Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Ci Izo-Chatte. Już próbuję się nauczyć. Przynajmniej napisy są po polsku :)

Dzięki Ewelino :) Nie ma pośpiechu, ale gdybyś miała nadmiar pluskwicy, to z przyjemnością przyjmę.

Przepraszam, że nie słychać mnie, ale muszę się nauczyć wklejać zdjęcia z innego serwera, a to jest dla mnie skomplikowana sprawa :cry:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku ja też mam problemy z wgrywaniem na fotosik więc korzystam z pomocy syna.
Jacek jak znajdziesz czas to wstąp na mój watek i przejrzyj od 36 str.
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek[/img]
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Huraaaaaaaa! Udało mi się wstawić pierwsze zdjęcie z adresu, jaki podała mi Iza-Chatte :!: Jeszcze raz wielkie dzięki Izo :)

Geniu, na pewno do Ciebie zajrzę i przepraszam, że nie zaglądam regularnie, a jak już jestem, to czasem przeraża mnie ilość nowych stron. Ale wiesz, że bardzo Cię lubię nawet, jeśli wszystkiego nie przeczytam :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Brawo Jacku ;:63
Może Gienia też spróbuje? ;:109
W razie potrzeby, chętnie służę pomocą :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Obrazek

Jeśli się nie mylę to są to tulipany Greigii ;) Ja mam tylko jedna maleńką cebulkę tych tulipanów :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku co jest na tym zdjęciu ma takie zielono żółte liście bardzo mi się podoba.kwiatostany podobne do żurawki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Brawo Jacku ;:63
Może Gienia też spróbuje? ;:109
W razie potrzeby, chętnie służę pomocą :D
Dzięki kochana jesteś .ale syn może to dla mnie zrobić.
Dziś jestem taka załamana że i tak bym się niczego nie nauczyła.,ledwie radzę sobie z pisaniem
Genia
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Jacku co jest na tym zdjęciu ma takie zielono żółte liście bardzo mi się podoba.kwiatostany podobne do żurawki
Jak chcesz możesz to mieć :wink: To skalnica cienista, bardzo wdzięczna roślinka, my mamy blisko więc nie trzeba będzie wysyłać :wink:

Jacku a do Ciebie to zaglądałam co jakiś czas tylko teraz pierwszy raz coś pisze... mam nadzieję, że Ci się wszystko przyjęło a jak nie to znowu sie umówimy jak będę w Warszawie :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku bardzo się cieszę, że próbujesz wstawiać zdjęcia w innym programie :wink: przynajmniej zobaczyłam jedną z Twoich skalnych roślinek, których widoku mi skąpisz z wielkim uporem :wink: :lol: wystawiając moją cierpliwość na wielką próbę :wink: :lol: Skalnica cienista piękna, kolejna roślinka na mojej liście chciejstw :roll:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witaj Jacku, czy mozesz już cos powiedziec wiecej na temat tych kafli, bo u mnie przezimowały i jest ok. Mam chodnik ale dekoracyjny nie chodzimy po nim a tak naprawde to oddziela rabatke od trawnika, zdarzylo mi sie jednak na nim stanąc nie raz - stwierdzam jakąś wytrzymałośc do puszków nie należę.
Podoba mi sie u ciebie ten chodnik.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacek P.... pisze:Obrazek[/img]
Jacku mam taką roślinkę i nie wiem jak ona się zwie. Moja nie kwitła :? a może powód tego że posadzona jest w cieniu ?

Proszę Cię Jacku napisz coś o niej :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witaj Jacku , czy ta saxifraga już Ci zakwitła :shock: :shock:

Jolu , to jest : Saxifraga x urbium 'Aureopunctata'
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu dziękuję ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich wieczorową porą :)

Izo-Chatte, jeszcze raz dziękuję za namiary na ten program :) To dzięki Tobie się nauczyłem.

Cześć Przemku-Priam :!: Fajnie, że wpadłeś, bo dzięki Tobie dowiedziałem się, co mam, a konkretnie, jakie tulipany dostałem od Ani-Raczka. Już dla samych listków warto je mieć. Ciekawe, jakie będą kwiaty :?:

Geniu, już Ania Czarnota podała właściwą nazwę. Ja tylko dodam, że jest to 'Variegata'. Przesadziłem ją do cienia i tak mi się odwdzięczyła w ub. roku :)

Aniu Czarnoto, dzięki, że wpadasz do mnie :) Roślinki od Ciebie maja się dobrze. Jedynie jeden z rozchodników okazałych nie przeżył zimy. Nie wiem jeszcze który, bo za małe. Ładnie wypuszcza liliowiec i chyba przetacznik goryczkowaty, który pokazywałem, to od Ciebie.

Sorki Agness, chciałem już zakończyć wstawianie starych zdjęć, bo nowych coraz więcej, a jeszcze te kłopoty z fotosikiem. Ja też się cieszę, że będę mógł taraz swobodnie wstawiać zdjęcia. I na pewno wstawię skalnice, bo w nowym ogrodzie rosną inne, które jeszcze nigdy nie kwitły. Bądź cierpliwa :)

Miałem zamiar Taro napisać o kaflach więc dzięki za przypomnienie. Niektóre z nich kiepsko zniosły zimę i odchodzi szkliwo, ale większość ma się dobrze, dlatego nie zamierzam ich przenosić w kolejne zimy do wewnątrz.

Jollu, tak jak pisała Ania, to skalnica cienista 'Variegata'. To że w cieniu rośnie to bardzo dobrze. Moja co prawda ma do południa słoneczko, a potem ocienia ją mur. Jollu, pamiętaj, że skalnice lubią przepuszczalną ziemię. Może trochę żwirku lub gruboziarnistego piasku załatwi sprawę :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”