Galeria nowicjuszki - Szamanka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja o żyłach nie słyszałam, ale chyba nie mam, bo storczyki nawet rosną. a wodę też mam bardzo twardą (w kranie), ale używam takiej ze studni i im pasuje. przegotowaną można używać jak się ma poniżsej 10 storczyków, jak się ma więcej, to się nie opłaca, bo musiałabym mieć kilka butelek żeby wszystkie podlać. podlewam rzadko (co jakieś 10 dni), ale leję dużo, by wypłyneła na podstawkę, a na drugi dzień jak zostaje to wylewam, by nie pogniły.
???
Adiano kupowałaś na allegro storczyka od koki 77 napisz jak sobie chwalisz takie transakcje jak już będziesz miała go w domu no i fotki koniecznie bo ja rozważam kwestię kupować czy nie kupować na allegro dzięki wielkie za post w tej sprawie
martuś
Moje też dzisiaj dotarły
Bardzo porządnie zabezpieczone, z resztą sami zobaczcie:

Niestety miałam tylko chwilkę na rozpakowanie, bo za moment miałam gościa i dopiero przed chwilą robiłam zdjęcia samych roślin.
Zbiorcze:

Bordowy, kolor troszkę przekłamany:
Fioletowy/różowy:

Żółty:

Jutro dokładniej obejrzę korzonki. Generalnie rośliny potraciły po 1 kwiatku. Z tego co zdążyłam zobaczyć, to korzonki są zielone, doniczki z rosą w środku. Wyglądają zdrowo, ale widzę, że żółty lada chwila będzie przekwitał.
Podsumowując: jestem zadowolona z zakupu
I jakie mam piękne okno teraz

Niestety miałam tylko chwilkę na rozpakowanie, bo za moment miałam gościa i dopiero przed chwilą robiłam zdjęcia samych roślin.
Zbiorcze:

Bordowy, kolor troszkę przekłamany:

Fioletowy/różowy:

Żółty:

Jutro dokładniej obejrzę korzonki. Generalnie rośliny potraciły po 1 kwiatku. Z tego co zdążyłam zobaczyć, to korzonki są zielone, doniczki z rosą w środku. Wyglądają zdrowo, ale widzę, że żółty lada chwila będzie przekwitał.
Podsumowując: jestem zadowolona z zakupu

I jakie mam piękne okno teraz

- Storczykowa
- Storczykowa
Storczykowa www.allegro.pl
Ja obserwuję te aukcje od rana i też mam na tego jasno żółtego z bordową warżką 

- Storczykowa