Ale smakowicie wygląda. Poproszę o mały kawałeczek ....... i przepis może?
Ogródeczek An-ki
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Hejka 
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Dzisiaj miałam same przygody.Gotuję obiad dla moich chłopów i spoglądam przez okno kuchenne na kwitnące piękności=fuksjowy lilak,żóltejaskry.konwalie i wpół rozwinięte azalie\inagle widzę,że coś żre moje wysadzone lilie.Pędzę do szkodnika,a on patrzy na mnie zdziwiony.Nornica nie miała najmniejszej ochoty porzucić swoją zdobycz.Dostała klapsa i dopiero odeszła.Następnie siadłam do laptopa na pogaduchy zapominając o świecie
Swąd palonego mięsa przypomniał mi o obowiązkach,ale obiad był "komputerowy".
Wracając do nornic - okazuje się,że nie są takie płochliwe.
Jagusiu przepis na tort czekoladowy chętnie Ci podam,tylko on jest z tych trudniejszych i pracochłonnych,więc
odpisz czy nadal jesteś nim zainteresowana.
Teraz idę oporyskać róże (ekologicznie) bo mszyca zaczyna wszędzie grasować - a taka ładna zieleniuśka ci ona.
Swąd palonego mięsa przypomniał mi o obowiązkach,ale obiad był "komputerowy".
Wracając do nornic - okazuje się,że nie są takie płochliwe.
Jagusiu przepis na tort czekoladowy chętnie Ci podam,tylko on jest z tych trudniejszych i pracochłonnych,więc
odpisz czy nadal jesteś nim zainteresowana.
Teraz idę oporyskać róże (ekologicznie) bo mszyca zaczyna wszędzie grasować - a taka ładna zieleniuśka ci ona.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Katarynka
- 500p

- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu!
Masz piękne roślinki!
Super! Dzięki za odwiedzinki u mnie... i za porady odnośnie pełnika... mam nadzieję, że w przyszłym roku bedzie kwitł...będę Cię odwiedzać.... 
Masz piękne roślinki!
Katarzyna, zapraszam
Mam do oddania juki- 10-15 cm wysiało się ich około 10 szt.Jeśli ktoś chętny to proszę jedynie o informację kiedy je wykopać.
Lisko -dziękuję za pochwałę.Tort jest pyszny jednak dość drogi ze względu na ingrediencje:dobry rum,spirytus,gorzka czekolada,25 dkg ciemnego kakao np.Cebe,konfiturę z wiśni,no i reszta jak zwykle w tortach.Ale na szczególne okazje polecam.A odchudzanie- do diabła z nim.
Nawet w tej chwili piecze się babka z białek,które się zostały z sernika gotowanego.Oj!bo będzie komputerowy.....no jest w porządku.Zdążyłam.
Gaga =żebyś wiedziałaa - miałam ochotę pogłaskać,no ale szkodnik okropny w końcu zarobił klapsa.
Kasiu, z Raciborzem jestem związana emocjonalnie.Bardzo lubię to miasto.Dziękuję za rewizytę.
Lisko -dziękuję za pochwałę.Tort jest pyszny jednak dość drogi ze względu na ingrediencje:dobry rum,spirytus,gorzka czekolada,25 dkg ciemnego kakao np.Cebe,konfiturę z wiśni,no i reszta jak zwykle w tortach.Ale na szczególne okazje polecam.A odchudzanie- do diabła z nim.
Nawet w tej chwili piecze się babka z białek,które się zostały z sernika gotowanego.Oj!bo będzie komputerowy.....no jest w porządku.Zdążyłam.
Gaga =żebyś wiedziałaa - miałam ochotę pogłaskać,no ale szkodnik okropny w końcu zarobił klapsa.
Kasiu, z Raciborzem jestem związana emocjonalnie.Bardzo lubię to miasto.Dziękuję za rewizytę.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko, to Ty masz "sokole oko" skoro przy okazji innych czynności jeszcze tak lustrujesz ogród, że nornica Ci nie umknęła
ja nie mam szczęścia spotkać się "oko w oko" z paskudą, która robi mi w ziemi paskudne otwory... juz chyba wolę ahojki (czyli Tesskowe krety).
Bardzo przyjemna dla oka ta kompozycja w donicy
Bardzo przyjemna dla oka ta kompozycja w donicy
No to się uśmiałam przy tym, szczególnie fragment ze zdziwionym szkodnikiemPędzę do szkodnika,a on patrzy na mnie zdziwiony.Nornica nie miała najmniejszej ochoty porzucić swoją zdobycz.Dostała klapsa i dopiero odeszła.
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Ewuś,Gosiu - dziękuję ,że zaglądacie do mojego ogródka.
Tak zwisa cudowny berberys.Tutaj nie oddał calej krasy.
Tak zwisa cudowny berberys.Tutaj nie oddał calej krasy.Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marylko zaraz pospaceruję u Ciebie.Miło Cię gościć.
Zeby ożywić zieloną szatę kupiłam dzisiaj azalie.Niestety nie miała nazwy ani liliowa aniróżowa.Mają dorastać do 60 cm.
Zeby ożywić zieloną szatę kupiłam dzisiaj azalie.Niestety nie miała nazwy ani liliowa aniróżowa.Mają dorastać do 60 cm.Ogródek An-ki
An-ka
An-ka