Moje kaktusy - Rafał
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na parapecie okiennym niektóre kaktusy są w stanie dobrze rosnąć. Jednak już na półce, która jest oddalona od okna i prawdopodobnie nie ma dostępu do bezpośredniego światła słonecznego z pewnością kaktusy nie przeżyją.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Kontakt:
Masz problem.
Co do używania nawozów to myślę, że powinno nawozić się kaktusy ok. 3-4 razy w sezonie. Zazwyczaj dodaję nawozu do drugiego podlania, gdy mam pewność, że roślinki już zaczęły rosnąć.
Co do używania nawozów to myślę, że powinno nawozić się kaktusy ok. 3-4 razy w sezonie. Zazwyczaj dodaję nawozu do drugiego podlania, gdy mam pewność, że roślinki już zaczęły rosnąć.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Kontakt:
Zazwyczaj gdy kaktus rośnie to zwiększa swoją objętość oraz wypuszcza nowe ciernie. Przy okazji - jeśli planujesz 4. podlanie to jak często podlewasz swoje kaktusy? Np. ja swoich jeszcze nie podlałem, planuję to zrobić za jakieś 2-3 tygodnie.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Piękne są! Mam podobnego Ferocactusa, ale większego, może mieć ze 20cm, niestety nie mam fotki.
Zauważyłeś jakie ma haczykowate ciernie? Moja mama z ich powodu już kilka razy chciała się z nim pożegnać...
Zauważyłeś jakie ma haczykowate ciernie? Moja mama z ich powodu już kilka razy chciała się z nim pożegnać...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Właśnie sprawdziłam jak wygląda m. zeilmanniana w necie i już wiem, że też taka mam! Niestety nie zdążyłam jeszcze umieścić jej fotek u mnie. I z tą też moja mama, by się chętnie pożegnała...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila