Oaza spokoju Hanki
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W moich stronach chyba się diabeł powiesił.Suchy i silny wiatr przegoni nawet najmniejszą chmurkę jaka by się pojawiła,umęczy rośliny a żar leje się z nieba.Dziś mi ręce opadły.Trawnika prawie nie ma, kwiaty ledwie zipnią,wokół róż pełno płatków,bo szybko opadają.Mój M jest teraz górą,bo chciał na dużej powierzchni położyć kostkę a ja uparłam się na trawę,bo po kilkunastu latach mieszkania w bloku mam chorobę betonową.Zobaczcie sami ,nawet moja Mikusia /miał być bernardyn a wyrósł kaukaz ,syn mi kupił maleńką w Zakopanem/nie może znaleźć sobie miejsca

Na pocieszenie wiśnie i maliny obrodziły i mają się dobrze

Na pocieszenie wiśnie i maliny obrodziły i mają się dobrze

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu, ale cuuudne lilie! Piękną masz kolekcję. Napisz kilka słów jak je pielęgnujesz. Ja zakochałam się w tych kwiatach dopiero w ubiegłym roku i będę Cię zanudzać pytaniami.
A tak nawiasem mówiąc, to chyba mieszkamy niedaleko od siebie, bo ja też mieszkam 15 km na południe od Kielc.
Pozdrawiam Dorota

A tak nawiasem mówiąc, to chyba mieszkamy niedaleko od siebie, bo ja też mieszkam 15 km na południe od Kielc.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Haniu. Sorka, że musiałaś się tyle naszukać, zaraz dodam link do siebie. dziękuję za wizytę i miłe słowa. To żółte za groszkiem to juz niestety nie na mojej działce, ale to takie ładne kwiatki wielkletnie-nazwy nie znam. Mój pies tez ledwo zipie przez te upały i muszę go polewać odstałą wodą co chwilkę. Twój ma gorzej, bo ma grubą i długą sierść, zresztą nas ludzi męczy taka żarówa z nieba a co dopiero zwierzaki. Ale pokazałaś galerię zdjęć - cudo. Już teraz wiem na 100% lilie w przyszłym roku - no może nie w takich ilościach ale zagoszczą na pewno u mnie. Pa i zapraszam ponownie. :P
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Dziewczyny dziękuje za odwiedziny
Mariolka-wszystko jeszcze przed tobą,jeśli chodzi o lilie ja mam je już 6 lat i co roku dokupuję nowe
Iwonko-ty to potrafisz naładować mi "akumulatory
Edytko-ta róża,która ci sie podoba ma jeden feler nie powtarza kwitnienia.Kwitnie raz,obficie i koniec
Gosiu-po zakończeniu "sezonu liliowego"kiedy wszystkie moje lilie zobaczysz napisz,które najbardziej ci się podobają
Mariolka-wszystko jeszcze przed tobą,jeśli chodzi o lilie ja mam je już 6 lat i co roku dokupuję nowe
Iwonko-ty to potrafisz naładować mi "akumulatory
Edytko-ta róża,która ci sie podoba ma jeden feler nie powtarza kwitnienia.Kwitnie raz,obficie i koniec
Gosiu-po zakończeniu "sezonu liliowego"kiedy wszystkie moje lilie zobaczysz napisz,które najbardziej ci się podobają
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ło matko jedyna, wpadłam z rewizytą i ... nie dało rady tak "na szybko"
Musiałam wszystko przeczytac, obejrzeć...
Róże masz cudowne, tyle odmian i rodzajów, a te lilie i liliowce- powalają na kolana. Moje jeszcze śpią w pąkach - łażąc po ogrodach innych widzę, że u nich kwitną a u mnie - lenie jedne- nic...
Haniu, a jak radzisz sobie z poskrzypkiem liliowym ? a może tego paskudy u Ciebie nie ma ? Ja w tym roku, jak nigdy, czołgałam się prawie i wybierałam łapkami każdego chrząszcza (ale ja mam tylko kilkanaście lilii, a nie tak jak Ty kilka setek
a i tak gdzieś nie bądż ten szkodnik złozył jaja. Czy Ty w ogóle masz jakieś problemy z liliowymi ?
Jestem zachwycona Twoim ogrodem i aranżacjami jakie masz, a za drewniany pojazd należą sie brawka mężowi

Róże masz cudowne, tyle odmian i rodzajów, a te lilie i liliowce- powalają na kolana. Moje jeszcze śpią w pąkach - łażąc po ogrodach innych widzę, że u nich kwitną a u mnie - lenie jedne- nic...
Haniu, a jak radzisz sobie z poskrzypkiem liliowym ? a może tego paskudy u Ciebie nie ma ? Ja w tym roku, jak nigdy, czołgałam się prawie i wybierałam łapkami każdego chrząszcza (ale ja mam tylko kilkanaście lilii, a nie tak jak Ty kilka setek

Jestem zachwycona Twoim ogrodem i aranżacjami jakie masz, a za drewniany pojazd należą sie brawka mężowi

- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hanuś jestem. Aż mi głupio, że byłam wczesniej u Ciebie i sladu nie zostawiłam. Czytam od rana forum różne porady i opisy roślin i po prostu umknęło. Oczywiście kochana bardzo Ci dziękuję za propozycję z chęcią skorzystam, obym tylko pamiętała.
Pisałam Ci u mnie,że nie zrobiłam wczoraj fotek bo aparatu zapomniałam ale dzisiaj obiecuje nadrobic. Buziaki dla Ciebie i obiecuje, że zajrze znów jak najszybciej.Pa
Pisałam Ci u mnie,że nie zrobiłam wczoraj fotek bo aparatu zapomniałam ale dzisiaj obiecuje nadrobic. Buziaki dla Ciebie i obiecuje, że zajrze znów jak najszybciej.Pa