Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
Jolu.....ależ pięknie prezentujesz swoją wiosnę.....ja nie mam cierpliwości w takie ramki się bawić, ale spróbuję bo podoba mi się takie prezentowanie fotek 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu. Piękna masz wiosnę. Widzę szalejesz zakupowo. Ja na razie przystopowałam. Czekam jeszcze na jedna przesyłkę ze szkółki Ani Woj i chyba to będzie wszystko w tym roku. Może dopiero jesienią jak się zaczną zakupy cebulowych - tulipanów, narcyzów, krokusów itd. Jeszcze muszę posiać kwiatki jednoroczne których też masę nakupiłam, później w maju byliny, więc starczy.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie kochani wieczorową porą .
Nie mam siły nawet pisać .Pracy od groma,a jeszcze dzisiaj dostałam przesyłkę z Florexpolu .Musiałam wszystko posadzić ,bo jutro jałowy dzień w ogrodzie .Nic się nie sadzi .

http://ww6.tvp.pl/4915,20090218883064.strona
Podaje link ,gdzie można więcej poczytać na ten temat .
Nie mam siły nawet pisać .Pracy od groma,a jeszcze dzisiaj dostałam przesyłkę z Florexpolu .Musiałam wszystko posadzić ,bo jutro jałowy dzień w ogrodzie .Nic się nie sadzi .

http://ww6.tvp.pl/4915,20090218883064.strona
Podaje link ,gdzie można więcej poczytać na ten temat .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś pięknie ujęłaś te kwiatki w jedną całość.
Ja tak nie umiem.....
Dobrze, że też masz oko czym nacieszyć.
Dzięki za kalendarz, już odgapiłam i zapisałam sobie, bo po świętach ostro ruszam do pracy.

Ja tak nie umiem.....

Dobrze, że też masz oko czym nacieszyć.
Dzięki za kalendarz, już odgapiłam i zapisałam sobie, bo po świętach ostro ruszam do pracy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JolantaGraj pisze:ALU ,GRAŻYNKO ,stosowanie kalendarza na pewno nie zaszkodzi ,a może nawet pomoże .Ja stosuję się przede wszystkim do tego ,kiedy zabronione są wszelkie prace .
Gdy jest pora na liść ,czy kwiat ,to nie bardzo mi się udaje współgrać .![]()
Życzę miłego wieczoru .
o to tak jak ja

i chyba pomaga - moja babcia stosowala go przede wszystkim przy sadzeniu warzyw - jak marchew czy buraki to w dni kiedy księżyc zchodzil z pełni jak pomidory, sałata itp. wtedy kiedy księżyc szedl do pelni
Witam Jolu wieczorkiem. Pięknie już kwitną u Ciebie żonkile i mahonia zaraz zakwitnie! Miło, że się zorganizowałyście na spotkanie w OBI.
Pozdrowionka.

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
EDYTKO ,słuchaj rad babci .Na pewno na tym dobrze wyjdziesz ,zwłaszcza w sprawie warzyw .
GRAŻYNKO ,spotkaliśmy się w OB[Ogród Botaniczny] ,nie w OBI .Warto było przejechać taki kawał drogi .
ANIU ,ja też wczoraj długo siedziałam i sadziłam już przy świetle .Dostałam przesyłkę z Florexpolu ,dzisiaj się nie sadzi ,a do jutra nie chciałam przechowywać .
OLU ,to jest forsycja ,ale czy jakaś karłowa ,to nie wiem .Zazwyczaj forsycja rośnie wzwyż,chyba ,a ta moja jakoś na boki .Kupiłam ją w zeszłym roku ,ze względu na pstre listki .Forsycja, ta zwykła, wypuszcza mnóstwo młodych gałązek od korzenia .
Myślę że pisanki możesz dzisiaj malować ,kalendarz temu nie szkodzi .
MONIKO ,u mnie tak jakoś powolutku wszystko zaczyna kwitnąć ,u niektórych już przekwitają narcyzy ,a u mnie dopiero zaczynają .
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA
GRAŻYNKO ,spotkaliśmy się w OB[Ogród Botaniczny] ,nie w OBI .Warto było przejechać taki kawał drogi .
ANIU ,ja też wczoraj długo siedziałam i sadziłam już przy świetle .Dostałam przesyłkę z Florexpolu ,dzisiaj się nie sadzi ,a do jutra nie chciałam przechowywać .
OLU ,to jest forsycja ,ale czy jakaś karłowa ,to nie wiem .Zazwyczaj forsycja rośnie wzwyż,chyba ,a ta moja jakoś na boki .Kupiłam ją w zeszłym roku ,ze względu na pstre listki .Forsycja, ta zwykła, wypuszcza mnóstwo młodych gałązek od korzenia .
Myślę że pisanki możesz dzisiaj malować ,kalendarz temu nie szkodzi .

MONIKO ,u mnie tak jakoś powolutku wszystko zaczyna kwitnąć ,u niektórych już przekwitają narcyzy ,a u mnie dopiero zaczynają .
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO DNIA