Fascynacja pięknościami Paulinki Z
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mąż coraz bardziej się przekonuje do kwiatków... wczoraj jak byliśmy na zakupach to oglądałam storczyki we wszystkich sklepach. Mówię mu, że tylko oglądam... Jak bardzo byś chciała to bym ci kupił...Ale nie rzuciło mi się nic w oczy, a na siłę kupować to nie ma co.
Zaczęłam wielkie moczenie czyt. podlewanie. W tej chwili największą ozdobą mojego kącika jest cytrynek i krowa. Biały zaczyna przekwitać jeszcze tylko na jednym pędzie ma kwiatki. No i oncidium i cambria jeszcze ładnie stoją. jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście wszystkie zaczną straszyć badylami... W sumie to 5z tych które mam kupiłam w jednym czasie od jednego producenta. Teraz po kolei kończą kwitnienia, ciekawe kiedy zakwitną ponownie. Kupiłam je na początku kwietnia i w sumie wszystkie ładnie kwitły do tej pory. Najładniejszy ma babcia...
Muszę poczytać jak to jest z tymi kwitnieniami, czy jest w ogóle jakaś reguła?
Zaczęłam wielkie moczenie czyt. podlewanie. W tej chwili największą ozdobą mojego kącika jest cytrynek i krowa. Biały zaczyna przekwitać jeszcze tylko na jednym pędzie ma kwiatki. No i oncidium i cambria jeszcze ładnie stoją. jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście wszystkie zaczną straszyć badylami... W sumie to 5z tych które mam kupiłam w jednym czasie od jednego producenta. Teraz po kolei kończą kwitnienia, ciekawe kiedy zakwitną ponownie. Kupiłam je na początku kwietnia i w sumie wszystkie ładnie kwitły do tej pory. Najładniejszy ma babcia...
Muszę poczytać jak to jest z tymi kwitnieniami, czy jest w ogóle jakaś reguła?
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko gratuluje nowych małych podopiecznych. Takie maluchy nie są trudne w pielęgnacji, zobaczysz sama. Ja mam takie maluchy i wierzę, że dasz rade. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- 200p
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Proszę bardzo, chętnie podpowiem w razie potrzeby. 

Początek mojej przygody.
))

-
- 200p
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 200p
Dzisiejszy prezent od mamy. Miniaturka 
Dziś przyglądałam się dokładniej mojemu nadwornemu dendrobium i zauważyłam bardzo ładne zdrowe korzonki zaczął wypuszczać tak naokoło jednej pseudo bulwy. Chciałabym żeby zakwitł ale to pewnie dopiero w przyszłym roku się stanie.... Ale cóż akurat te kwiatki uczą na cierpliwości...

Dziś przyglądałam się dokładniej mojemu nadwornemu dendrobium i zauważyłam bardzo ładne zdrowe korzonki zaczął wypuszczać tak naokoło jednej pseudo bulwy. Chciałabym żeby zakwitł ale to pewnie dopiero w przyszłym roku się stanie.... Ale cóż akurat te kwiatki uczą na cierpliwości...
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 200p
To że maż się przestawia to chyba za dużo powiedziane....
Dzisiejszy dzień bardzo udany...właśnie wróciłam z Miltonią i Cambrią nelly isler niżej zdjęcia
Miltonia ma dwa rozwinięte pędy kwiatowe i jeden dopiero rośnie:)
W sklepie były też kwitnące i przekwitnięte wandy przekwitnięte po 29zł ale stwierdziłam, że mimo iż oczywiście mi się podobają to póki co zostanę przy doniczkowych storczykach

Ach jak pięknie...
Niestety nie udało mi się dostać w LM akrylowych palików do moich piękności
Już Limona wie o co chodzi...
Dzisiejszy dzień bardzo udany...właśnie wróciłam z Miltonią i Cambrią nelly isler niżej zdjęcia
Miltonia ma dwa rozwinięte pędy kwiatowe i jeden dopiero rośnie:)
W sklepie były też kwitnące i przekwitnięte wandy przekwitnięte po 29zł ale stwierdziłam, że mimo iż oczywiście mi się podobają to póki co zostanę przy doniczkowych storczykach

Ach jak pięknie...
Niestety nie udało mi się dostać w LM akrylowych palików do moich piękności

-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
-
- 200p
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03