Mnie od kilku tygodni tez formuje sie mały bonsaik z beniaminka o małych listkach. Pokazywałam już jego zdjęcia kilka tygodni temu. Poczytałam trochę o stylu bonsai no i mam już pierwsze kroki za sobą. Owinęłam drutem, powyginałam, przesadziłam do niskiej doniczki i trochę podcięłam korzenie. Trochę się zagapiłam, bo drucik lekko zaczął wrastać w pień. Nie sadziłam ze beniaminkowi tak szybko będzie grubiał pień. No cóż pierwsza wpadka- zostało kilka ran. Po zdjęciu druta beniaminek rósł sobie swobodnie przez jakieś 4 tygodnie i znów go trochę owinęłam drutem. Powiem szczerze ze cała moja zabawa trwa jakieś 3 miesiące a już widać efekty. Tylko jest mały problem, nie wiem ... tzn nie mam pomysłu na to żeby ten mój pieniek był bardziej widoczny. Przydałoby się zapewne obciąć kilka gałązek ale nie wiem które. Poniżej wklejam zdjęcia:) przód

to tył

a teraz boki:)

no i kilka ujęć samego pieńka:

Mam nadzieję ze na tych zdjęciach widać wszystko co potrzeba. Proszę o poradę i z góry dziękuję. Wklejając zdjęcia zaznaczyłam miniaturkę, a może powinnam zaznaczyć pełny rozmiar zdjęcia wtedy byłoby lepiej widoczne. W każdym razie jeśli słabo widać to wkleję jeszcze raz. Pozdrawiam
Monika