Ogródek Przemka cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Cattleyu za odwiedziny. Ja nie przesadzam do doniczek swoich roślin tylko albo wysadzam siewki bądź robię sadzonki pędowe lub korzeniowe. Duże rośliny, dla których zaczyna brakować miejsca wykładam na ścieżkę lub od razu trafiają w dobre ręce.

I jeszcze mała zagadka dla odwiedzających moją stronę. Co to za roślina?

Obrazek
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

PRZEMKU strasznie mi wstyd,że wcześniej nie trafiłam do Twego ogródka,tyle przegapiłam,ale teraz już to nadrabiam i przebywam w Twoim ogrodzie czytając i oglądając wszystko od deski do deski.Masz mnóstwo roślin, a do tego są takie okazałe i zdrowe.

Gdy rozmawiacie sobie z Zenobiuszem o szkółkach w okolicach Lublina lub o ulicach w Lublinie, to robi mi się tak cieplutko wokół serca,gdyż pochodzę z Lublina.

Cieszę się ,że poznałam nowego krajana :lol: :lol:
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz Małgosiu a ja pochodzę z Wrocławia a teraz jestem tu gdzie jestem.
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

Ależ los potrafi byc przewrotny :D
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Przemku, pisałeś o koszyczkach z drutu. Czy masz takie? Czy trzeba je zrobić własnymi rękami? Wiesz, gdzie można je kupić? Mam całe stada nornic :( Napisz coś więcej, proszę :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Nalewko! Niestety muszę Cię zmartwić jeśli chodzi o koszyczki z drutu. W sklepach takowych nie ma. Muszę sprawdzić jeszcze w OBI ale szanse są niewielkie. Oglądałem ostatnio siatkę do obijania klatek dla królików i innych zwierzątek ale ta ocynkowana jest bardzo droga. Na razie cebulki sadzę w plastykowe skrzynki po owocach i warzywach. Te mniejsze skrzyneczki po pomidorach dostaję za darmo w sklepie warzywnym. Część sadzę też w plastykowe koszyczki do cebul ale one niestety czasami są za niskie. Przykro mi, że nie byłem w stanie Ci pomóc. Gdybym gdzieś zdobył koszyczki z siatki metalowej to dam znać. Pozdrawiam. Przemek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czas na sadzenie bobu. Rozsada nawet trochę jakby za wysoka ale posadzę głębiej i będzie.
Miodunka czeka w donicy na wycieczkę do Wrocławia a miłek na podsypanie białym grysem.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Naleweczko-to są właśnie moje pojemniki na cebulowe. Trzmielina i języczka (obie w doniczkach) czekają na wyjazd do Wrocławia. Staruszka forsycja, po intensywnym cięciu w zeszłym roku, jeszcze zipie-właśnie zaczyna kwitnąć. Rododendron też robi przymiarkę do kwitnienia a pierwiosnki cieszą się ze słonka.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no wiosenna pobudka :) Śliczne irysy, krokusy i sasanki. Gratuluję ;:1
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Przemku,musisz chyba mieć bardzo dużo cebulowych,skoro wysadzasz je w takich "pojemniczkach"!!!!
Już się nie mogę doczekać ,żeby zobaczyć je wszystkie kwitnące!
Mam nadzieję, że o języczkę nie wydrapiemy sobie oczu i kudłów nie powyrywamy :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu nie będzie chyba aż tak źle. Zresztą języczki są 2 lub 3 a jak trzeba więcej to się gdzieś u sąsiadów wykopie.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Przemku, ależ masz wybór donic i skrzyń. Ja mam tylko za płytkie koszyczki na kilka sztuk nie-za-dużych cebulek. No i dziurkowane pracowicie przez Sz.M. doniczki produkcyjne, czarne i wielkie, na lilie (albo liliowce, nie wiem dokładnie co z nich wyrośnie :D). Chyba muszę się wybrać do jakiegos warzywniaka, może podzieliliby się ze mną skrzyniami. To doskonały pomysł!!! Chyba, że nornice sprytnie wlezą do takiej skrzynki od góry na wyżerkę...

Hehehe, dziś od rana pada, raz leje, raz siąpi, ale generalnie jest bardzo mokro. I na łące zrobiłam zdjęcia dziur, z których podtopione myszowate uciekały w suchsze rejony :lol: Dobrze im tak :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwitł hiacynt ocalały z pogromu sprzed 3 lat. Małgosiu- sprawdziłem języczki są 3 (słownie trzy sztuki) więc albo losowanie albo mały konkursik z nagrodami? Wychodzą też tawułki.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No właśnie,tawułki wychodzą tak póżno!Kupiłam jesienią 4 zabiedzone sadzonki i myślałam,że sz....ag je trafił,ale właśnie zaczęły wychodzić :lol: :lol: :lol:

Dobrze,że są 3 języczki!Osobiście wolałabym losowanie ( :oops: :? :wink: ),ale podporządkuję się do większości.... :lol:
Hiacynt jest śliczniusi,szkoda,że taki "samotny"....coś pomyślimy....

Przemku,pisałeś,że interesują Cię drobnocebulowe....A jakie????Może mam coś ,co Cię interesuje.
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Redlina miała być dla skorzonery ale jak dają nasiona bardzo wczesnej marchwi to nie ma się co zastanawiać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nasiona zaprawione, kalibrowane, pięknie wschodzą. Co prawda w opakowaniu jest 10000 nasion ale można się podzielić z innymi działkowcami. (to zielone to nasiona marchewki).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”