Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Witam kochani,pogodę mamy cudną ,słoneczko i ciepło,ja dzisiaj przycinałam w końcu róże,w przedogródku ,trawy praktycznie wszystkie ścięte i jako tako robi się porządeczek ,ale innej pracy mam tyle ,że to chyba jest niemożliwe zrobić ,teraz mam przerwę od nadwyżek ,bo weekend,więc robię stroiki na kiermasz Wielkanocny i teraz piekę chlebusie ,bo wczoraj uwędzone i ugotowane wędlinki ,więc musi być jeszcze swój pyszny chlebuś .

Tereniu,ja też kocham wszystkie piwonie ,bardzo trudno wybrać tą najładniejszą ,dzisiaj bedzie przerwa od piwonii ,chociaż jeszcze nie wszystkie pokazane ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja też je kocham moje piwonie ,cieszę się ,że będziesz miała wędzarnię ,już chyba nie ma znaczenia jaką ,ja z mojej się bardzo cieszę ,bo w końcu jemy pyszne wędlinki ,jeszcze tylko kiełbaski się nauczę ,ale już ją chyba rozpracowaliśmy tylko jeszcze próby nie było,dla mnie ważne ,że można przy wędzeniu robić wszystkie inne czynności ,a jak jestem sama ,to jak bym miała to robić ,ja też trochę robię w ogrodzie ,ale pracy jest ogrom ,chyba nie do zrobienia :uszy u mnie też sucho,odrobinę pokropiło i na tym koniec ,tak bardzo przydałby się spokojny deszczyk ,ja mam w ogrodzie studzienkę miejską do podlewania ,ale czasowo nie ma o tym mowy,nawet wąż nie podpięty ,pozdrawiam ;:196

Mariuszu,nie mdlej wstań ;:306 ,ja wiem ,że one piękne ,mnie też zniewoliły i dlatego są w moim ogrodzie ,pozdrawiam :wit

Krysiu zapraszam ,od ostatniej Twojej wizyty u mnie piwonii dokupiłam sporo,jeszcze się dogadamy kiedy byś mogła przyjechać,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze nie wszystkie piwonie pokazałam ,ale teraz na odmianę troszkę mojej wiosny ,zapraszam

Obrazek

Obrazek

takie grubachy piwonie wychodzą
Obrazek

niektóre piwonie takie wyrywne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój Czaruś zawsze śpi pod modrzewiem ,tam jest dużo opadniętych igieł i ma suchutko ,rosną tam 3 modrzewie koło siebie w formie płaczącej i tworzą taką budkę i Czarusia zawsze tam można spotkać ,całe dnie śpi .
Obrazek

Obrazek

bzy już takie duże ,już chcą zakwitnąć
Obrazek

zawilec grecki
Obrazek

Sangwinaria kanadyjska
Obrazek

co roku ktoś zjada mu płateczki ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje wędlinki prosto z wędzarni
Obrazek

i moje chlebki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś wspaniale. Wszystko swoje i może wyjdzie nam to na zdrowie a producenci, zaczną myśleć -jak to trucizny nie dodawać do produktów! Ogród? aż miło oko zawiesić! ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Masz wspaniałą kolekcję piwonii.
Własne wędlinki to jest to, wyglądają przesmacznie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu niesamowite te Twoje bzy ;:oj Piwonia też wyrywna u mnie nawet majowa tak nie wygląda :D
A już myślałam że straciłam w przesadzaniu sangwinarię, ale jeden kwiatek wczoraj się objawił w dziwnym miejscu i dzięki Tobie zidentyfikowałam ją ;:215
https://www.fotosik.pl/zdjecie/50113299a0f69343 Widzę, że ziarnopłon zjada miodunkę ;:oj
Czarusia też tam widziałam ;:219
Miłka też mi coś objada...jednego dnia odgryziona kwiatek, a teraz znajduje pojedyncze listki obok rośliny ;:oj
Wędlinki wyglądają pysznie, u mnie chlebek już się też przygotowuje , bo nie ma to jak swoje ;:215
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj, łany piwnii wyglądają rewelacyjnie...mam kilka odmian, na więcej brakuje miejsca. Roślinki od Ciebie już rosną...wczorajsze popołudnie było bardzo udane ;:167 Roślinki rewelacyjnie zniosły podróż...za dodatkowe rośliny ;:196 Miodunki takiej nie mam, na jaki kolor kwitnie? liście ma w pięknej ciemnej zieleni. Tarczownicą jestem zaskoczona ;:215 miałam co dźwigać.
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marto
Piwonie cudowne ;:63 , ja ostatnio kupiłam kłącza piwonii białej i czerwonej , widać już kiełki (wsadzona) do doniczki chwilowo.
Pąki lilaków wyglądają superowo, jakie masz odmiany? Sasanki ładnie się prezentują.
Własne wyroby to fajna rzecz, przynajmniej wiemy co jemy. Może kiedyś będę posiadaczką wędzarni, kto wie.
Życzę wytrwałości i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20

Post »

Martuś,
Wędzonki wyglądają bardzo apetycznie ;:108
Czyżby jakieś święta się zbliżały ? ;:306
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu, choć nie piszę, bo brak czasu, jestem sama, a chce mieć wszystko i robić wszystko naraz, ale Twój wątek jest dla mnie bardzo ważny i zawsze czytam z wielką uwagą i dużo się od Ciebie uczę.
;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, podobno nie ma czarnych kwiatów, a u Ciebie jest pod modrzewiem ;:138
Piękny czas wiosenny, wszystkie maluszki rozkwitają! Moje stare sasanki dopiero się obudziły i wygląda na to, że będą miały tylko liście! Jeszcze mi się to nie zdarzyło! Czy miały zbyt sucho w lecie? Kilka piwonii na pewno zamówię, tylko które, jak każda piękna! Poza tym muszę mieć dla nich miejsce! Pomysł mam , tylko czy zdążę porzesadzać, bo wszystko rośnie w oczach.

tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marta skąd Ty bierzesz siłę na wszystkie te prace,może byś zdradziła sekret ;:224 ,własne wędlinki ,chlebek ,stroiki i jeszcze ten ogromny ogród ,który wart jest podziwiania ;:63 na równi z właścicielką za pracę ,którą w niego wkłada ;:180 .
Pozdrawiam Teresa :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś piwonii nigdy nie jest za dużo a ja proszę o więcej. Bardzo lubię babcine odmiany są piękne o pełnych kwiatach. Jakie garnki używasz do pieczenia chlebka? Można prosić przepis na chlebek. Wszystko wygląda apetycznie
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, zapach wędzonki i świeżego chlebka mnie do Ciebie przywołał. ;:196
Piwonie Twoje kocham, nie można przejść obojętnie, są po prostu zjawiskowe. I jak u Ciebie musi pachnieć, jak one wszystkie kwitną ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak zwykle jesteś niesamowita
Zawsze będe podziwiała Twoją pracowitość
300 pomidorów? ;:oj
Ja mam tylko 10, tak jak planowałam
Kocham piwonie, ale dlaczego one mnie nie kochają?
Ciekawe ile mi zakwitnie w tym roku?
Czy masz takie, które jeszcze nie kwitły i czekasz na pierwsze kwiaty?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wiosennie ,w końcu mamy ciepło ,w ogrodzie pracy moc ,ale ja w dzień mam nadwyżki a wieczorami robię co nieco na kiermasz ,jutro otwarcie o 17 i potrwa do soboty ,ale ja muszę wymiksować się z dyżurów ,bo nie mam czasu na nic takiego ,ważniejszy teraz ogród i nadwyżki .

Bożenko,pyszne są swoje wyroby ,ale nie wiem czy nie za dużo wzięłam na swoje barki i gonię teraz jak z piórem w ....,pozdrawiam ;:168

Edziu,piwonii mam jeszcze więcej ,ale nie mam kiedy pokazać ,własne wędlinki pychotki ,cieszę sie ,ze możemy takie jeść ,pozdrawiam :wit

Marysiu,u mnie padał deszczyk na dzień następny i teraz ogród zaczął się zielenić ,Czaruś nie pozwolił sobie założyć obroży ,a kleszcze chciały go zjeść ,wiec musiałam dać mu z gulaszem troszkę relanium i obrożę ma już założoną i wszystkie kleszcze odpadły ,bo nawet wyciągnąć sobie nie pozwolił,nigdy tak się nie zachowywał ,Boguś kupił mu taką drogą porządną obrożę u weterynarza ,i zdawało sie ,ze będziemy musieli go tam zawieźć ,żeby pomogli go opanować ,ale się udało i już go nic nie będzie żarło,wędlinki są po prostu pyszne ,już zamówione mięsko na szyneczki i całą resztę ,w środę mamy odbiór,pozdrawiam ;:196

Aniu,fajnie ,że jesteś w moim ogrodzie ,i ,że podobają sie moje piwonie i nie tylko,niech roślinki pięknie rosną ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,nie wiem jakie to są odmiany lilaków,bo tabliczki zaginęły ,sasanki już starszawe są ,ale jeszcze zakwitają ,powinnam już nasiać nowych ,a ciągle brakuje mi czasu i tego nie robię ,fajnie mieć wędzarnię ,my mamy od niedawna ,ale jesteśmy bardzo zadowoleni,że możemy sobie sami zrobić takie pyszne wyroby ,dziękuję,że odwiedziłaś mój ogród ,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65

Mireczku witaj,święta będą ,ale te wędliny już sie kończą ,dzisiaj zamówione nowe mięso ,odbiór w środę i pójdą do marynaty,własne wyroby takie pyszne ,że same znikają ,pozdrawiam :wit

Violu,cieszę się ,że jesteś ,ja wiem ile jest pracy w domu i w ogrodzie i jeszcze dzieci trzeba dopilnować ,to tylko kobiety potrafią ,miło,że mój ogród jest dla ciebie inspiracją ,że się uczysz ,no i zdolnym i pracowitym jesteś uczniem ,bo doskonale sobie radzisz i stworzyłaś piękny ogród,pozdrawiam ;:196

Martusiu,sasanka nie jest taką długowieczną roślinką i trzeba ją odmładzać ,bo będzie zanikać ,piwonie trudno wybrać ,ale jak mało miejsca to nie ma wyjścia ,Czaruś dostał porządną obrożę ,śpi pod modrzewiem ,a do domu przychodzi pojeść i się napić i wychodzi ,myszy nie łowi ,bo mu się nie chce ;:185 ,pozdrawiam ;:168

Teresa,czasem już nie mam siły ,chyba przesadziłam z pomysłami ;:306 bo po prostu czasu mi na wszystko brakuje ,ogród czeka cierpliwie na wiosenną opiekę ,a ja teraz walczę z nadwyżkami ,pozdrawiam ;:168

Joasiu,może znajdę chwilę ,żeby pokazać do końca piwonie ,ja też kocham babcine odmiany ,do pieczenia chlebków używam garnki żeliwne ,jak się odrobię z kiermaszem to napisze przepis na chlebuś ,chociaż znalazłam go w internecie i pisze chleb na zakwasie łatwy,możesz sobie znaleźć i jest łatwy jeżeli ja go upiekę bez zakalca ,pozdrawiam :wit

Gosiu PEPSI ,dom też pachnie wędzonką i świeżym chlebem ,kto wejdzie to jęczy jakie pyszne zapachy ,miło,że kochasz moje piwonie ,one są tego warte ,ich delikatność jedwabiu,kolor i zapach powodują ,że potrafią zniewolić ,pozdrawiam ;:196

Gosiu Margo2,dziękuję ,ale tymi moimi wymysłami chyba przesadziłam,pomidorków mam ponad 300 ,na razie ładnie rosną ,piwonie są żarłoczne i potrzebują ziemi kompostowej i zasilania ,może Twoja lekka piaszczysta ziemia dla nich za słaba ,czasem mam takie piwonie na które czekam z kwitnieniem ,ale to wszystko zależy od wielkości karpy kupionej ,czasem sprzedają takie paluszki i wtedy trzeba długo czekać na kwiaty ,ja juz takich nie kupuję bo szkoda pieniędzy ,wolę zapłacić więcej ,ale karpa solidna i w pierwszym kwitnieniu po posadzeniu potrafi wydać 16 kwiatów,a na paluszki trzeba czekać czasem 4-5 lat ,bo karpa musi sie rozrosnąć ,pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”