Paphiopedilum i inne
Ja też tych "niespodzianek" trochę uciułałam, zwłaszcza po wyprzedażach w OBI :P , ale zupełnie przekwitłych, więc zanim pojawią się (a raczej: jeśli w ogóle) nowe pędy kwiatowe, przyjdzie mi sporo poczekać. W przypadku tej "niespodzianki" były całkiem spore szanse, że niedługo nadejdzie rozwiązanie. Bałam się tylko, że pęd może nie przetrwać, bo część korzeni była sucha jak wiór 

Gelko, mam nadzieję, że wkrótce się doczekamy kwiatuszków i nasze "niespodzianki" przestaną być niespodziankami; marzy mi się, żeby choć jeden był w kropki lub ciapki...Ta "niespodzianka" kolorek ma ciekawy, ale kwiatuszki niezbyt duże (to chyba taka przerośnięta miniaturka, albo niewyrośnięty "średniak"
) Grunt, że w ogóle rośnie, bo niestety z falkami u mnie różnie bywa
Ten stoi na parapecie, upchany między największymi cymbidium, ale i tak ma więcej światła, niż na półce, którą zamieszkają inne falki. Oby do wiosny, to wreszcie się zwolni miejsce i te pozostałe biedaki będę mogła przenieść na parapet 

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ja nawet podobnego kwitnącego w sklepie nie widziałam, a co dopiero na wyprzedaży

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.