Witam wszystkich wieczorową porą
Izo-Chatte, jeszcze raz dziękuję za namiary na ten program

To dzięki Tobie się nauczyłem.
Cześć
Przemku-Priam 
Fajnie, że wpadłeś, bo dzięki Tobie dowiedziałem się, co mam, a konkretnie, jakie tulipany dostałem od Ani-Raczka. Już dla samych listków warto je mieć. Ciekawe, jakie będą kwiaty
Geniu, już Ania Czarnota podała właściwą nazwę. Ja tylko dodam, że jest to 'Variegata'. Przesadziłem ją do cienia i tak mi się odwdzięczyła w ub. roku
Aniu Czarnoto, dzięki, że wpadasz do mnie

Roślinki od Ciebie maja się dobrze. Jedynie jeden z rozchodników okazałych nie przeżył zimy. Nie wiem jeszcze który, bo za małe. Ładnie wypuszcza liliowiec i chyba przetacznik goryczkowaty, który pokazywałem, to od Ciebie.
Sorki
Agness, chciałem już zakończyć wstawianie starych zdjęć, bo nowych coraz więcej, a jeszcze te kłopoty z fotosikiem. Ja też się cieszę, że będę mógł taraz swobodnie wstawiać zdjęcia. I na pewno wstawię skalnice, bo w nowym ogrodzie rosną inne, które jeszcze nigdy nie kwitły. Bądź cierpliwa
Miałem zamiar
Taro napisać o kaflach więc dzięki za przypomnienie. Niektóre z nich kiepsko zniosły zimę i odchodzi szkliwo, ale większość ma się dobrze, dlatego nie zamierzam ich przenosić w kolejne zimy do wewnątrz.
Jollu, tak jak pisała Ania, to skalnica cienista 'Variegata'. To że w cieniu rośnie to bardzo dobrze. Moja co prawda ma do południa słoneczko, a potem ocienia ją mur. Jollu, pamiętaj, że skalnice lubią przepuszczalną ziemię. Może trochę żwirku lub gruboziarnistego piasku załatwi sprawę