Łańcut - storczykarnia
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arielu, piękności pokazałeś na tych fotkach!
Paph. na trzecim zdjęciu bardzo oryginalne, chci8ałąbym takie mieć
Marzy mi się wyjazd do storczykarni, ale dla mnie to kawał drogi i musiałabym zarezerwować więcej czasu na wypad tam. W ten długi weekend raczej nie dam rady, ale w wakacje już nie przepuszczę takiej okazji
Paph. na trzecim zdjęciu bardzo oryginalne, chci8ałąbym takie mieć

Marzy mi się wyjazd do storczykarni, ale dla mnie to kawał drogi i musiałabym zarezerwować więcej czasu na wypad tam. W ten długi weekend raczej nie dam rady, ale w wakacje już nie przepuszczę takiej okazji

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Naprawdę jest szczególny.
Ja trochę się boję, że gdy już dotrę do tej Storczykarni to zachoruję storczykowo na dobre!
Ja trochę się boję, że gdy już dotrę do tej Storczykarni to zachoruję storczykowo na dobre!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Arielu, dla mnie wręcz katorgą jest choćby wizyta w zwykłym markecie budowlanym. Jakoś tak dziwnie mam chęć większość zabrać do domu 
Poza tym raczej w Łańcucie bym nic nie kupiła, by nie wieźć tego tak daleko do domu (ponad 400km).

Poza tym raczej w Łańcucie bym nic nie kupiła, by nie wieźć tego tak daleko do domu (ponad 400km).
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Witam,
Ta trzecia piękność to Paphiopedilum godefroyae var. leucochilum.
Od wczoraj na ekspozycji pojawił się trzeci przedstawiciel z sekcji Brachypetalum; Paphiopedilum concolor.
Phalaenopsisa za 75 zł nie widziałam
Za to są Paphiopedilum Vinicolor w pąkach,
W niedzielę 3-go maja Storczykarnia jest nieczynna. Za to już od maja jest czynna do 18-ej, a w weekendy do 19-ej.
Pozdrawiam,
Danka
Ta trzecia piękność to Paphiopedilum godefroyae var. leucochilum.
Od wczoraj na ekspozycji pojawił się trzeci przedstawiciel z sekcji Brachypetalum; Paphiopedilum concolor.
Phalaenopsisa za 75 zł nie widziałam

W niedzielę 3-go maja Storczykarnia jest nieczynna. Za to już od maja jest czynna do 18-ej, a w weekendy do 19-ej.
Pozdrawiam,
Danka
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
O widzę , że i sama szefowa do nas zawitała
.
Pani Danusiu - chyba mnie Pani jeszcze pamięta , byłem w grudniu po ten kalendarz z disą i dyplom co to go nie wziołem na spotkaniu bo sie spieszyłam
. Powiedziano mi , że nic nie wiedzą i nic nie dostałem.. , ale już nieważne
. Czekam na następne spotkanie
. Chyba przyjadę z cambrią jak mi nadal nie zakwitnie , tylko pseudobulwy i liście a pędów zero
. Te w storczykarni przepiękne
.
Ariel - fotki super , pięknie uchwycone piękno storczyków
. Te zygopetala są Boskie
, Psygmorchis pusilla moje marzenie
:P , ten maluszek to chyba nigdy nie przekwitnie
.
Ja pod koniec maja nawiedze storczykarni z aparatem
, szkoda że w sklepiku ceny wygórowane...
.
Moze ktoś coś wiecej powie na temat sklepiku ? , może szefowa ?

Pani Danusiu - chyba mnie Pani jeszcze pamięta , byłem w grudniu po ten kalendarz z disą i dyplom co to go nie wziołem na spotkaniu bo sie spieszyłam

Ariel - fotki super , pięknie uchwycone piękno storczyków

Ja pod koniec maja nawiedze storczykarni z aparatem

Moze ktoś coś wiecej powie na temat sklepiku ? , może szefowa ?

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Witam,
Nie wiem czy to nie będzie kryptoreklama, ale w sklepiku oprócz ogólnie dostępnych w handlu hybryd można kupić równiez takie rarytasy jak kwitnąca na 3 pędach Encyclia vitellinum, Dendrobium victoria-reginae, Paphiopedilum Susan Booth pąkach, czy Paphiopedilum Armeni White x emersonii z pąkami oraz wiele innych storczyków botanicznych np. Phal. stuartana, schileriana i wiele ciekawych botanicznych z rodzaju Paphiopedilum, i nie tylko. Są też wielkie katleje. W przyszłym tygodniu będą też kwitnące katleje i Vandy.
Ceny takie jak euro pozwala.
A na ekspozycji szykuje nam się wydarzenie pod nazwą Dendrobium thyrsiflorum. Jest około 20 kwiatostanów.

Szyszki przyrastają i 2 cm dziennie. Girlandy można będzie zobaczyć już w przyszłym tygodniu.

Na klombie z paphio. przedstawiciele naskalnych. Czołówkaz sekcji Brachypetalum:)
[
Ten to jest taki aniołek
Epidendrum atropurpureum zupełnie mnie zaskoczyło finezją kwiatów i mocą wybarwienia. W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej

Pozdrawiam,
Danka
Nie wiem czy to nie będzie kryptoreklama, ale w sklepiku oprócz ogólnie dostępnych w handlu hybryd można kupić równiez takie rarytasy jak kwitnąca na 3 pędach Encyclia vitellinum, Dendrobium victoria-reginae, Paphiopedilum Susan Booth pąkach, czy Paphiopedilum Armeni White x emersonii z pąkami oraz wiele innych storczyków botanicznych np. Phal. stuartana, schileriana i wiele ciekawych botanicznych z rodzaju Paphiopedilum, i nie tylko. Są też wielkie katleje. W przyszłym tygodniu będą też kwitnące katleje i Vandy.
Ceny takie jak euro pozwala.
A na ekspozycji szykuje nam się wydarzenie pod nazwą Dendrobium thyrsiflorum. Jest około 20 kwiatostanów.

Szyszki przyrastają i 2 cm dziennie. Girlandy można będzie zobaczyć już w przyszłym tygodniu.

Na klombie z paphio. przedstawiciele naskalnych. Czołówkaz sekcji Brachypetalum:)
[

Ten to jest taki aniołek

Epidendrum atropurpureum zupełnie mnie zaskoczyło finezją kwiatów i mocą wybarwienia. W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej

Pozdrawiam,
Danka