Hosta FOTO 2009/2010

Hosty
Zablokowany
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy sadzenie po oddzieleniu blisko siebie ma znaczenie? Czy mogę oddzielony pęd posadzić w zupełnie innym miejscu?
x_P-42

Post »

Chodzi raczej o to, aby razem posadzone wyglądały, jak jedna wielka kępa :) Ciągle bowiem dzielone nie dojdą do rozmiarów w pełni dorosłej rośliny.
x_P-42

Post »

Łomatko, ależ Twój Antioch ma margines...mój nie ma takiego szerokiego.Mlekiem go poisz? :lol:
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Zaraz biegnę po nóż :?
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Moonstruck
Obrazek

Patriot
Obrazek

Zdjęcie grupowe: Halcyon, Grand Master, NN
Obrazek

Mój ukochany zestaw: Guacamole i Fragrant Bouquet
Obrazek
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Oriana a druga kupiona jako fortunei Aureomarginata.

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

A oto hosta, która przez trzy lata wyglądała bardzo nieciekawie, nawet miałam bardzo poważne watpliwości co do nazwy, dopiero teraz zaczyna się przeobrażać i chyba jednak jest tym czym powinna być, ale na 100% nie mam pewności jeszcze.

Obrazek
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Romku, a czy ta fortunei aureomarginata to nie będzie przypadkiem młoda Frances Williams?

Grażyno, fajna ta hostka. A jako co ją kupiłaś?
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Do fortunei aureomarginaty ona rzeczywiście nie jest podobna. Chociaż jako taka była kupiona u Benka na początku przygody ogrodniczej i w ubiegłym roku potwierdzona na forum, że to właśnie ta. Miałem więcej niż wątpliwości co do trafności rozpoznania i dlatego napisałem "kupiona jako". Tylko ona dobrze rośnie w pełnym słońcu i się nie przypala, więc czy to może być Frances Wiliams?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
x_P-42

Post »

Dla mnie to na 99,99% FW, chyba,ze jest jeszcze inna tak bardzo podobna :)

Obrazek A tutaj prezentuję jedną z moich .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

rm27 pisze:Oriana a druga kupiona jako fortunei Aureomarginata.

Obrazek
To mój FW.

Obrazek
x_P-42

Post »

Moja Stained Glass (dwulatka). Zdjęcie nawet nie oddaje jej urody i prawdziwego złocistego koloru :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tombeat
200p
200p
Od: 9 cze 2008, o 12:19

Post »

Specjalnie dla Poli :)
Pierwsza z nowych host to "Stimulation". Podobna do "Niezwyciężonej" , ale większa ; no i te kolory i falbany u dorosłej rośliny.Tony Aden który wprowadził ja na rynek nie opublikował jej zdjęć na HL (nikt inny też nie) więc jedyne dostępne zdjęcie dorosłej znajdziesz tu http://www.plantdel.com/Catalog/Current ... 06605.html
A oto moja zdobyta niedawno Stimulation:

Obrazek

Druga to Lakeside Pillow Talk. Chyba jedna z bardziej ostatnio fascynujących mnie host (oprócz oczywiści streaked). Jej siła to "odwrócone" zwisające liście. Jak przystało na hosty od Mary Chastain ciemna jak noc, a pisze ona o niej ,że zatrzymuje każdego odwiedzającego jej ogród.Nie dziwię się. To link do dorosłej na HL - http://hostalibrary.org/l/lpillowtalk.html
A to moja młoda Pillow Talk

Obrazek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

BLUE MONDAY
Obrazek
CADILLAC
Obrazek
COUNTY PARK
Obrazek
CRUMPLES
Obrazek
NEPTUNE
Obrazek
PUNKY
Obrazek
STAINED GLASS
Obrazek
SWEET INNOCENCE
Obrazek
x_P-42

Post »

Tombeat wspaniałe ! Zdjęcie "Stimulation" - jeśli sobie dobrze wyobrażam - nie oddaje dobrze jej urody .Jest takie nieco "płaskie", choć liście błyszczą się i można dopatrzeć się ich cech.Wiesz chyba o co mi chodzi ? Natomiast "Pillow Talk"....O Boziu ! Marzenie ściętej głowy ! Piękny, nasycony kolor, który rzuca się w oczy.Nie dziwię się słowom Mary Chastain. Ona na pewno i mnie zatrzymałaby nie gorzej, niż hamulec w aucie wyścigowym. Jeśli tylko będzie gdzieś dostępna, zaraz ją drapnę dla siebie.
Cieszę się,że pokazujesz takie mało znane odmiany, przez chwilę poczułam powiew Wielkiego Świata ...Host . :lol:

goni@k, podobają mi się najbardziej Neptune i Blue Monday. Ciekawe , jak rosną w naszych warunkach. Szczególnie chciałabym zobaczyć taką 5-6 letnią Neptune.Trzy inne z tego zestawu mam i sprawują się świetnie.
Zablokowany

Wróć do „Hosty”