To bardzo optymistyczne, że już po 3 latach można mieć tak piękne kwiaty. Gorzej z parapetami, które tak dużych okazów nie pomieszczą, ale nie w gruncie rzeczy aż tak "straszne" to nie jest ;:84Orchideomaniak pisze:Ma go dopiero 3 lata a już tak pięknie kwitnieMamba pisze:Cudny, aż dech zapiera ;:8 Też chcę takiego. Czy właścicielka mówiła jak długo ma tego storczyka ? Ja wiele ze swoich trzymam na północnym parapecie i z reguły rosną lepiej niż te z południowej strony , które latem oczywiście są cieniowane.
Oto moje Storczyki
- Mamba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ehhh...normalnie poczułam sie winna czytając te zdanieOrchideomaniak pisze:Cambria wyglada takma pofatygowane listki na nowych psb
to wynik przesuszenia. Nigdy bym moim takiego czegos nie zrobił

Życzę Ci byś wyprowadził swoich podopiecznych na prostą ;)
-
- 500p
Heh...ale ja się poczułam winna, bo swojego storczyka doprowadziłam do stanu agonalnego...
Tyle, że ja mu poświęciłam chyba aż zanadto czasu i uwagi... Za bardzo się nad nim trzęsłam, a skutek jest jaki jest...
No trudno. Gdybyśmy nie zaliczali porażek, nie docenialibyśmy sukcesów ;)
Trzeba zadbać o resztę towarzystwa ;)
Tyle, że ja mu poświęciłam chyba aż zanadto czasu i uwagi... Za bardzo się nad nim trzęsłam, a skutek jest jaki jest...
No trudno. Gdybyśmy nie zaliczali porażek, nie docenialibyśmy sukcesów ;)
Trzeba zadbać o resztę towarzystwa ;)
-
- 500p
-
- 500p
-
- 500p
-
- 500p
Mam go około 1.5 miesiąca także dość szybko. Pierwsze co zrobiłem to 2 godzinna kąpiel w doniczce pełnej wody z dodatkiem nawozu, potem wycieranie liści z kurzu
a efekty były widoczne po 3 tygodniac. Do niedawna ten nowy listek zwisał na dół a teraz ładnie się postawił, tylko dziwne to pęknięcie wzdłuż liścia

-
- 500p