Oaza spokoju Hanki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Zuzia za podpowiedź.Lilie uprawiam od sześciu lat i cieszę się,że ci się podobają
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Witaj Haniu! Lilie masz bardzo ładne. Moje mają małe pąki i są niskie. :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W moich stronach chyba się diabeł powiesił.Suchy i silny wiatr przegoni nawet najmniejszą chmurkę jaka by się pojawiła,umęczy rośliny a żar leje się z nieba.Dziś mi ręce opadły.Trawnika prawie nie ma, kwiaty ledwie zipnią,wokół róż pełno płatków,bo szybko opadają.Mój M jest teraz górą,bo chciał na dużej powierzchni położyć kostkę a ja uparłam się na trawę,bo po kilkunastu latach mieszkania w bloku mam chorobę betonową.Zobaczcie sami ,nawet moja Mikusia /miał być bernardyn a wyrósł kaukaz ,syn mi kupił maleńką w Zakopanem/nie może znaleźć sobie miejsca Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na pocieszenie wiśnie i maliny obrodziły i mają się dobrze Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu, ale cuuudne lilie! Piękną masz kolekcję. Napisz kilka słów jak je pielęgnujesz. Ja zakochałam się w tych kwiatach dopiero w ubiegłym roku i będę Cię zanudzać pytaniami. :lol:
A tak nawiasem mówiąc, to chyba mieszkamy niedaleko od siebie, bo ja też mieszkam 15 km na południe od Kielc.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś niedziela to i czasu więcej na robienie zdjęć Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a tu rosną witaminki Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Haniu. Sorka, że musiałaś się tyle naszukać, zaraz dodam link do siebie. dziękuję za wizytę i miłe słowa. To żółte za groszkiem to juz niestety nie na mojej działce, ale to takie ładne kwiatki wielkletnie-nazwy nie znam. Mój pies tez ledwo zipie przez te upały i muszę go polewać odstałą wodą co chwilkę. Twój ma gorzej, bo ma grubą i długą sierść, zresztą nas ludzi męczy taka żarówa z nieba a co dopiero zwierzaki. Ale pokazałaś galerię zdjęć - cudo. Już teraz wiem na 100% lilie w przyszłym roku - no może nie w takich ilościach ale zagoszczą na pewno u mnie. Pa i zapraszam ponownie. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Haniu cudowna kolekcja lilii.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Haniu imponujące kolekcje, piękne rośliny i zdjęcia. Ta czerwona róża na kratownicy - wprost nie można od niej oderwać wzroku.
A twój M. nie ma racji, bo żar bijący od betonu, to by było dopiero nie do wytrzymania, a ogród mimo wszystko trzyma chłodu odrobinę.
Edyta
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

No Haniu pięknie!!! Po Twoich odwiedzinach postanowiłam zajrzeć do Ciebie i zamarłam kwiaty po prostu przepiękne! gratuluję
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Haniu przyleciałam z rewizuytą, ale nie mam jak przejrzeć wątku od początku. Poczekaj, znajdę wolną chwilę. Nie chcę przelecieć po łebkach, mam ochotę na długi spacer po Twoim zaciszu, a na to potrzeba chwilki. Zobaczysz, że jeszcze będziesz chciała się mnie pozbyć ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Haniu gdzie ty się podziewasz?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Wrrrrrrr.....
Taka jestem zła że te lilie rosną w twoim ogrodzie zamiast w moim :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dziękuje za odwiedziny
Mariolka-wszystko jeszcze przed tobą,jeśli chodzi o lilie ja mam je już 6 lat i co roku dokupuję nowe
Iwonko-ty to potrafisz naładować mi "akumulatory
Edytko-ta róża,która ci sie podoba ma jeden feler nie powtarza kwitnienia.Kwitnie raz,obficie i koniec
Gosiu-po zakończeniu "sezonu liliowego"kiedy wszystkie moje lilie zobaczysz napisz,które najbardziej ci się podobają
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ło matko jedyna, wpadłam z rewizytą i ... nie dało rady tak "na szybko" :) Musiałam wszystko przeczytac, obejrzeć...
Róże masz cudowne, tyle odmian i rodzajów, a te lilie i liliowce- powalają na kolana. Moje jeszcze śpią w pąkach - łażąc po ogrodach innych widzę, że u nich kwitną a u mnie - lenie jedne- nic...
Haniu, a jak radzisz sobie z poskrzypkiem liliowym ? a może tego paskudy u Ciebie nie ma ? Ja w tym roku, jak nigdy, czołgałam się prawie i wybierałam łapkami każdego chrząszcza (ale ja mam tylko kilkanaście lilii, a nie tak jak Ty kilka setek :) a i tak gdzieś nie bądż ten szkodnik złozył jaja. Czy Ty w ogóle masz jakieś problemy z liliowymi ?
Jestem zachwycona Twoim ogrodem i aranżacjami jakie masz, a za drewniany pojazd należą sie brawka mężowi :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hanuś jestem. Aż mi głupio, że byłam wczesniej u Ciebie i sladu nie zostawiłam. Czytam od rana forum różne porady i opisy roślin i po prostu umknęło. Oczywiście kochana bardzo Ci dziękuję za propozycję z chęcią skorzystam, obym tylko pamiętała.
Pisałam Ci u mnie,że nie zrobiłam wczoraj fotek bo aparatu zapomniałam ale dzisiaj obiecuje nadrobic. Buziaki dla Ciebie i obiecuje, że zajrze znów jak najszybciej.Pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”