Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

...Gratuluje ... piękne schodki kładki i tak wszystko dopasowane...mozecie być dumni ze swego ogrodu ...pełny podziw dla pracy jaką w ten ogród włozyliście... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lucy09 , maryla73ab - dziękujemy za odwiedziny i za słowa uznania.

Myślę ,że Wszyscy ,którzy ciężką pracą "coś " osiągną , są dumni ze swojego dzieła. A jeśli jeszcze podoba się to innym jest to dodatkowa satysfakcja.

A to kolejna część przerobiona- nowe podłoże w altance:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

j jeszcze kilka jesiennych kwiatków:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiamy.

Dziękujemy Wszystkim za odwiedziny i zapraszamy ponownie.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam :lol:

Jak się spisuje takie podłoże w altance? Jest nowe, więc pewnie nie macie jeszcze za dużo doświadczeń, ale interesuje mnie, czy meble nie wpadają między kamienie, czy da się je stabilnie ustawić (meble), co ze sprzątaniem takiej podłogi, jak się po tym chodzi w twardych butach i w miękkich butach, czy nie daje pod stopami wrażenia niestabilności, kiedy stopa nie ma podparcia na całej powierzchni?

Dużo tych pytań, ale to stąd, że czasami chodzi mi po głowie coś takiego, jednak jestem pełen obaw, że byłoby po prostu niepraktyczne i niewygodne :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasze podłoże jest dosyć stabilne ,a to dlatego ,że kamienie są ułożone na twardej powierzchni tzn. wcześniej były wylane tam płyty "kocie łby" ale stały kilka sezonów bez zadaszenia i zaczęły się kruszyć.
Latem mieliśmy przyjemność gościć w stadninie koni ,gdzie miejsce do wypoczynku wysypane było właśnie kamieniami tyle ,że mniejszymi,drobnym żwirkiem. Postanowiliśmy zastosować to u nas- tyle że z takiego materiału jaki posiadaliśmy czyli kamieni otoczaków.
Meble są żeliwne więc są ciężkie i stoją na betonie,a obłożone są tylko warstwą kamieni.
Na razie nie ma problemu , przy chodzeniu się nie rozsypują brzegi są wzmocnione większymi kamieniami , no a chodzi się wiadomo,że nie tak jak po płaskiej powierzchni .
Myślę ,że ze sprzątaniem nie będzie problemu ,do zarastać to raczej nie będzie . Na razie jesteśmy zadowoleni ,a jak będzie dalej?- czas pokaże.

Pozdrawiamy .
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A ja się cieszyłam ze moje róze jeszcze mają kwiaty...... Ale nie tyle co wasze !!!!
Mutanty jakieś czy co ?
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę! 10 lat pracy a efekty wręcz porażające , przeżyłam szok.Wasza działka jest chyba bardzo duża, ile ma arów/ hektarów ?/
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu miło,że nas odwiedziłaś :D :D :D

Nasza cała działka ma ok18 arów .Z tego może ok połowy jest zagospodarowana. Dalsza część może będzie zrobiona wkrótce- taki jest plan.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

:shock: nowe zdjęcia podziwiałam z zapartym tchem jak u Was jest pięknie wielkie brawa :lol: te wszystkie aranżacje tak dopracowane jak ja wam zazdroszczę tej nierówności terenu . Jolu pokazuj każdy kawałeczek rabat bo ja mogę podziwiać je bez przerwy :P Jakie krzaczki formujecie czy macie w założeniu jak mają wyglądać czy były już kupione w danym kształcie :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko dziękuję za wszystkie miłe słowa.

Formowaniem zajęłam się dosyć dawno ale byłam ostrożna i robiłam to na pojedynczych egzemplarzach. W tym roku ogarnęła mnie mania wycinania i tnę co popadnie tzn. wszystkie iglaki poobcinałam i nadałam im różne kształty. Mam świadomość tego ,że teraz wyglądają trochę łyso ale przyjdzie czas ,że będą wyjątkowe.

Idę do ogrodu cyknę kilka fotek -pokażę jak wyglądają cięte różne gatunki.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

O tak czekam na foteczki pstrykaj jak najwięcej wieczorkiem pooglądam a może i coś podpatrzę :lol:
Jolu czy Ty szydełkujesz bo widziałam taki sam nick :lol:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Widzę ogromny wkład pracy :) Aż miło popatrzeć na tak piękny ogród. Muszę stwierdzić że połączenie zimowitów z funkiami jest niezłe. Piękne róże i powojnik ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ogród, widać ogrom włożonej pracy. Wielka rozmaitość roślin i ciekawe połączenia. No i roże cudne. Zauroczyła mnie altana, bardzo pomysłowa konstrukcja, stworzyliście przytulne i miłe miejce.
Gratuluję!
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Bardzo mi się podoba Wasz ogródek.Bardzo ładnie go urządziliscie :D Superowe połaczenia kamieni i drewna. :D :D Będę zagladać :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Jolu dotarłam i do Was... I co ? :shock: Szok :shock: Stworzyliście niesamowity ogród...Piękne roślinki, fajne kompozycie roślinne. Funkie i trzmieliny super - lubię te roślinki.
Efekt z wykorzystaniem kamieni super...A jak zarosną roślinkami to już sobie to wyobrażam.. Widać ogrom pracy włozony w ten Wasz piękny zakątek...Jest co podziwiać... Zainteresowałam się skarpą, bo też mam na działce i tak sobie podpatruję jakie roślinki rosną u Ciebie i jak to sobie skomponowałaś...Pozwolisz, że Twoja skarpa będzie dla mnie inspiracja.. :lol: Po prostu wszystko jest piękne, a cały ogród robi ogromne wrażenie.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny.
Beata T pisze:O tak czekam na foteczki pstrykaj jak najwięcej wieczorkiem pooglądam a może i coś podpatrzę :lol:
Jolu czy Ty szydełkujesz bo widziałam taki sam nick :lol:
Beatka- ale mnie wyczaiłaś- tak szydełkuję i robię na drutach.

A teraz kilka fotek moich strzyżonych roślinek:

to strzyżony żywopłot ze świerków
Obrazek

a to świerk srebrny:
Obrazek

to kilka forsycji :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a to różne iglaki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Faktem jest ,że połamałam kilka sekatorów i nożyc do żywopłotów ale myślę ,że efekt będzie fajny.
Następnym razem pokażę kilka innych krzaczków ,które też kształtuję.

Pozdrawiamy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”