Danusiny miszmasz
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Iza - jeśli zechcesz ode mnie liliowce bez nazw , to chętnie Ci wyślę , bo muszę zrobić miejsce na następne i odmłodzic kępy
Anitko - zajrzałam na ten wątek o liliowcach , ale gdzie mi do Nich , ja tam mogę tylko czytac i uczyć się
Asiu - nie przykrywam niczym specjalnym tej przylaszczki , mieszka pod zawilcem japońskim i hostą . Jeśli spadną na nią liście to tak ma do wiosny , jeśli nie , to jest na wierzchu . Z tym ,ze Głogów jest dość ciepłym terenem i nie ma u nas bardzo mroźnych zim .
Agnieszko - kolekcjonuję wszystko , bo jeśli zobaczę coś czego nie mam , to momentalnie chcę to zdobyć

- ktoś
Pierwiosnki
Wrócę jeszcze do ukochanych pierwiosnków ( ależ ja je lubię
)

PRIMULA VULGARIS " DAWN ANSELLI " - ( przepraszam za marne zdjęcia , ale to były moje początki
)

PRIMULA JULIAE

PRIMULA AURICULA " MAZETTA STRIPE "

PRIMULA AURICULA " STAR FLOWERS "

PRIMULA AURICULA " BEVERLY WHITE "

PRIMULA HORTENSIS " MRS WILSON "

PRIMULA AURICULA

PRIMULA AURICULA - pełny różowy

PRIMULA " GOLD LACE "

PRIMULA VULGARIS - pełny liliowy

PRIMULA ROSEA

PRIMULA MODESTA

PRIMULA VULGARIS " DAWN ANSELLI " - ( przepraszam za marne zdjęcia , ale to były moje początki

PRIMULA JULIAE

PRIMULA AURICULA " MAZETTA STRIPE "

PRIMULA AURICULA " STAR FLOWERS "

PRIMULA AURICULA " BEVERLY WHITE "

PRIMULA HORTENSIS " MRS WILSON "

PRIMULA AURICULA

PRIMULA AURICULA - pełny różowy

PRIMULA " GOLD LACE "

PRIMULA VULGARIS - pełny liliowy

PRIMULA ROSEA

PRIMULA MODESTA
- Ingrid
- 200p
- Od: 10 lut 2007, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jednak uwielbiam primule
- każdy twój okaz przyprawia mnie o palpitacje
Wszystkie cudowne !
Poopowiadaj troszkę o nich , jak sie rozrastają , czy te odmianowe są żywotne i które lubisz najbardziej - doprawdy nie widziałam w sieci tak bogatej i pięknej kolekcji ;:84

Wszystkie cudowne !
Poopowiadaj troszkę o nich , jak sie rozrastają , czy te odmianowe są żywotne i które lubisz najbardziej - doprawdy nie widziałam w sieci tak bogatej i pięknej kolekcji ;:84
pozdrawiam Ingrid
migawki z ogrodu
migawki z ogrodu
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ktoś
Danusiu onimiałam z wrażenia po tym krótkim spacerku. Naprawdę pięknie jest u ciebie . Chyba nie będę mogla dzisiaj zasnąć . Skąd ty bierzesz te wszystkie cuda . Widzę ,że jesteś też liliomaniaczką. Muszę częściej tutaj zaglądać
- ktoś
Dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze .
Ingrid - bardzo różnie rosną mi te moje pierwiosnki . odmianowe są bardziej wymagające i nie zawsze potrafię im stworzyć dobre warunki .Mam nadzieję , że w tym roku zajmę się nimi szczególnie , bo już widzę ,że auricule maja zbyt wilgotno. Z pełnymi , które lubią wilgoć , nie mam problemu nawet gdy podczas suszy troszkę omdleją .
Przedstawię kilka zdjęć irysów wielkokwiatowych .

Ingrid - bardzo różnie rosną mi te moje pierwiosnki . odmianowe są bardziej wymagające i nie zawsze potrafię im stworzyć dobre warunki .Mam nadzieję , że w tym roku zajmę się nimi szczególnie , bo już widzę ,że auricule maja zbyt wilgotno. Z pełnymi , które lubią wilgoć , nie mam problemu nawet gdy podczas suszy troszkę omdleją .
Przedstawię kilka zdjęć irysów wielkokwiatowych .

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku