Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasiu, mój syn wymyślił patent jak zbierać te okropniaste ślimaki jak kluchy, bo też wcześniej zbierałam przez rękawice (praktycznie były później nie do użytku). A ten patent to: stary widelec, pojemnik po kefirze (ten wwiększy) i sól.
U mnie ślimaków, szczególnie tych bezskorupowych jest mnóstwo - pogoda teraz szczególnie im sprzyja. Na widelec ładnie wchodzą, nie ma problemu i do zakonserwowania w soli ;:83 .
Czosnki ozdobne posadzone między roślinami-przysmakami ślimaków, uratowały mi np. funkie (hosty) przed zżarciem przez te paskudy. A na slimakol w poprzednich latach wydałam kupę kasy. Ładnie od tego praparatu ginęły, ale go... zjadały i ciągle trzeba było dosypywać nowy ;:99 . Na dowód, że hosty się mają dobrze - zdjęcie: Obrazek.
Pozdrawiam z mokrej Łodzi
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

też mam ślimaki i boję sie zastosować ślimakol, bo widziałam jeża -nie wiem jeszcze czy u mnie mieszka czy tylko spaceruje. Czy nie myślisz że twój się rozchorował po zjedzeniu zatrutych slimaków.
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

czesc Stasiu! :wit
Bardzo pieknie u Ciebie! Kolekcja zabek swietna,a najbardziej chyba podoba mi sie usmiechniety kamien!!!Bardzo lubie rowniez sposob pisania Twoich postow. Mysle ,ze jestes bardzo pogodna osoba! Pozdrawiam i milej niedzieli zycze! ;:79
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Stasiu przejrzałam twój wątek w całości. Ciekawie opisujesz przygodę z ogrodem, łatwo nie było ale dopięłaś swego, ogród jest piękny. Dużo roślin posadziłaś. Twoja kolekcja żabek to coś nowego, u mnie są ale żywe. Gdy czytam twoje posty to widzę, że jesteś osobą miłą, sympatyczną i pełną humoru a dowcip świetny, prawie jak w życiu.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

STASIU-bardzo zaciekawił mnie Twój wątek,ładne rośliny,dużo żabek i oczywiście humoru.Będę z chęcią wpadała do Ciebie.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Stasiu ,u ciebie nie tylko pięknie ,ale i bardzo zabawnie .............. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

A Stasia jak zwykle poprawia humor ;:2 .Dziękuje Tobie Stasiu za Twoje piękne opisy przyrody.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj Stasiu. Spacerując po forum trafiłam do Ciebie. Też jestem po 50. Ale u Ciebie fajnie. I ładnie. Jeszcze się śmieje :D
Ostatni dowcip.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p
Od: 27 sie 2008, o 12:16

Post »

Już kolejny dzień rozpoczynam od wizyty w Twoim ogrodzie, mimo, że nie ma nowych zdjęć, można się nieźle pośmiać. Jadzia123
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Stasiu, ale masz piękne , wielkie hosty. oby moje kiedyś tak wyrosły :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Moje Drogie Dziewczyny: Lawendo, Agulino, Ireno, Zuziu, Jolu, Grażko, Jadziu, dziękuję bardzo za miłe słowa, jak one poprawiają humor. Jak osładzają duszę, Dodają wigoru. Od razu człowiek (niby ja), czyję się lepiej. Co do kamienia to jest tak: chodzę sobie po ogrodzie, widzę same smutasy: smutne kwiaty, pomidory, truskawki...nawet kijki od pomidorów jakoś tak smutno stoją na baczność...; ba za dużo deszczu a za mało słońca, brak energii do życia dla mnie i dla mego ogrodu, nawet kret się wyniósł i choć z nim walczyłam od zimy, teraz mi za nim tęskno. Dlatego jak tak sobie chodzę, to usmiecham się do nich to i ..... kamień się do mnie uśmiecha.Musi!!! Chociaż dalej non-stop zimno i pada. Zwariować można, rano się nie chce wstawać, bo za oknem zimno i pochmurno. Dlatego poszłam do sklepu (2 razy) i kupiłam jeszcze dwa kamienie i dokupiłam parę żabek. Dobrze że były. Zrobiłam pare zdjęć, ale są tak smutne, że jakbym je przesłała, to Wam, Drogie Panie też byłoby smutno.Poszukam coś ze słonecznych dni, może się uda. Lawendo, moja ropucha, nie jeż, na pewno się zatruła slimakiem, który podjadł sobie trujące granulki. Od tej pory już nie truję ślimaków, albo je zbieram, albo (a może przede wszystkim) sypię skorupki od jajek. W tym roku ślimaków mam dużo mniej niż w zeszłym roku, ale jednak są. Mam bardzo dużo podziurawionych liści z różnych roślin, nie wiem co to może być za przyczyna, ale objawy są okropne. Oglądam liście z każdej strony, ale nic nie widać . Sama nie wiem co to może być? Kochana Roslynn te hostie to nie moje, tylko Ewy 2204, prawda że są przepiękne. Moje jeszcze rosną. A taką dojrzałość jak u Ewy to będą miały.... może za parę lat.:
były sobie żabki trzy.... Obrazek;
Król Karol z Królową Karoliną Obrazek;
Pozdrawiam, i życzę milego dnia Stasia
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę humoru:
"Wczoraj wybrałam się na imprezę z moimi koleżankami. Powiedziałam mojemu mężowi, ze wrócę o północy. 'Obiecuję ci kochanie, nie wrócę ani minuty później'- powiedziałam i wybyłam. Ale impreza była cudowna! Drinki, balety, znow drinki, znów balety i jeszcze więcej drinkow, było tak fajnie, ze zapomniałam o godzinie..... Kiedy wróciłam do domu była 3 nad ranem. Wchodzę do domu, po cichutku otwierając drzwi, a tu słyszę tą wściekłą kukułkę w zegarze jak zakukała 3 razy. Kiedy się zorientowałam, ze mój mąż się nie obudził przy tym kukaniu, dokończyłam sama kukać jeszcze 9 razy... Byłam z siebie bardzo dumna i zadowolona, że chociaż pijana w cztery du.., nagle taki dobry pomysł przyszedł mi do głowy - po prostu uniknęłam awantury z mężem... Szybciutko położyłam się do łóżka, myśląc jaka to ja jestem inteligenta! Ha !!!
Rano, podczas śniadania, mąż zapytał o której wróciłam z imprezy, więc mu powiedziałam, że o samiutkiej północy, tak jak mu obiecałam. On od razu nic nie powiedział, nawet nie wyglądał na podejrzliwego. 'Oh, jak dobrze, jestem uratowana....' - pomyślałam i prawie otarłam pot z czoła. Mój maż, po chwili, spojrzał na mnie serio, mówiąc: 'Wiesz, musimy zmienić ten nasz zegar z kukułką'. Zbladłam ze strachu, ale pytam pokornym głosem: 'Taaaak . A dlaczego, kochanie?' A on na to: Widzisz, dziś w nocy, kukułka zakukała 3 razy, potem - nie wiem jak to zrobiła - krzyknęła 'O ku...!' Znów zakukała 4 razy, zwymiotowała w korytarzu, zakukała jeszcze 3 razy i padła na podłogę ze śmiechu. Kuknęła jeszcze raz, nastąpnęła na kota i rozwaliła stolik w salonie. A potem, powaliła się koło mnie i kukając ostatni raz - puściła sobie głośnego bąka i szybko zaczęła chrapać..." ;:1 ;:1 ;:1
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Stasiu ale wesoło tu u Ciebie :lol: :lol: Od razu się humor poprawia :lol:
Przesyłam Ci dowcip i słoneczko ;:3

Mąż wcześniej wrócił z pracy do domu i niespodziewanie zastaje żonę, która nago leży w wymiętoszonej pościeli. - Co to kochanie?
- Źle się czuję, chyba chora jestem, więc się położyłam.
Małżonek chce powiesić płaszcz do szafy, a żona krzyczy:
- Nie otwieraj szafy, bo tam straszy...!
- Ależ kochanie, nie opowiadaj głupstw...
Otwiera szafę i widzi swego sąsiada, zupełnie gołego.
- No wiesz Władek, tego bym się po tobie nie spodziewał. Żona chora, a ty ją jeszcze straszysz...
;:1
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Fajną noc miałaś .Uśmiałam się do łez ,a rano kacora nie miałaś :?:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, świetny kawał. Zaraz przez n-k poślę go dalej. Dzięki i wpadaj znowu, z kawałami też, pa stasia
ps. zagadka dla Ciebie:
H2O, zgadnij co to?

Obrazek

Jolciu, wszystko oki. A tak w ogóle ile Ty masz kociambrów? Takie śliczności. Pomagają Tobie w walce z kretami?A dla Ciebie specjalnie słoneczko,co
szczerzy zęby w uśmiechu Obrazek

A dla wszystkich:
Obrazek

Pa, Pa, Pa, Pa, pa....... ;:33
Adresy do moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”