Zapraszam Jadzia1 /cz.1/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu!
Cudowne masz otoczenie. Duma Jadzi w pełni zasługuje na swoje imię ;:215 , ale masz znacznie wiecej powodów do dumy!
Twoje malwy wyglądają na pozbawione rdzy. Tylko nieliczne mają jakies "niewyraźne" liscie, ale to chyba nie rdza. Co robisz, że udaje Ci się je uchronić przed tą paskudną chorobą?
Wejscie do ogrodu jest bajeczne! I prowadzi doń przepiękna kamienna scieżka... Uwlbiam takie ściezki, a ze u mnie kamieni jak na lekarstwo, takie widoki przyprawiają mnie niemal o ekstazę!
Dużo bym dała, żeby mieć taką pracę jak Ty!
Masz uroczy zwierzyniec! Mieszkasz w pięknym miejscu i robisz to co lubisz, czyli jesteś chyba szczęśliwą osobą - na taka wyglądasz :D Życzę Ci więc jeszcze tylko dobrego zdrówka! :D
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Witaj Jadziu!!!
Piękne wyrosły Ci "poziomki". Uwielbiam psiaki, sama mam tylko 1, brak miejsca na więcej. Ogródek masz przecudowny i prawie wszystkie swoje warzywka, super. Pozdrawiam. ;:1
http://www.mojadzialka.dzs.pl
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witajcie :lol: Dziękuję za odwiedziny :lol:
Tess no właśnie wchodzę rano do ogrodu i co widzę a borówki objedzone :roll: zastanawiałam się kto to zrobił a teraz już wiem :lol: .Zaglądaj kochana kiedy tylko masz ochotę ,zostało jeszcze troszeczkę agrestu na krzakach i żółtej porzeczki ,a po drodze możesz zerwać poziomeczki *smacznego*

*chatte*Masz rację jestem bardzo szczęśliwą osobą i myślę ,że pogodną taką staram się być .Jeśli chodzi o malwy to pryskam jak tylko coś zauważę i od rdzy i wszelkiego robactwa ,na razie mi się udaje ,ale pierwszego roku nie wiedziałam o malwach prawie nic więc była porażka teraz każdego roku są piękniejsze .Nasadziłam ich wszędzie bo bardzo je lubię :lol:

Moje małe lilie Obrazek

Dopiero zaczynają kwitnienie

Obrazek

Floksy kwiaty które kocham tak samo jak malwy w ogóle lubię nasze stare odmiany kwitów

Obrazek

W tym roku z dali utworzyłam taki szpaler myślę ,że będą ładnie wyglądać jak rozkwitną

Obrazek

Budleja zaczyna nie śmiało rozkwitać

Obrazek

I na koniec kwitnące drzewko które sama formuję
Obrazek

Życzę miłego popołudnia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu zdjęcia działki są wspaniałe. Liliowiec ma piękne kwiaty a jaśminowiec za pewne pięknie pachnie. Gorąco pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie się szczególnie podobają twoje hortensje bo choć moja jest też niczego sobie to martwi mnie że ma cienkie i długie gałązki które pod ciężarem kwiatów chylą się do ziemi..... Czy ty coś robisz że twoje stoją tak na baczność ? :P
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu dziękuję za odwiedziny :lol:
Co do hortensji to zasilam nawozem co 2 tygodnie i jak była susza to podlewałam i to wszystko a cha i jeszcze obkładam skoszoną trawą dookoła krzaczka ,z innymi roślinkami też tak robię nie wiem czy to dobry pomysł ale gdzieś kiedyś czytałam ,że tak można robić .Ja stosuję to u siebie od 3 lat :lol:
Pozdrawiam ;:2
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki wielkie za odpowiedź - już zanotowałam :P
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Piękne hortensje, moje chyba w tym roku nie zakwitną, bo mama wiosną oberwała "suche badyle". No i teraz wiem co robić ze skoszoną trawą :D Kompostownik już prawie od niej kipi. Super ogród!!!
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariola i zygmaasia ja nie tylko hortensje okładam skoszoną trawą ale wszystkie drzewa owocowe i krzewy oprócz malin i borówki a także krzewy ozdobne ,trawa utrzymuje w suche lata wilgotność podłoża ( ja tak myślę nie wiem czy dobrze ) :wink:

choć jest już późno to może wrzucę jeszcze parę zdjęć

moje hortensje przebarwiają się w niebieskie bo przez przypadek dałam taki nawóz :)

Obrazek

może ktoś mi powie co to za drzewko dostałam 3 lata temu jako malutki patyczek

Obrazek

Te krzaczki mam posadzone przed bramą wjazdową teraz pięknie kwitną (to chyba tawuła prawda :oops: ) Obrazek

tak mamy z tyłu domu

Obrazek

tutaj składujemy odpadki z kuchni i ogrodu i co 3lata zmieniamy na wierzchu sadzę dynię ozdobną i jadalną

Obrazek

Żegnam sie i życzę miłej i spokojnej nocki
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

ciekawy pomysł z sadzeniem dyni na tych kompostownikach
pięknie rosną
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tej trawie już czytałam u kogoś innego więc pewnie pomysł jest dobry :P
Następna trawka idzie pod roślinki zamiast do kompostownika :P
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Jadziu te kompostowniki są rewelacyjne, praktyczne i ładne. Napisz proszę jakie mają wymiary i czy zabezpieczałaś jakimś środkiem drewno na ich budowę.

Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Jadziu. Sliczna Twoja hortensja. To za Twoją radą i ja trawę po roślinki będę ścielić. Kompostowniki super i dynie na pewno na takim podłożu to maja gigantyczne rozmiary. Co do drzewka, to nazwy nie znam, ale wiem, że pod ziemia bardzo się rozkorzenia (u mamy takie rosły) i dosłownie będziesz ich miała potem pełno. Tak jak bez. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Ojej, ależ to był fantastyczny spacer!!! Zwierzaczki (z głową na poduszce :lol: ), rolki, kwiaty, murki, dynie, ciacha, wszystko dokładnie obejrzałam i jestem chora :lol: Jakie cudne!!! Kobieto, ty masz chyba silnik rakietowy w sobie :shock: Podziwiam pomysły, ilość pracy i włożoną energię, i oczywiście wyniki :shock: Odwiedzę cię jeszcze, bo naprawdę warto pochodzić po twoich włościach :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Jadziu drzewko to u nas nazywane jest octowiec i rzeczywiscie w koło pnia
wypuszcz dużo odrostów.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”