Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ihasia pisze:Mariolu:-)))
bardzo czesto moze zbyt czesto- wzruszam te ziemie i rozkruszam recznie grudki. Ale niestety niewiele to daje.
Tez mnie dziwi ze cokolwiek u mnie rosnie:-) I ciesze się z tego faktu bardzo:-)))
I nawet pomidorki masz. A moje dopiero kwitną :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po lekturze Nalewkowych Opowiesci- ide spac i snic o bajecznym miejscu.
Wam rowniez zycze wspanialych kolorowych, ukwieconych i pachnacych snow!
Dobranoc:-)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ihasiu jeśli nei śpisz to idź zobacz swoją maciejkę.
Ja przed chwilą zrobiłam zdjęcie swojej specjalnei dla Ciebie.. jeśli chcesz to juto Ci pokaże.

Ona wieczorem dopiero się podnosi... i pachnie :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Liska - mialam zamiar zrobic zdjecie mojej maciejce- niestety leje u nas porzadnie, burza byla wiec nie wychodze.
Bardzo chetnie zobacze twoja Maciejke:-) i jeśli jutro bedzie ladniej od razu strzele fotke mojej wieczorkiem:-)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ihasia pisze:Liska - mialam zamiar zrobic zdjecie mojej maciejce- niestety leje u nas porzadnie, burza byla wiec nie wychodze.
Bardzo chetnie zobacze twoja Maciejke:-) i jeśli jutro bedzie ladniej od razu strzele fotke mojej wieczorkiem:-)
Jakby przestało padać to zobacz... ona wieczorem ładnie wygląda... i pachnie

postaram się jutro wrzucić zdjecia. Ale cudna jest teraz w nocy :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

A teraz moja lilia ktorej rozchylily sie kolejne paki:-) nastepna bedzie kwitnac chyba na bordowo:-)

Obrazek

A tu moje pociechy w baseniku:-)
Obrazek

Pozniej biegaly boso po trawie- cora mowila ze jest motylkiem a Kubus krzyczal za nia: to ja jestem pan tulipan i cie zjem!
skad on wziol tego pana tulipana? pojecia nie mam.
Ostatnio mnie przechrzcil: Zlomek ( az dziwne ze nie chodzilo mu o moj wiek :lol: ) po prostu uwielbia film Auta- i tam ten zlomek wlasnie jest.
To samo bylo gdy ogladal Pana samochodzika- na Julie wolal- Marian! sam siebie nazywal panem podłoże:-) mam ubaw po pachy z tym niespelna trzy latkiem:-)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Ale masz pocieszne pociechy! Czytałaś rozmowę moich "madrali"?
Pisałaś, ze masz kiepską ziemię. Ja mam TO SAMO! szlag mnie z nią trafia - jak tylko przeschnie, to jak kamień, mur, beton i cholerka wie, co jeszcze. Jak podlejesz - błoto, maź, paćka okropna. Nie mówiąc o tym, że słabo przepuszczalna i podlewa się pierwsze 3 cm.... Ale wszystko rośnie, tylko strasznie długo. Większość nasion nie powschodziła, pewnie za ciężko im się ukorzenić... Chciałam rozsiać niezapominajki i teraz nie wiem, czy nielepiej najpierw coś z tą ziemią zrobić... Ech, porażka...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widać Kubuś ma fantazję i dużo wyobraźni - oby tego nie stracił :P Bo będzie nudniej :P
Lubię żywe i gadatliwe dizeci :P
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Iwonko czytalam:-) Wasze dzieci sa fantastyczne:-))) ciekawa jestem jakie moje beda gdy podrosna:-)
Poki co Jula jest bardzo rezolutna, wszedobyslka i strasznie gadatliwa dziewczynka, a Kubus to maly madrala- wczesnie zaczal mowic i od tamtej pory buzia mu sie nie zamyka- co gorsza potrafi matke i ojca zagiac:-)
Boje sie tylko wrzesniowego pojscia Kubusia do przedszkola( nie zna jezyka- tylko pojedyncze slowa po niemiecku chociaz osluchany w miare jest), i pojscia Julci do szkoly- swoje biedna przezyla juz tutaj i martwie sie o nia.

Z ta ziemia u mnie jest tak jak u Ciebie- tez skala jak przeschnie i ogromne grudy twardej ziemi. jakies 5 cm w glab jest juz tylko glina.
Ostatnio zrobilam tak: przekopalam ja nasypalam starego piachu z piaskownicy i kompostu- wymieszalam. Jest troszke lepiej ale mysle ze takich zabiegow trzeba bedzie jeszcze kilka zrobic i co rusz to glebiej przekopac- wtedy moze cos sie poprawi. Powinnam byla to zrobic zanim cokolwiek posadzilam- ale nie mialam pojecia ze cos z ta ziemia da sie zrobic.

Coma95 ja tez mam taka nadzieje:-)))) potrafil mi swego czasu opowiedziec każdy z odcinkow reksia- ktore ogladal-)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie posłuchać rozmów takich maluchów. Człowiek zastanawia się skąd one to wszystko wiedzą!
A one przecież nas obserwują, nas słuchają i tak się zachowują fajnie:)

Piękna lilia. i fajnie rabatke pokazałaś z dziećmi. Dzieci chyba zadowolone, że mama roślinki uprawia?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Izus- bardzo:-))) podlewaja ze mna, pomagaly mi przy wytrzepywaniu trawy:-) tak im sie podoba ze czasem pozwole i pomoge im cos posadzic prawie wlasnorecznie:-)) ciesza sie ze wystarczy ze wyjda z domu i juz moga sobie malinke czy boroweczke z krzaka zerwac i zjesc:-)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

Nie martw się przedszkolem i skzołą. Moi nie znali języka wcale, a teraz czasami lepiej gadaję ode mnie. Magda przez długi czas nie odzywała się w przedszkolu wcale, ale dość szybko załapała o co chodzi. jacek miał na początku lekcje specjalne dla dzieci nieniemieckojęzycznych i radzi sobie dośc dobrze. Właśnie kończy 2gą klasę. Gorzej, że nie umie pisać popolsku, ale od następnego roku musze zacząć z nim ćwiczyć. Do tej pory nie chciałam mu mieszać.

Ja też żałuję, że nie wzięłam się za przekopywanie wcześnie. WIdzisz, tam, gdzie nawieźliśmy kompostu jest trochę lepiej. Ale i tak jak przeschnie, to masakra. Niby to nie glina, ale czasami mam wrażenie, że sadzę wszystko na cemencie.... Że też np funkie, które są bardzo wrażkliwe na nieprzepuszczalność gleby i nasłonecznienie, radzą sobie u mnie tak dobrze...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Patrzac na Twoj ogrod- az dziw ze masz tam taka ziemie- bo wszystko ladnie wyglada.
Jula chodzila do dwoch przedszkoli- w jednym dopiero co zaczela sie jakos wdrazac to musielismy sie przeprowadzic.. i w nastepnym to samo.. tylko ze mala mimo iz bardzo to przezywala to nigdy nie marudzila ze nie chce isc do przedszkola. Czasami tylko skarzyla sie ze nikt jej nie rozumie a ona ma im tyle do powiedzenia.

Kubus uwielbia odprowadzac Jule i sam pedzi do kacika z klockami zeby sie bawic- ale jak zaprowadzilam go raz probnie to troche plakal:-(
Potem dwa dni mi wypominal: Mamusiu dlaczego mnie zostawilas? gdzie poszlas?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ihasiu wysyłam zdjęcie maciejki z wczorajszej nocy.

heh myślałam, że bedzie lepsze!
Obrazek

Zrób zdjęcie swojej. Może wyjdzie Ci lepsze.
W każdym bądź razie wnocy jest najpiekniejsza :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p

Post »

Lisko - Izo - ja kupiłam takiego NN i sięzaczęłam własnie zastanawiać, czy to nie jest maciejka... Niw widzę dobrze liści na Twoim zdj. Rozwiej, proszę, moje wątpliwości... Zdj robione w środku dnia....
Obrazek

kurcze, widzę sama, że to jednak coś zupełnie innego, a postu usunąc nie mogę...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”