Treissi na zielono cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Monika kurcze sama nie wiem co napisać bo dziewczyny i chłopaki :wink: już wszystko napisali . Powiem jeszcze coś wiem ,że każda roślinka jak do Ciebie trafi na pewno będzie traktowana jak coś bardzo ważnego i zrobisz wszystko aby jej u Ciebie było dobrze :lol: No dobra dość tych pochwał.
Powiec mi kochana co to za roślinka na dole z prawej , kurcze mam na końcu języka i co skleroza wiem że chyba coś na M :oops: ale nie jestem pewna :wink:
Obrazek
Obrazek
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, przyznaj nam się szybko, czy Ty te roślinki jakimś nabłyszczaczem traktujesz? ;) Wszystkie są tak pięknie zielone i wspaniale soczyste... Świetny widok! A paprotka jak utkana z zielonego puchu - cudo!
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu pokazałaś same piękności.Urzekła mnie paproteczka ,monstera no i polyscjas.
Miałam tą odmianę polyscjasa kilka lat.Dorósł mi do 1.5m i w zeszłą zimę go przelałam ,więc padł.
Teraz na niego poluję ale na razie bez skutku.Gratuluję kwiatki masz piękne i zadbane.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś roślinki jak zwykle przepiękne, dorodne i zadbane, a teraz jeszcze dodatkowo w tak cudnej oprawie, naprawdę nie mogę się napatrzeć :shock: :D
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Muszę Wam przyznać rację, że roślinki źle traktowane rosną ładniej. A te które się zaczyna chwalić i podziwiać - marnieją. Ostatnio zachwycałam się jak szybko rośnie mi peperomia okółkowa i niestety bardzo szybko zrzuciła większość listków :(

Jadziu kwiatuszek, o który pytasz to murraya. Mam ją od niedawna, więc zawiele powiedzieć o niej nie mogę. Stoi sobie w lodówkowym przedszkolu, podlewam jak przeschnie i codziennie zraszam.

Karinko nie stosuje żadnych nabłyszczaczy - jestem im przeciwna. Zwyczajnie tylko myję roślinki jak się zakurzą wilgotną ściereczką z płynem do naczyń :)

Paprotki mam jeszcze dwie, ale nie pokazuje ich, bo są w opłakanym stanie. Ta stoi na wschodnim parapecie i rośnie ładnie. Dwie pozostałe do niedawna stały w pokoju z oknem zachodnim i niestety nie rosły najlepiej. Teraz postawiłam je razem i mam nadzieję, że niedługo się poprawi ich wygląd.

Edytko kochana powiedz mi jak dbałaś o polysciaska, że Ci taki urósł. Mój tak jak już pisałm właściwie stoi od zakupu w miejscu. Ostatnio przestawiłam go do sypialni. Ma tam chłodniej, ale i mniej światła. Nie wiem czy mu to odpowiada, bo puścił dwa listki, ale i dwa zrzucił (ale to chyba wina zbytniego przesuszenia - mam nadzieję).
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

noooo kochana jak zwykle piękne i zadbane kwiaty u ciebie tylko pozazdrościć .....no to zazdraszczam ,pozytywnie oczywiście :lol:
u mnie w biedronce są monstery bardzo duże za 19.99 ale na razie nie kupiłam bo za zimno i nie mam ich gdzie postawić ,musze się jeszcze zastanowić ....poważnie zastanowić :lol: ...
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moniko..Polyscias, to trudny kwiatek i grymaśny. Już od wielu osób słyszałam że im padły, mnie także. Jeśli komuś rośnie to też nie za bardzo..miewają z nim kłopoty. :wink: :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś u mnie w biedronce już nie ma niestety tych kwiatów. Były w czwartek, ale nie moglam jechać, a w sobotę były juz tylko 2 draceny. A ja miałam ochotę na fatsję :roll:

Zeniu to chyba powinnam się cieszyć, że mój jeszcze żyje :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Moniś-ciesz się...moje padły prawie wszystkie,nawet ta szczepka co zeszłą zimę przetrwała. :(
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

A ja, odpukać, póki co nie mam problemów z polyciasem.Bo stoi w kącie, gdzie jest cień, podlewam jak jest lekka doniczka i tyle.No jeszcze od czasu do czasu mu walnę po liściach spryskiwaczem ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to się cieszę :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

treissi pisze:Aguś u mnie w biedronce już nie ma niestety tych kwiatów. Były w czwartek, ale nie moglam jechać, a w sobotę były już tylko 2 draceny. A ja miałam ochotę na fatsję :roll:

Zeniu to chyba powinnam się cieszyć, że mój jeszcze żyje :)
qrna u mnie jakoś jeszcze fatsje stoją i to naprawde duże okazy ale ja nie mam gdzie ich trzymać wq domu ,bo i monstera i fatsja lubi światło a ja mam wszystkie parapety pozajmowane musiałam nawet moje juki przesadzić w małą doniczkę i na parapet przestawić bo chybaby do wiosny nie doczekała ,a poza tym dostawa była w największe mrozy i nie wiem czy jest sens kupowania rośliny która prawdopodobnie nie przeżyje nawet tygodnia więc się powstrzymuję od kupienia czegokolwiek teraz ( chociaż ostatnio nawiedziłam moją zaprzyjażnioną kwiaciarnię i łypnęłam okiem do góry,pod sufit.....moje łosie nadal wiszą :lol: )więc jak z tym kupowaniem ? nie wiem jak będzie....
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Dziewczyny bierzcie pod uwagę fakt,że fatsja lubi chłodek :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Monisiu mój polyscjas stał zawsze w tym samym miejscu,przy oknie południowym.Często gubił częśc liści ale szybko mu wyrastały drugie.Mojej sąsiadce opadły wszystkie w czasie zimy ,ale to cierpliwa osoba kwiatka nie wyrzuciła i znowu ma piękny krzaczek.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu u mnie chłodek by miała, bo mam zimną sypialnę i właśnie tam chciałam nabyć jakieś większe kwiatuszki :)

Teraz faktycznie trochę strach kupować roślinki ze względu na zimno. Dzisiaj odwiedziłam lidl - było sporo różnych kwiatuszków. Kusiły mnie frizee i bromelie, ale były po 25 zł i bałam się kupić. Za to kupiłam dwie prymulki po 3 zł/szt. Zdjęcia pokażę później :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”