BIAŁA lista - art przemysłowe i medyczne [2]
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: BIAŁA lista - art przemysłowe i medyczne [2]
Produkty mleczne (wszelakie) z Krasnystawu, póki co są bez chemii, jako nieliczni na rynku.
- ivonar
- Od: 25 lut 2016, o 01:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Płyn antystatyczny do mebli Criss, 750 ml za niecałe 7 zł. Sprawdza się na na paskudnym kurzu w trakcie remontu. Kierunek Rossman. 

Per aspera ad astra
Zakręcona na zielono - zapraszam
Zakręcona na zielono - zapraszam
A używa ktoś z was może naturalnych środków do czystości typu np soda + sok z cytryny? słyszałem że bardzo dobrze się tym sprząta
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jestem w fazie testowania sody oczyszczonej, octu i boraksu.
Boraksem calkiem fajnie mi się wannę myje, woda z octem na kabinę prysznicową lepsza niż kupne gotowce a sodą z octem super się czyści i odkaża deskę do krojenia drewnianą (trzeba posypać sodą polać trochę octem i zostawić na jakiś czas) no i soda świetnie też wyciąga brud z dywanów. Trzeba ją rozsypać w miejscu zabrudzeń i po 15 min albo i trochę później odkurzyć,
Boraksem calkiem fajnie mi się wannę myje, woda z octem na kabinę prysznicową lepsza niż kupne gotowce a sodą z octem super się czyści i odkaża deskę do krojenia drewnianą (trzeba posypać sodą polać trochę octem i zostawić na jakiś czas) no i soda świetnie też wyciąga brud z dywanów. Trzeba ją rozsypać w miejscu zabrudzeń i po 15 min albo i trochę później odkurzyć,
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Do deski do krojenia mogę polecić cytrynę, tak samo jak do mycia wszystkich zacieków w łazience 

- LadyK
Cytryna zadziała dokładnie tak samo jak ocet tyle, że drożej.
Pozdrawiam Katarzyna
"Pomoc domowa" jest cała seria produktów ale mam tylko środek czyszczący piekarnik. Rewelacja, doczyściłam na błysk nawet starsze przypalenia gdzie inne, droższe środki poległy, cena (już nie pamiętam dokładnie) 7-9 zł. A i nie śmierdzi jak niektóre produkty.
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
rosa gdzie można go kupić?
Kupowałam w Leroy Merlin
- LadyK
Nowapasja mnie to też zainteresowało więc wpisałam w wyszukiwarce pomic domowa plyn i znalazłam stronę firmy natomiast na tej stronie jest zakładka gdzie kupić. Nie chcę wymieniać sklepów ale w ten sposób sprawdzisz sobie gdzie jeszcze oprócz LM jest dostępność.
Pozdrawiam Katarzyna
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Potwierdzam !Biotit pisze:Produkty mleczne (wszelakie) z Krasnystawu, póki co są bez chemii, jako nieliczni na rynku.
Sam chętnie kupuję i jak na razie są "czyste"
Korzystał ktoś może z kapsułek Ludwika do prania? Słyszałem, że są jednymi z najlepszych, dostępnych na rynku, a jeszcze nie miałem okazji zweryfikować
-
- 200p
- Od: 9 maja 2013, o 21:44
Pierwsze słyszę o kapsułkach z Ludwika. Nie widziałam ich na żadnej reklamie czy w sklepie.
Jak wypróbujesz to daj znać
Jak wypróbujesz to daj znać
Pinceta anatomiczna o długości 30 cm. Cena około kilkunastu zł w sklepach zaopatrzenia medycznego. Przedłuża rękę o 30 cm. Im ktoś jest starszy tym bardziej będzie zadowolony z jej zakupu.
Luteina Blue Berry Plus firmy Newnordic (oczywiście przed zastosowaniem zapoznaj się z ulotką).