Witaj Krysiu
Te kwiatki o ktore pytasz to dzwonki.
Kilka lat temu moja znajoma sprzedawala dom kupilam wtedy od niej te kwiatki,biale lilie i bordowa
piwonie, Krysiu nasiona wysiej teraz po dwie sztuki do doniczki i umiesc doniczki w ogrodzie
w zacisznym miejscuIdealnie bylo by pod jakims rozlozystym iglakiem i jeszcze przykryj doniczki stroiszem czy czyms innym,
U mnie piwonia nigdy nie miala mlodych siewek.moze dlatego ze nasiona byly zbierane
Corka moja ma 2 piwonie w swoim ogrodzie obok.W ubieglym roku rozpedzila sie z chakaniem
i dopiero po wychakania zorientowala sie ze rosla mloda piwonia,
Krysiu mam w ogrodzie kilka piwonii mlodych.ktore kupilam w ubieglym roku w Ogrodzie
Dendrologicznym,Sama jestem ciekawa jakie beda kolory,Jezeli beda ladne takie jakich z corka
nie mamy to po jednej sobie zostawimy,Sa chyba cztery bo jedna jesienia wymienilam
na rudbekie,Mam jeszcze u siebie w ogrodzie 2 piwonie z siewu,ktore jeszcze nie kwitly
kolor to zawsze niespodzianka,Te dwie w tym roku powinny zakwitnac,Nie wiem czy je zostawie
czy nie,
Przed mrozami w koncu listopada troche mi bylo lepiej z kregoslupem takze piwonie
w moim ogrodzie zabezpieczylam wloknina to im wystarczy,Ale te cztery maluchy
rosna u corki na rozsadniku i nie byly zabezpieczone jak snieg stopnieje
to zobacze co z nimi,
Krysiu sama czytalam ze piwonia kwitnie po 7 latach nieprawda kwitnie wczesniej,
Po 3, 4 latach roslina moze miec 1 kwiat,
W tym roku pierwszy raz wysialam nasiona 10 sztuk pod piwonia,
Zobaczymy co wyjdziem A kilka dni temu kupilam na Alegro 2 piwonie
Jedna drzewiasta biala Rock,s Variety a druga Callies Memory brzoskwiniowa
Kupilam bardzo tanio po 11,7o kazda
Sprzedawca Pan Krolik
Krysiu na wiosne jak sie ociepli cos pomyslimy dla Ciebie jak chcesz miec szybko kwitnaca,
U mnie czas inaczej biegnie 3 lata to u mnie niedlugo,Tyle bralam leki.ktore byly dla mnie
bardzo niedobre a jednoczesnie konieczne i ratujace zycie,
Krysiu kocham piwonie klade sie spac i mysle gdzie posadze te dwie nowe
Mysle ze do wiosny przejdzie mi ten bol kregoslupa
Na 10 dni znow mam leki przeciwzapalne,Mam skierowanie na tomograf
Krysiu czytalam Twoje porady na zdrowie,A moze masz jekis przepis na bole kregoslupa
Jesienia w sloju nastawilam bulwy piwonii na zytniowce do kapieli,Ale poki co biore leki
to kapiel w wodzie z wodka nie bardzo
Kapiel taka ma pomagac na krazki miedzykregowe,
Krysiu napisz jakie masz kwiaty w ogrodzie
Pozdrawiam sardecznie
-- N 10 sty 2010 22:05 --
Witaj Krysiu
Te kwiatki o ktore pytasz to dzwonki.
Kilka lat temu moja znajoma sprzedawala dom kupilam wtedy od niej te kwiatki,biale lilie i bordowa
piwonie, Krysiu nasiona wysiej teraz po dwie sztuki do doniczki i umiesc doniczki w ogrodzie
w zacisznym miejscuIdealnie bylo by pod jakims rozlozystym iglakiem i jeszcze przykryj doniczki stroiszem czy czyms innym,
U mnie piwonia nigdy nie miala mlodych siewek.moze dlatego ze nasiona byly zbierane
Corka moja ma 2 piwonie w swoim ogrodzie obok.W ubieglym roku rozpedzila sie z chakaniem
i dopiero po wychakania zorientowala sie ze rosla mloda piwonia,
Krysiu mam w ogrodzie kilka piwonii mlodych.ktore kupilam w ubieglym roku w Ogrodzie
Dendrologicznym,Sama jestem ciekawa jakie beda kolory,Jezeli beda ladne takie jakich z corka
nie mamy to po jednej sobie zostawimy,Sa chyba cztery bo jedna jesienia wymienilam
na rudbekie,Mam jeszcze u siebie w ogrodzie 2 piwonie z siewu,ktore jeszcze nie kwitly
kolor to zawsze niespodzianka,Te dwie w tym roku powinny zakwitnac,Nie wiem czy je zostawie
czy nie,
Przed mrozami w koncu listopada troche mi bylo lepiej z kregoslupem takze piwonie
w moim ogrodzie zabezpieczylam wloknina to im wystarczy,Ale te cztery maluchy
rosna u corki na rozsadniku i nie byly zabezpieczone jak snieg stopnieje
to zobacze co z nimi,
Krysiu sama czytalam ze piwonia kwitnie po 7 latach nieprawda kwitnie wczesniej,
Po 3, 4 latach roslina moze miec 1 kwiat,
W tym roku pierwszy raz wysialam nasiona 10 sztuk pod piwonia,
Zobaczymy co wyjdziem A kilka dni temu kupilam na Alegro 2 piwonie
Jedna drzewiasta biala Rock,s Variety a druga Callies Memory brzoskwiniowa
Kupilam bardzo tanio po 11,7o kazda
Sprzedawca Pan Krolik
Krysiu na wiosne jak sie ociepli cos pomyslimy dla Ciebie jak chcesz miec szybko kwitnaca,
U mnie czas inaczej biegnie 3 lata to u mnie niedlugo,Tyle bralam leki.ktore byly dla mnie
bardzo niedobre a jednoczesnie konieczne i ratujace zycie,
Krysiu kocham piwonie klade sie spac i mysle gdzie posadze te dwie nowe
Mysle ze do wiosny przejdzie mi ten bol kregoslupa
Na 10 dni znow mam leki przeciwzapalne,Mam skierowanie na tomograf
Krysiu czytalam Twoje porady na zdrowie,A moze masz jekis przepis na bole kregoslupa
Jesienia w sloju nastawilam bulwy piwonii na zytniowce do kapieli,Ale poki co biore leki
to kapiel w wodzie z wodka nie bardzo
Kapiel taka ma pomagac na krazki miedzykregowe,
Krysiu napisz jakie masz kwiaty w ogrodzie
Pozdrawiam sardecznie