Nutka i jej storczyki

ODPOWIEDZ
nuutka
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 15:47

Post »

cześć dziewczyny!!! dopiero wróciłam z urlopu,nie miałam dostępu do netu..... :((( mój biały storczyk padł...:(((( pod ciężarem kwiatów ułamał się,albo był już ułamany, gdy go dostałam i podtrzymywał się na drabince..... ale dziwne, bo przecież puszczał nowe pąki, korzenie, listki, rozkwitał, a kwiaty były takie wielkie.... wsadziłam ten odłamany pęd z kwiatami w nową doniczkę, a liście zostawiłam dalej w tamtej. przy tym pędzie ułamanym z kwiatami był jeden korzonek. kwiaty zaczęły jakby przekwitać i powoli odpadać,ale co dziwne..... miał on 3 pąki, które się rozwinęły.ale już odpadły i został sam pęd. nie mam pojęcia, czy z niego jeszcze coś będzie..... :((( ale tam, gdzie zostały liście, chyba jest ok,bo puszczają młode listki, korzonki, więc może tam się pojawi nowy pęd. oby....
a pozostałe 2 mają się dobrze, maja nowe listki, paki się rozwinęły i jeszcze nie przekwitają ;)))))))
Nutka
nuutka
100p
100p

Post »

To mój nowy nabytek, który dziś dostałam ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nutka
nuutka
100p
100p

Post »

A to nowe zdjęcia tych wcześniejszych... tylko białego nie ma :( ale może jeszcze wypuści nowy pęd...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nutka
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pieknie wygladaja na tym parapecie ,dlaczego ja nie mam parapetow :evil:
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Marta, zawsze koło okna można postawic jakąś szafeczkę :)
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Nutko Ty też masz bardzo ładne storczyki.... Tydzień temu wracając znad morza odwiedziłam rodzinkę wypoczywającą nad jeziorkiem w lubuskiem:D .... Dziś też jadę... Będę zaglądała po oknach :D
nuutka
100p
100p

Post »

Asiu,dobry pomysł z tą szafeczką. ja u siebie mam przy oknie dużą komodę,ale..... niestety musiałam tam terrarium z żółwiem postawić,ale teraz mi podsunęłaś pomysł, bo szafeczka też jeszcze wejdzie i jak się powiększy kolekcja, będzie gdzie ustawiać ;:12
Aniu, a gdzie rodzinka wypoczywa?
Nutka
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Nutko, jak miło , ze twa przygoda z forum nie była chwilowa :D ciesze się, że powróciłaś! identyczdny fioletowy był u mej znajomej na parapecie... tez miał takie WIELKIE KWIATY. ja mam taki, ale kwiaty drobniejsze, środek żółtawy... ps. wrescie nowe fotki, jak ja lubie!!! moge oglądac po iles razy. ps. mieszkasz w kamienicy???
platynka :)
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

orion pisze:Marta, zawsze koło okna można postawic jakąś szafeczkę :)
Asiu wlasnie szukam jakiegos stolika czy cos w tym rodzaju ale jak bys zobaczyla na czym teraz stoja w mojej sypilani to bys padla.Zakosilam corce stolek od pianina na to polozylam karton i przykrylam bieznikiem :lol: na razie musza tak stac .
nuutka
100p
100p

Post »

To zostało z mojego białego.....

Obrazek

Obrazek

Jak wkładałam do nowej doniczki ten pęd z kwiatami (które wcześniej były :(), miał maleńki korzonek. intrygowało mnie, czy coś się tam dzieje i dziś postanowiłam wyjąć go i zobaczyć. I oto, co ujrzałam...

Obrazek

Myślicie, że coś jeszcze z tego może być???

A tu reszta mojego białego... wypuszcza nowe korzonki...

Obrazek

Obrazek
Nutka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

na tej łodyżce korzonek mógł się niechcąco znaleźć, bo może rosła nad korzeniem i się urwał razem z nią...
nuutka
100p
100p

Post »

Tak,był tam.ale taki bardzo malutki. a teraz jest dużo większy. myślisz, że może coś z niego jeszcze być?
Nutka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na pewno nie będzie z tego rośliny.
nuutka
100p
100p

Post »

ale może wypuści nowy pęd w drugiej doniczce...
Nutka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tą łodygę z korzonkiem możesz wyrzucić, bo na pewno nic z tego nie będzie. ale Phalaenopsis, z którego jest ta łodyżka, może na sobie puścić nową.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”