Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Witaj Iza. Fajny masz ogródek. Popieram dążenie do spełniania marzeń.
Masz plusa za kociaczki.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj giga- opalaj się, opalaj jeśli tylko możesz - robota nie zając- nie ucieknie. Czy Ciebie też już ogarnęło cebulowe "szaleństwo"?
Gorąco witam szczeciniankę! To miasto bliskie memu sercu - tam się urodziłam i moje dzieci również. Cieszę się,że Ci się u mnie podoba choć ja dopiero raczkuję w ogrodzie. Zapraszam na częste wizyty - będzie mi bardzo miło.
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Izo :lol: :lol:
Pokażę Ci liliowce w "Twoim ogrodzie". Jeśli nadal jesteś chętna ,to w przyszłym tygodniu mogę wysłać już paczuszkę.W tym roku mogę podzielić się takimi : Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana jesteś Samanto. Pytasz czy mi sie podobają? Są piękne, szczególnie ten dwukolorowy robi wrażenie. Adres podam na pw. Pomyśl czym mogłabym Ci się zrewanżować.
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

tu.ja pisze:Kochana jesteś Samanto. Pytasz czy mi się podobają? Są piękne, szczególnie ten dwukolorowy robi wrażenie. Adres podam na pw. Pomyśl czym mogłabym Ci się zrewanżować.
Wystarczy szczery uśmiech .......
:P :P
Izuniu,jeśli chcesz mogę dorzucić Ci trochę nasionek orlików o ciemno - różowych kwiatach z białym środkiem i delikatną "falbanką". Niestety nie mam zdjęcia ,żeby pokazać ,ale uwierz mi na "słowo"- są śliczne .
Pozdrawiam . Marta.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Marto,że pofatygowałaś się do mnie o tak późnej porze. Wierzę Ci na słowo,że są piękne, bo jeszcze nie widziałam brzydkich orlików. Nawet te najzwyklejsze mają swój urok. Z góry dziękuję! A może miałabyś ochotę na delospermę różową? Obrazek
A teraz coś dla Moniki ( accidantera). Posadziłam 10 cebul i wygląda na to,że większość będzie kwitła. A to dzisiajsza odsłona Obrazek
Mała plejada mieczykowych gwiazd: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A na dobranoc już chciałam Wam przedstawić moją "damę dworu", ale chyba powinnam powiedzieć "pazia królowej" bo to to kruszczyk się nazywa i jest naszym rodzimym storczykiem Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry!
Ile wspaniałych fotek! Piękne masz mieczyki! Szczególnie oko moje przykuwa ten jasny łososiowy! Taki opalizujący się zdaje! Pewnie jest niesamowity w słońcu na żywo, wśród pozostałych pięknych! One są niesamowite!

Ten kruszczyk też robi wrażenie! Teraz już wiem, że są rodzime storczyki! Bardzo malowniczy jest pod brzozą zakątek!A to, co rośnie obok kruszczyka to jest jakaś trawa ozdobna? Na zdjęciu wygląda jak kompozycja, z tymi wybujałymi trawami cienkimi - dają tło dla storczyka.

Izo-bardzo Ci dziękuję - zachęta jest ogromna! ;) lecz nie dam rady, Tata wraca w niedzielę, a ja dziś do drugiej Babci Marii- na imieniny. (Cały dzień zejdzie, bo zjedzie się Rodzina, a potem już tylko sobota...- a zostały mi jeszcze do malowania drzwi, kaloryfery...mam też jeszcze przede mną wizytę renowacyjną nagrobków rodzinnych na komunalnym cmentarzu, jarmark się kończy a z Babcią chciałyśmy zdążyć kupić dla Babci drobiazgi - już obiecałam, bo Jej samej trudno chodzić w tłoku. Nie dam rady! Bardzo Cię przepraszam.Potem z Tatą wraca moja siostra, która bardzo zawsze na mnie czeka, no i tak z dnia na dzień- zadania.. Potem mam umówioną przyjaciółkę ze szkoły, której urodził się synek- czekam na to by się z nimi spotkać już od kilku miesięcy nie zdążam, bo zawsze za krótko tu jestem w Gdańsku. Nie mówiąc już o kuzynkach, też z dziećmi małymi- nie widziałam Ich od zeszłych wakacji! Moja cała Rodzina mieszka w Gdańsku- tylko ja jedna w Toruniu i po prostu jak ja przyjeżdzam, to staram się wszystko "ponadrabiać". A czasu za każdym razem za mało!i tak zawsze coś przekładamy na kolejną wizytę...). sewrdeczności aga
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Ale nadal zapraszam do Torunia!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Izo!
Przyszedłem do Ciebie z rewizytą. Przepraszam, że tak rzadko wpadam, ale nie nadążam ze wszystkim. Wiesz jak to jest - nowy dom, nowy ogród, praca.
Cieszę się, że jeszcze raz zaprezentowałaś kruszczyka. Jest absolutnie rewelacyjny :!: :!:
Rozumiem Cię w kwestii basenu. Przerabianie tego na ładne oczko byłoby tytaniczną pracą. Nie wiem, jak to wygląda na tle całego ogrodu, ale przyszedł mi do głowy pomysł - może by wyburzyć jedną, dwie ściany a na pozostałe poprowadzić usypisko i właśnie na tym posadzić iglaki? To usypisko oczywiście z gruzu rozwalonych ścian i zasypane ziemią. Ale to też wymagałoby sporej pracy... To takie tam spekulacje teoretyczne.
Izo, cokolwiek zrobisz, wiem, że będzie to ładnie zagospodarowane roślinami, czego dowiodłaś po dotychczasowych Twoich dokonaniach. Pozdrawiam ciepło!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga! Dzięki za wizytkę. Widzę,że naprawdę masz napięty kalendarz. Za zaproszenie dziękuję. Jeśli tylko pojawię się w Toruniu ( wypad planujemy już ze 2-3 lata ), to postaram się z niego skorzystać. A na imieninach w gronie rodzinnym baw się dobrze :!:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Izuniu zaszalałaś z zakupami ja jeszcze nie kupiłam cebulek tulipanów
bo nie mogę sie zdecydować jakiego koloru chce mieć kompozycje
koło domu, chciałam posadzić do doniczek tulipany , hiacynty i inne
aby zdobiły wejście do domu na wiosnę ale zastanawiam sie nad
kolorem, biały czy różowy :?:
Zdolna z Ciebie uczennica - gratuluję
Obrazek

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izunia wręcz mnie zamurowało. Acidantea- cudo teraz się nie dziwię naszej acidnnterce. kochanie gdzie kupilas cebulki??/ pięknie to wygląda.Buzia i miłego wieczorka
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja jeszcze wpadam z wizytą :D
tu.ja po prostu cudnie tu u ciebie :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Wszystko Ci pieknie rośnie ale te rodzime storczyki są super.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki moi drodzy za odwiedziny :!: Jeśli w całym kraju pogoda taka jak u mnie to nie dziwię się,że na forum takie tłumy...
U mnie pada i pada, ale chociaż nie ma burz i nawałnic. Wczoraj na działce nie wiele zrobiłam, bo musiałam ratować kociaka z basenu. Muszę jak najszybciej pozbyć się tego koszmaru z lat 70-tych. Dzisiaj to nawet nie było mowy o wyjściu.

Jacku - dziękuję za sugestie. Wygląda na to,że muszę zamieścić zdjęcie tego paskudztwa i może "burza mózgów" forumowiczów pozwoli mi uwolnić się od niego. Ja wymyśliłam sobie zasypać go gruzem i zrobić iglastą rabatę + wczesnowiosenne kwiaty.Myślę jednak,że trzeba zrobić odpływ wody. Żeby któregoś mokrego roku rośliny nie utopiły się. Nie dawno napatoczył się poprzedni właściciel - zapytałam go o grubość dna. Twierdził,że mój plan nie ma sensu bo jest wysoki poziom wód gruntowych. Jestem innego zdania - może i był,ale jak te drzewa były malutkie, teraz ciągną tyle wody,że tam mam prawie Saharę. Poza tym w studni też wody tylko,tylko.

Danusiu - ja dopiero drugi rok kupuję cebule, a metrów mam sporo.

Giga - cebule accidantery kupiłam bardzo wczesną wiosną na Allegro, częściej występuje pod nazwą mieczyk abisyński.

Agnieszko - miło,że zajrzałaś. Koniecznie rób fotki w tej Norwegii - z przyjemnością obejrzymy.Mój pięciornik to bylina,a nie krzew. Choć trzeba przyznać,że dość okazała w porównaniu do innych moich pięciorników, które raczej wyglądają jak polne chwaściki.

Zuzia - dzięki za uznanie. Na mnie też zrobił duże wrażenie. w tym roku mnie zaskoczył,bo kępka się rozrosła i są do tego jeszcze samosiejki.
Wszystkim dziękuję za miłe słowa. Staram się jak mogę.Długa droga przede mną by cała działka była piękna ;:65 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”