Działka nr 30 - safiori
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozwoliłam sobie pospacerować po Twojej działeczce . Jest bardzo ładnie . Ja też mam duż cienia i muszę często odwiedzać Ciebie żeby zobaczyć jak radzą sobie roślinki . U mnie jeszcze sporo pracy bo ja na swojej działce pracuję drugi sezon . Spacerując po ogrodach tu na forum ciągle bym coś zmieniała , ale to jest nie możliwe bo szkoda kwiatków które kwitną lub wschodzą . Myślę , że planowanie nasadzeń będzie trwało kilka lat , bo ciągle nowe koncepcje . 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Witam wszytkich co zechcieli odwiedzić mój ogródek.
rogalm1 troszke działałm w ogrodzie tzn. był zrekultywowany trawnik juz nie powiem ile mchu i suchej trawy wydrapaliśmi, dokarmiłam wszystkie roślinki, troszę pousuwałam chwastów ale niestety one rosną szybciej niż "ustawa przewiduje"
Posadziłam kwiaty w donicach i na hamaku. Pozostały mi jeszcze do porozsadzania kwiatki jednoroczne ale to teraz na ten weekend przewidziane prace.
zuzia55 ta funkia nazywa się Hosta STILETTO. a te iryski to są te niskie ale nie znam ich nazwy.
ewkapaw Właśnie ja też miałam wielkie problemy z kwiatami do cienia, u moich sąsiadów gdzie słońce niemal cały dzień operuje wszystko było takie dorodne kolorowe a u mnie cieńkie wybiegnięte teraz już więcej znam roślin które sobie radzą w cieniu czy półcieniu, faktem jest że więcej informacji można znaleźć w necie i w sklepach ogrodniczych. W grodzie musi się zmieniać bo byłby nudny ogród gdyby było wciąż tak samo.
miikaka tak i mnie jest serduszka i w tym roku dokupiła jeszcze biała ale na razie nie zakwitła, mam nadzieję że w przyszłym roku będzie też i biała,

rogalm1 troszke działałm w ogrodzie tzn. był zrekultywowany trawnik juz nie powiem ile mchu i suchej trawy wydrapaliśmi, dokarmiłam wszystkie roślinki, troszę pousuwałam chwastów ale niestety one rosną szybciej niż "ustawa przewiduje"

zuzia55 ta funkia nazywa się Hosta STILETTO. a te iryski to są te niskie ale nie znam ich nazwy.
ewkapaw Właśnie ja też miałam wielkie problemy z kwiatami do cienia, u moich sąsiadów gdzie słońce niemal cały dzień operuje wszystko było takie dorodne kolorowe a u mnie cieńkie wybiegnięte teraz już więcej znam roślin które sobie radzą w cieniu czy półcieniu, faktem jest że więcej informacji można znaleźć w necie i w sklepach ogrodniczych. W grodzie musi się zmieniać bo byłby nudny ogród gdyby było wciąż tak samo.
miikaka tak i mnie jest serduszka i w tym roku dokupiła jeszcze biała ale na razie nie zakwitła, mam nadzieję że w przyszłym roku będzie też i biała,
To może jeszcze kilka słów o czarnej funki
Tak wyglądała na początku maja
w tydzień później

i którys z kotów złamał wychodzący kiełek
ale nadal rośnie więc może jeszcze coś z niej będzie

Twardziel z niej więc mam nadzieje że jednak nacieszę oko tą hostą .
Zobaczę jak po kolejnym tygodniu będzie wyglądać.
Tak wyglądała na początku maja

w tydzień później

i którys z kotów złamał wychodzący kiełek

ale nadal rośnie więc może jeszcze coś z niej będzie

Twardziel z niej więc mam nadzieje że jednak nacieszę oko tą hostą .

rogalm1 w hamaku są 3 pelargonie angielskie i złota kocanka , te drobne kwiatuszki to zapomniałam ich nazwy na pewno czayna sie na "la" a dalej nie pamietam. Zawsze miałam surfinie a tym razem kupiła kwiaty ale Pan nie umiał mi powiedziec jak sie nazywaja tłumaczył że podobnie jak surfinia będa rosła zobaczymy
ale trzeba troszke poeksperymentować.
KaRo Bardzo mi szkoda zawsze byłby dodatkowy liść a ich nie ma za dużo.
Funkia sobie jednak radzi

no i tez musze sie pochwalic kupiłam nowa paprotkę

Glicynia coraz bardziej rozwija swoje kwiaty ale szczególnego zapachu nie daje , chyba ze moj nos już sie zestarzał i nie czuję

KaRo Bardzo mi szkoda zawsze byłby dodatkowy liść a ich nie ma za dużo.
Funkia sobie jednak radzi

no i tez musze sie pochwalic kupiłam nowa paprotkę

Glicynia coraz bardziej rozwija swoje kwiaty ale szczególnego zapachu nie daje , chyba ze moj nos już sie zestarzał i nie czuję