Dziękuję za porady, w przyszłym tygodniu wybiorę się po podłoże i zacznę przesadzać. Ten Żółtek to nie jedyny z takimi korzeniami, mam takiego Różokropka, który przesadził z korzeniami. Sprawdzę korzenie jak będę przesadzać - może faktycznie coś jest nie tak. Wczoraj falki mnie zaskoczyły (przy okazji narobiłam bałaganu

). Jak to w sobotę ścierałam kurze itd. itp. Półkę ze storczykami sprzątam "po rynku" jak to się mówi, tylko miedzy doniczkami, żeby ich nie ruszać

Wczoraj postanowiłam jednak dokładnie wysprzątać ową półkę a jest ona taka jakby dwu poziomowa i wyobraźcie sobie storczyk z górnego poziomu postanowił skorzystać z innej doniczki i swój długaśny korzeń włożył do drugiej niżej postawionej doniczki, oczywiście wszystko się na mnie wysypało. Żartownisie niesamowite
Dwa pierwsze zdjęcia to Bledziuch

Jest już u mnie 3 lata, uparcie kwitnie od 3 lat, zdarzyło mu się raz w zeszłym roku, że zrzucił prawie wszystkie kwiaty i jak wróciłam miał dwa, ale zaraz wypuścił nowy pęd. Znów przekwita, ale czy mnie zaskoczy to nie wiem. Dla jego dobra wolałabym, żeby sobie trochę odpoczął

Dwa następne zdjęcia to wcześniej opisywany Różokropek