Tajemniczy ogród Joli i Adama
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
lucy09 , maryla73ab - dziękujemy za odwiedziny i za słowa uznania.
Myślę ,że Wszyscy ,którzy ciężką pracą "coś " osiągną , są dumni ze swojego dzieła. A jeśli jeszcze podoba się to innym jest to dodatkowa satysfakcja.
A to kolejna część przerobiona- nowe podłoże w altance:

j jeszcze kilka jesiennych kwiatków:

Pozdrawiamy.
Dziękujemy Wszystkim za odwiedziny i zapraszamy ponownie.
Myślę ,że Wszyscy ,którzy ciężką pracą "coś " osiągną , są dumni ze swojego dzieła. A jeśli jeszcze podoba się to innym jest to dodatkowa satysfakcja.
A to kolejna część przerobiona- nowe podłoże w altance:

j jeszcze kilka jesiennych kwiatków:

Pozdrawiamy.
Dziękujemy Wszystkim za odwiedziny i zapraszamy ponownie.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam
Jak się spisuje takie podłoże w altance? Jest nowe, więc pewnie nie macie jeszcze za dużo doświadczeń, ale interesuje mnie, czy meble nie wpadają między kamienie, czy da się je stabilnie ustawić (meble), co ze sprzątaniem takiej podłogi, jak się po tym chodzi w twardych butach i w miękkich butach, czy nie daje pod stopami wrażenia niestabilności, kiedy stopa nie ma podparcia na całej powierzchni?
Dużo tych pytań, ale to stąd, że czasami chodzi mi po głowie coś takiego, jednak jestem pełen obaw, że byłoby po prostu niepraktyczne i niewygodne

Jak się spisuje takie podłoże w altance? Jest nowe, więc pewnie nie macie jeszcze za dużo doświadczeń, ale interesuje mnie, czy meble nie wpadają między kamienie, czy da się je stabilnie ustawić (meble), co ze sprzątaniem takiej podłogi, jak się po tym chodzi w twardych butach i w miękkich butach, czy nie daje pod stopami wrażenia niestabilności, kiedy stopa nie ma podparcia na całej powierzchni?
Dużo tych pytań, ale to stąd, że czasami chodzi mi po głowie coś takiego, jednak jestem pełen obaw, że byłoby po prostu niepraktyczne i niewygodne

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- jola1010
Nasze podłoże jest dosyć stabilne ,a to dlatego ,że kamienie są ułożone na twardej powierzchni tzn. wcześniej były wylane tam płyty "kocie łby" ale stały kilka sezonów bez zadaszenia i zaczęły się kruszyć.
Latem mieliśmy przyjemność gościć w stadninie koni ,gdzie miejsce do wypoczynku wysypane było właśnie kamieniami tyle ,że mniejszymi,drobnym żwirkiem. Postanowiliśmy zastosować to u nas- tyle że z takiego materiału jaki posiadaliśmy czyli kamieni otoczaków.
Meble są żeliwne więc są ciężkie i stoją na betonie,a obłożone są tylko warstwą kamieni.
Na razie nie ma problemu , przy chodzeniu się nie rozsypują brzegi są wzmocnione większymi kamieniami , no a chodzi się wiadomo,że nie tak jak po płaskiej powierzchni .
Myślę ,że ze sprzątaniem nie będzie problemu ,do zarastać to raczej nie będzie . Na razie jesteśmy zadowoleni ,a jak będzie dalej?- czas pokaże.
Pozdrawiamy .
Latem mieliśmy przyjemność gościć w stadninie koni ,gdzie miejsce do wypoczynku wysypane było właśnie kamieniami tyle ,że mniejszymi,drobnym żwirkiem. Postanowiliśmy zastosować to u nas- tyle że z takiego materiału jaki posiadaliśmy czyli kamieni otoczaków.
Meble są żeliwne więc są ciężkie i stoją na betonie,a obłożone są tylko warstwą kamieni.
Na razie nie ma problemu , przy chodzeniu się nie rozsypują brzegi są wzmocnione większymi kamieniami , no a chodzi się wiadomo,że nie tak jak po płaskiej powierzchni .
Myślę ,że ze sprzątaniem nie będzie problemu ,do zarastać to raczej nie będzie . Na razie jesteśmy zadowoleni ,a jak będzie dalej?- czas pokaże.
Pozdrawiamy .
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57

- jola1010
Beatko dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Formowaniem zajęłam się dosyć dawno ale byłam ostrożna i robiłam to na pojedynczych egzemplarzach. W tym roku ogarnęła mnie mania wycinania i tnę co popadnie tzn. wszystkie iglaki poobcinałam i nadałam im różne kształty. Mam świadomość tego ,że teraz wyglądają trochę łyso ale przyjdzie czas ,że będą wyjątkowe.
Idę do ogrodu cyknę kilka fotek -pokażę jak wyglądają cięte różne gatunki.
Formowaniem zajęłam się dosyć dawno ale byłam ostrożna i robiłam to na pojedynczych egzemplarzach. W tym roku ogarnęła mnie mania wycinania i tnę co popadnie tzn. wszystkie iglaki poobcinałam i nadałam im różne kształty. Mam świadomość tego ,że teraz wyglądają trochę łyso ale przyjdzie czas ,że będą wyjątkowe.
Idę do ogrodu cyknę kilka fotek -pokażę jak wyglądają cięte różne gatunki.
Jolu dotarłam i do Was... I co ?
Szok
Stworzyliście niesamowity ogród...Piękne roślinki, fajne kompozycie roślinne. Funkie i trzmieliny super - lubię te roślinki.
Efekt z wykorzystaniem kamieni super...A jak zarosną roślinkami to już sobie to wyobrażam.. Widać ogrom pracy włozony w ten Wasz piękny zakątek...Jest co podziwiać... Zainteresowałam się skarpą, bo też mam na działce i tak sobie podpatruję jakie roślinki rosną u Ciebie i jak to sobie skomponowałaś...Pozwolisz, że Twoja skarpa będzie dla mnie inspiracja..
Po prostu wszystko jest piękne, a cały ogród robi ogromne wrażenie.

Efekt z wykorzystaniem kamieni super...A jak zarosną roślinkami to już sobie to wyobrażam.. Widać ogrom pracy włozony w ten Wasz piękny zakątek...Jest co podziwiać... Zainteresowałam się skarpą, bo też mam na działce i tak sobie podpatruję jakie roślinki rosną u Ciebie i jak to sobie skomponowałaś...Pozwolisz, że Twoja skarpa będzie dla mnie inspiracja..

- jola1010
Dziękujemy wszystkim za odwiedziny.
A teraz kilka fotek moich strzyżonych roślinek:
to strzyżony żywopłot ze świerków

a to świerk srebrny:

to kilka forsycji :

a to różne iglaki:

Faktem jest ,że połamałam kilka sekatorów i nożyc do żywopłotów ale myślę ,że efekt będzie fajny.
Następnym razem pokażę kilka innych krzaczków ,które też kształtuję.
Pozdrawiamy.
Beatka- ale mnie wyczaiłaś- tak szydełkuję i robię na drutach.Beata T pisze:O tak czekam na foteczki pstrykaj jak najwięcej wieczorkiem pooglądam a może i coś podpatrzę![]()
Jolu czy Ty szydełkujesz bo widziałam taki sam nick
A teraz kilka fotek moich strzyżonych roślinek:
to strzyżony żywopłot ze świerków

a to świerk srebrny:

to kilka forsycji :

a to różne iglaki:

Faktem jest ,że połamałam kilka sekatorów i nożyc do żywopłotów ale myślę ,że efekt będzie fajny.
Następnym razem pokażę kilka innych krzaczków ,które też kształtuję.
Pozdrawiamy.