Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Puk!Puk!Puk!Przepraszam,czy z Wielkopolski też tu wpuszczają? :lol:
Witaj Mario!
Widzę,że u Ciebie duże zmiany zaszły.Prąd na działce. :wink: .Maszynę niesamowitą kupiłaś.Tak w pierwszej chwili zaczęłam się zastanawiać ,co to za dziwna kosiarka,dopiero później doczytałam....Ale ja już tak mam. :lol:
Lampki też kapitalne.Ty to masz szczęście do przedmiotów z "duszą".Koniecznie pokaż ,jakie klosze dobrałaś.
Teraz ,to już na temat,bo chcę od razu wszystko napisać. :roll:
Przypołudniki są śliczniutkie.Nigdy nie próbowałam ich siać,tylko gotową rozsadę kupowałam.Może też spróbuję ,bo wtedy bym miała dużo wiecej roślin.
Hiacynt cudny,aż wydaje mi się,że jego zapach przenika przez monitor.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ło matko! Ilu gości!
A mnie nic się na poczcie nie pokazało to i nawet tu nie zaglądałam od dłuższego czasu!
Tujko - broń rodziny , bo rodzina to podstawa!
Empuzo - ceny produktów dla leworęcznych to typowe prawo popytu i podaży - mała podaż to i ceny wyśrubowane!
A jeśli chodzi o cebule to przecież sezon sprzedaży dopiero się zazyna, jeszcze na pewno nie raz trafisz na okazję.
Agnieszko72 - dzięki za informację zaraz postaram się zgłębić tajniki wysiewu pierwiosnków!
Jadziu - wnusie to nasz skarb największy. A hiacynty są cudne i mają cudowny zapach. Z takim kwiatkiem przyjemniej czeka się na wiosnę :lol:
Zbyszku444 - witaj u mnie na Kaszubach. Masz rację to jest działka rekreacyjna. Ale przedtem miałam ponad 20 lat działkę w POD.Bardzo przeżyłam to, że musiałam ją opuścić (Z POWODU LIKWIDACJI OGRODU) Drugi raz bym tego nie chciała przeżywać, dlatego zdecydowałam się na zakup ziemi na własność. To jest moja własność hipoteczna i nikt mnie stamtąd nie wyrzuci.
Ewo Janeczko szukałam takich hiacyntów do pędzenia jak Twoje w Biedronce ale u nas nic takiego nie było, a w Okazie po 9 złotych - to trochę za dużo!
Inko-Halinko jak miło że jesteś!U mnie furtka (ta z boku!) zawsze otwarta - a szczególnie dla takich dawnych znajomych jak Ty! Zaraz zajrzę do Twojego ogródka bo to jeden z moich ulubionych na tym forum! Lampki już mają klosze - wstawię zdjęcia tylko muszę je cyknąć :wink:
--------------------------------------
A ja chciałam tylko napisać że w Szkółce Choduna jest już oferta wiosenna na 2009 rok. Ale ja tak sobie myślę że będę zamawiać róże będę dopiero na początku kwietnia. Tak, żeby można było od razu wsadzać je do gruntu.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, wreszcie do Ciebie trafiłam :lol:

Nie dostawałam powiadomień, bo Twój poprzedni wątek ogrodowy został zamknięty, a na ten dopiero teraz się natknęłam :D
Teraz już na bieżąco będę otrzymywać powiadomienia :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko.
Ja też nie miałam ostatnio żadnych powiadomień, a to teraz rozumiem - to przez podział mojego tematu. Powiadomienia miałam zaznaczone na tym poprzednim! Już to poprawiłam, człowiek się uczy przez całe życie ( i głupi umiera!)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kalendarz biodynamiczny http://ww6.tvp.pl/4915,20090127870331.strona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Marysiu, miło mi, że mogłam być w czymś pomocna :lol:

Powiadomienia dostaję, to już będę Twoim stałym gościem, czasem cichym, hihihi ;-)
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,Jeśli pojawia się jeszcze takie pojemniki do cebul hiacyntowych-masz je jak w banku.Kiedyś były ceramiczne nieudatnie udające wzornictwo starych kafli holenderskich.
Hicaynt niebieski długachnymi korzeniami majta po dnie pojemnika,natomiast biały ledwo co ruszył.
Mam hiacynta fioletowego, to taki wrzosowaty nietypowy fiolet.Szafirki zakwitły prawie wszystkie i jest pierwszy żonkil.Zdjęcia zrobiłam, niestety komputer będzie najwcześniej za tydzień.
przesyłka doszla wczoraj-ogromne dzięki!
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Marysiu wpadłam z rewizytą i zazdroszcze Ci tych zakupów ,w zimie masz przepięknie ,a co będzie wiosną :?: Jestem również fanką przypołudnika ,długo kwitnie ,robi wrazenie ,tylko najgorsze to pikowanie .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też wyświetlają się powiadomienia teraz już nie przegapię żadnego posta :mailbox
m
Halinko - ja od kilku lat podpieram się w ogrodzie kalendarzem biodynamicznym. Nie przestrzegam go tak do przesady, ale zawsze lubię spojrzeć co tam danego dnia najlepiej zrobić w ogrodzie.
Ewuniu -ja kiedyś miałam takie pojemniki do pędzenia hiacyntów(chyba dwie sztuki) ale gdzieś się zgubiły albo potłukły :cry:
Jdo - ja mam zamiar wysiać przypołudniki po kilka nasionek do małych doniczek i po wschodach usunąć nadmiar roślin, tak żeby potem tylko wysadzić je na rabatkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przed chwilą usłyszałam w naszym Gdańskim radiu bardzo interesującą wiadomość.
Otóż w miejscowości Mokry Dwór pod Pruszczem Gd. na przełomie kwietnia i maja ma się odbyć impreza polegająca na układaniu kwiatowych dywanów z kwiatów tulipanów, pochodzących z profesjonalnych hodowli, których jest wiele na Żuławach. Hodowcy scinają kwiaty(same główki) w tym okresie i całymi przyczepami wywożą na śmietnisko. W tym roku postanowiono je wykorzystać w wyżej opisany sposób. Powiem Wam że ja nie mogę się już doczekać tego widowiska :lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Marysiu to czekamy na fotorelację :lol: .
Bo chyba tam będziesz :roll: :?:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Marysiu,to będzie widok .Koniecznie zrób zdjęcia.
W moim ogródku na razie nic się nie dzieje,ale wiosną będą na pewno nowe zdjęcia.
Cieszę się ,że go pamiętasz i że się podoba. :P
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Marysiu to koniecznie podaj datę i dokładne miejsce ,ja to musze zobaczyć na własne oczy :shock: Tam mam tylko 200km.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, Inko i Ido
Oczywiście że będę! Chyba że nie dożyję do końca kwietnia. :lol:
A szczegóły podam jak tylko dowiem się jakichś konkretów.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka72 pisze:Mario z Kaszub :D .
Z tym pierwiosnkiem to się dowiedz bo ten zwykły to na pewno trzeba przemrozić.
Ago! Z tym ząbkowanym postępuje się tak samo - wyczytałam na naszym nieocenionym forum :lol:
Moje nasionka już w zamrażalniku na tydzień!
Jestem Ci bardzo wdzięczna za tę informację. bo ja wysiałabym nasionka od razu do doniczek i potem miałabym doła. że nie mi nie wzeszło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”