Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rivendel - skąd Ty jesteś na tym Dolnym Śląsku? Rzadko, ale czasami tam bywam. Mogę Ci podrzucić kilka :) I tak szykuję się na kolejną wycieczkę do kamieniołomów - mogę pozbierać i dla Ciebie jak chcesz

Danusia - taki miałam zamysł, poza tym amonity mnie fascynują. Tyle milionów lat historii w jednym kamieniu. Działa mi to na wyobraźnię niemożebnie! :shock:
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

...Czemu u mnie nie ma kamieniołomu. :( Takie kamienie to skarb.Ciekawy będzie skalniak z nimi,na wiosne będzie cudnie u Ciebie.A sosna taka właśnie ma być,takie dają urok ogrodowi.U siebie tez mam zwykłą sosne i była bardzo fajna do tego lata i jednej z burz,musiałam ją podciąć do góry i jeden konar w ogóle wyciąć i teraz jest taka nijaka...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Kocina pisze:Rivendel - skąd Ty jesteś na tym Dolnym Śląsku? Rzadko, ale czasami tam bywam. Mogę Ci podrzucić kilka :) I tak szykuję się na kolejną wycieczkę do kamieniołomów - mogę pozbierać i dla Ciebie jak chcesz

Danusia - taki miałam zamysł, poza tym amonity mnie fascynują. Tyle milionów lat historii w jednym kamieniu. Działa mi to na wyobraźnię niemożebnie! :shock:
Marta! Naprawdę??? Możemy razem podjechać??? Jestem ze świdnicy, możemy spotkać się gdzieś koło A4... :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
November23
200p
200p
Od: 8 wrz 2008, o 10:05

Post »

O rany, dziewczyny ale macie faaajnie.... Takie kamienie w zasięgu ręki... A ze mnie się wszyscy śmieją, jak chcę kamyczki do ogródka zbierać i do tej pory się poddawałam, ale teraz już nie popuszczę, każdy będzie mój! Tyle, że na pewno nie takie okazy jak u Ciebie Marta. Kawał czasu na nich odciśnięty... CUDA...
Pozdrawiam.
Beata :)
Cor gaudens exhilarat faciem...
Ogródeczek / domownicy i pracusie
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Maryla - w okolicach Krakowa faktycznie jest jest mnóstwo kamieniołomów - to jura przecie :) Ale tylko ten jeden jest taki, że co drugi kamień to amonit! Zaglądałam do Ciebie i masz tak piękne stare drzewa że ta moja stara krzywa sosna to bidula w porównaniu z Twoją starą częścią ogrodu. Nawet jeśli trawa Ci tam nie rośnie, to za takie iglaki, brzozy z motylami i wierzbę dałabym sobie rękę odjąć... No nie, nie dałabym, ale chciałabym mieć OGROMNIE!

rivendel - jeżdżę od czasu do czasu do mamy do Jawora. Wystarczy że odbiję we Wrocławiu na Świdnicę i pojadę troszkę dookoła. To tylko kilka minut nadrobionej drogi. Mogę Ci je przywieźć - żaden kłopot:) Dam znać jak będę się wybierać. Chyba że wcześniej wylądujesz w Krakowie. Wtedy możemy pojechać na amonitowe łowy razem :D

November - do Komorowa to się nie wybiorę :( Zbieraj, zbieraj - mój też jest każdy :D nie zawsze i niekoniecznie amonit, byle wpadł mi w oko.

Jak wiozłam te kamienne amonity, to myślałam że auto zetrze sobie brzuch o asfalt. Nie byłe tego aż tak dużo, ale ciężkie jak diabli i auto "siadło" do samej ziemi. Kierowca chciał mnie po drodze wysadzić razem z całym tym skarbem :D

Ogródek już bardzo jesienny, ale parę kolorków daje się jeszcze wypatrzeć, nawet w bury zmierzch. Najwięcej mam fioletów i różu.

Obrazek
Clematis Polish Spirit

Astry wreszcie obudziły się i u mnie :)
Obrazek Obrazek

Floksy walczą jeszcze o ostatnie kwiatki
Obrazek

Podobnie jak niezmordowane róże:
chyba-Kronenburg Obrazek
cukierkowy róż przed domem Obrazek Obrazek
i "patio" malutka - ostatni pączek Obrazek

Płożąca iglica nadal śliczna Obrazek

Bordowy nachyłek - nadal na posterunku Obrazek

I na koniec niezmordowana aksamitka - zlana deszczem, ale chyba najdzielniejsza ze wszystkich
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Mogła byś pokazać ten nachyłek w całości.Czy to roślina wieloletnia?
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Anitaaa - to Coreopsis verticillata 'Limerock
Nie wiem czy mnie moderatorzy nie pogonią, bo to zdjęcia z sieci - mój wygląda identycznie tylko jest bardzo młodziutki. Z tego co wiem to wieloletni - zobaczymy jak przezimuje.
To bordo mnie urzekło :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Dziękuje za info ,też mnie to bordo urzekło :shock:
November23
200p
200p

Post »

Tak myślałam, Martusiu-Kocinko, że mnie wystawisz z tymi kamyczkami hihihi, tych paru kilometrów nie przejedziesz, no wiesz ... ;) :;230
Nic to, my z KMG lubimy się szwendać po kraju, wiec jak się w tamte strony wybierzemy to Cię ładnie poproszę o dokładne namiary i.... nie popuszczę, niech sobie Mężunio stęka, jęczy, samochodzik niech sapie, a ja muszę mieć takie cudeńka (choć jedno...malutkie...)
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

November - jak przyszwendacie się w okolice Krakowa, daj znać :) Podkabluję ci ten kamieniołom. A póki co podaj adres na pw. Przy jednym czy dwóch amonitkach Poczta Polska może się nie zasapie :D
November23
200p
200p

Post »

Martusiu... jak miło... :oops: ale wiesz... zasapanie Poczty Polskiej to ja generalnie mam w d... odwłoku ;), ale czy aby Ty się kochana nie przemęczysz... bo co innego roślinki wysłać komuś..., a co innego bambulce targać :shock:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne to bordo na górze a kamienie - brak słów :D

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

tija - dziękuję za odwiedziny:) Pięknie to u Ciebie jest - tylko się uczyć mogę :)

November - dlaczego właściwie novemeber? Takie pytanie przyszło mi teraz do głowy. Taki już smutny miesiąc w ogródku :wink: Podaj adres, podaj - skalniaka to może tym co Ci wyślę nie obłożysz, ale jak Ci się podobają, to będziesz miała tak sobie dla siebie :) Wyobrażasz sobie: TYLE MILIONÓW lat zamkniętych w kamyku!

Jakiś czas temu sadziłam jeszcze takie zimowity - pojedyncze wylazły spod ziemi, ale jakie śliczne:
Obrazek

grzybki mi na pniaku wyrosły :)
Obrazek

... i skalniak nabiera kolorków :D
Obrazek
November23
200p
200p

Post »

Marta, november- dlatego, że to mój miesiąc urodzin.... :oops: takie, ot, banalne...
Muszę też kupić i wkopać takie zimowity, słodkie są... ;:228
Adresik na PW. :mailbox Z góry dziękuję, oczywiście pokrywam wszelkie koszty ;:109
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marta

Przyszłam się przywitać :D i sprostować pewną rzecz mianowicie, u mnie obszar jest spory ale dekoracja ciągle uboga, więc o czym mowa :twisted: , sama biegam po ogródkach i podglądam tak jak u Ciebie.

Teraz spisałam nazwe kwiatuszka na górze, postaram się takowy nabyć-śliczniutki :oops: .

No zobacz u mnie zimowity już przekwitły a u Ciebie kwiatuszek jak ta lala.
Pozdrawiam cieplutko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”