzo, chętnie podpowiem w razie potrzeby. ;:113
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Paulinka Z
200p
200p

Post »

hura... będą kolejne storczyki w mojej skromnej kolekcji... Ktoś mi się odwdzięczy w ten sposób za przysługę...
Dobro powraca, prawda? Muszę tylko się zastanowić nad kolorem:) Chyba mam skłonność do piegusków:)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pieguski są śliczne...i jest ich cala masa.... :) Tylko wybierać i cieszyć się ich kolorem pozostaje...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

też uwielbiam piegowate i w ogóle piegi. wszyscy nie lubią mieć piegów, a ja uwielbiam. no, ale ja zawsze jestem inna niż wszyscy. a Phalaenopsisów w kropki mam trochę.
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Ten piegowaty śliczny.
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Dzisiejszy prezent od mamy. Miniaturka Obrazek

Dziś przyglądałam się dokładniej mojemu nadwornemu dendrobium i zauważyłam bardzo ładne zdrowe korzonki zaczął wypuszczać tak naokoło jednej pseudo bulwy. Chciałabym żeby zakwitł ale to pewnie dopiero w przyszłym roku się stanie.... Ale cóż akurat te kwiatki uczą na cierpliwości...
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Paulinko, bordasek od mamy bardzo ładny a przedszkolakami nie mogę oczu nacieszyć.
Wyczytałam, że mąż się przestawia na dobre tory i chce Ci kupować storczyki, to bardzo dobra wiadomość, pogratulować.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ładny miniaturek.
Paulinka Z
200p
200p

Post »

To że maż się przestawia to chyba za dużo powiedziane....
Dzisiejszy dzień bardzo udany...właśnie wróciłam z Miltonią i Cambrią nelly isler niżej zdjęcia
Miltonia ma dwa rozwinięte pędy kwiatowe i jeden dopiero rośnie:)
W sklepie były też kwitnące i przekwitnięte wandy przekwitnięte po 29zł ale stwierdziłam, że mimo iż oczywiście mi się podobają to póki co zostanę przy doniczkowych storczykach Obrazek Obrazek
Ach jak pięknie...
Niestety nie udało mi się dostać w LM akrylowych palików do moich piękności :( Już Limona wie o co chodzi...
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

kody kreskowe z Jucca w Tarnowie podgórnym ;]

Tam czesto mają przecenione Vandy.

Ale były jakieś ciekawe wiadomo o jakich kwiatach czy też zabiedzone?
Paulinka Z
200p
200p

Post »

Tak zgadza się zakupy w jucce.... Jedna z przecenionych była ruda wiem bo miała jeden kwiatek a druga niestety tylko liśćmi korciła. Ogólnie mieli ogromną ilość storczyków, gdyby nie mama to bym chyba zwariowała. W większości falki ale było też dendrobium i oncidium
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Akurat falki maja tam drogo. Czasem zdarzaja się ciekawe okazy w rozsądnej cenie i kondycji wartej uwagi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”