Ogród nowicjuszki - justynaz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie co roku kawałek trawnika, albo warzywnika znika. W tym roku planuje rabate powiększyć, więc znów będę musiała z czegoś zrezygnować. Wcale nie mam tak dużo miejsca, niektórzy to całe hektary mają! Mając tyle miejsca to ma się co zagospodarować! Mi się orliki same wysiewają i chyba żadna inna roślinka, przynajmniej mi się nie przypomina.

AGNESS Fafik to może i mały jest, ale ustawia wszystkich w domu. w ogóle kultury sie go nauczyć nie da... Komendy wykonuje, ale ma swoje zasady. Upraty strasznie jest.

Jo37 liliowce u mnei dopiero zaczynają sie pojawiać, w zeszłym roku mama kupiła nowe(jeszcze nie kwitły), niestety nie wiem jakie kolory, mama tak była omamiona, że nie pamięta co kupiła nawet :D Czasem ten mój nierówny teren mnie denerwuje, ale z drugiej strony jakiś urok w tmy jest. Szkoda tylko, że nie mam większej działki...
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Skożystałem z zaproszenia i oto jestem :D

Twój ogródek jest cudowny, na pewno znajdziesz w nim miejsce na rajską jabłoń (pytałaś co u mnie na zdjęciu kwitnie na różowo). Na samych kwiatach urok tej jabłonki się nie kończy, gdyż później zamieniają się w śliczne owoce, które wiszą aż do większych mrozów, no chyba, że zrobisz z nich konfitury lub zjedzą je ptaki :lol:

Grzesiek
justynaz
200p
200p
Kontakt:

Post »

Grzesinku no właśnie myśle nad ta jabłonią, ponieważ mam dwie stare zimowe jabłonie, a ta nie dośc,że ładnie wygląda to się nadaje do spożycia :D
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Na surowo to nie za bardzo, ale zobacz jak wyglądają latem i zimą

Obrazek

Obrazek
justynaz
200p
200p
Kontakt:

Post »

Wywnioskowac mozna jedno, że roślina zdobi cały rok! Najbardziej mi się podoba kwitnąca.
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynka - ogród naprawdę fajny, a ile jeszcze miejsca w nim do nasadzeń. Dostrzegłam u ciebie dyptam różowy - jaki dorodny.
Ale Fafik jest cudowny - ja mam słabość do takich malutkich, słodziutkich pupilków.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
justynaz
200p
200p
Kontakt:

Post »

Reniu ja się sama dziwie, przecież dyptam to taki normalny mi się wydaje. Rośnie mu się dobrze, bo ma dobrą glebe. Czasem nawozik dostanie, tylko, że do róż, ale najwyraźniej mu odpowiada.
Zapewniam Cie równiez, że Fafik to tylko słodko wygląda. Nic tylko by szczekał i gryzł. Za dużo ma energii. Mały wariat z niego.

Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Witaj justyno. Wpadłem z z wizytą aby podziekować za powitanie "nowicjusza" na forum, a przy okazji poogladać Twój ogród. Piękne kwiaty, takie pełne, soczyste. U mnie w ubiegłym roku była straszna susza i już nie wiedziałem co ratować: warzywa, czy kwiaty. No ale jakoś się udało. Marnie to wszystko wyglądało i te zabiedzone kwiatki i pomidorki - co było robić jak słońce piekło, a jak nie piekło to i tak deszcz nie padał - do września!!!

Pozdrawiam i miłego dnia/Zbyszek.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Justyno odwiedziłem dzisiaj Twój ogród i zauważyłem w nim krzew
perukowca który jest bardzo podobny do mojego.
Mój perukowiec podobnie jak Twój kwitnie bardzo obficie lecz nie zawiązuje charakterystycznych peruk, jestem bardzo ciekawy czy Twój krzew w okresie kwitnienia
zawiązuje peruki ?

Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
justynaz
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witam!
Zbyszku u mnie było podobnie, również brak wody i od czasu do czasu jak roślinki już naprawdę tego wymagały delikatnie je podlewałam. Jakoś na szczęście przetrwały.

Zenobiuszu mój perukowiec ma ogromna ilośc tzw. peruk. Wiatr je roznosi po całym ogrodzie. Niestety w minionym roku coś chorował i mama musiała go przyciąć, zobaczymy jak będzie w obecnym. Zastanawiam się czym może bys spowodowane zawiązywanie peruk.
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Halina Kwak pisze:Justynko, WOW ... ale śliczne roślinki pokazałaś !!!
Zachwyciły mnie Twoje orliki, bardzo ciekawe, nooo i ja uwielbiam je ... piwonie, ostróżki, liliowce też :lol:

Obrazek

Ciekawostką dla mnie jest ta nieznana mi roślinka

Obrazek

Napisz, proszę, jak się nazywa i czy zimuje w ogrodzie :idea:

Masz dużo małych krzaczków, ale nawet się nie obejrzysz jak wyrosną z nich olbrzymie krzaki

:lol:
Halinko mamy chyba taki sam gust, bo też byłam ciekawa co to za kwiaty tak przyciągają uwagę. Ten drugi to chyba Lobelia - bylina :oops: sądząc po tym co ja mam
Obrazek
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Justynko zazdroszczę ci tej przestrzeni, nigdzie nie widziałm ogrodzenia ;:129 i jest wrażenie że twój piękny ogród nie ma końca-jeżeli tak jest to tylko pozazdrościć. Masz również bardzo nietypowe kwiaty, pisz pod zdjęciem co to jest bo czasami można umrzeć z niecierpliwości i człowiek chodzi chory spać ;:171
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Justynko wśród zielono-zakręconych . Cieszę się ,że jesteś z nami . Masz dużą przestrzeń do nasadzeń. Mnie również bardzo podobają się Twoje orliki na jaką wysokośc one rosną .U mnie rosną niskie ,a Twoje to takie olbrzymy albo zdjęcia tak pokazują A w ogóle bardzo mi się podoba Twoje miejsce na ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
justynaz
200p
200p
Kontakt:

Post »

Madziu ta roslinka co Ci się tak podoba to Gorejący krzew Mojrzesza inaczej zwany dyptam. Ja posiałam go z nasionka, jest to bylina, według mnie łatwa w uprawie.

Jakuch to tylko tak wygląda, że jest duża przestrzeń. Ogrodzenia nie posiadam w ogóle. Te wzniesienia, które widać na zdjęciach to taka moja granica. Strasznie dużo pracy trzeba by było, żeby zrobić ogrodzenie. Nie dość, że nierówno, to jeszcze jakieś zakrętasy. Co do orlików to u mnie rosną raczej duże, jak inne rośliny, które pokazałam. Niestety nie wiem dlaczego.

Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Justynko jeszcze raz obejrzałam ogród i nie mogę się napatrzeć na te orliki :shock: Błagam tylko pamiętaj wiosną o mnie :!:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”