Witaj Zenku
Fagus ,,Purpurea Pendula,,dorasta do ok.2-3m. Jednak możesz sam regulować jego wysokość.Jeżeli Byś chciał mieć wyższe drzewko musisz dać mu podporę i podpinać jeden z pędów prostując ten pęd.
Powodzenia w pielęgnacji buczka
Pozdrawiam
cześć Marzeniu. Nawet nie wiesz jak duze wrażenie zrobiły na mnie Twoje słowa. Daje mi to motywacje i wlasnie dzis powiąkszyłam miejsce na iglaki, musze tylko pozbierać na polu jakieś okrądlaki- bo braklo mi . Buziaki Pozdrawiam
Witaj Żaża
dziękuję za wizytę w moim ogródku.
Funkie o które pytasz są moimi pierwszymi nabytkami i niestety są bez nazw .Mam jeszcze wiele innch funki ,ale tamte czekają jeszcze w doniczkach na wysadzenie.Troszkę mało miejsca zrobiło mi sie pod Dębem.Te w doniczkach już kupowałam z nazwami bo obecnie pilnuję nazw roślin.
Co do ślimaków to staram się po deszczach je wyzbierać [całą rodzinkę zbuntowałam przeciwko tym paskudom].Zeszłego lata kupiłam specjalny granulat na to świństwo i troszkę było ich mniej.
Pozdrawiam Marzena
Marzenka ja zbierałam ślimaki kilka lat temu, ale moje są wyjątkowo paskudne i jest ich tyle, że ta metoda się nie sprawdza. Z ich powodu kilka lat temu zrezygnowałam z ogródka działkowego, bo po ich wizycie nie zostawało kompletnie nic. W ubiegłym roku kupiłam środek niby sprawdzony, ale po obsypaniu roślin ślimaki wyginęły, ale razem z roślinami .W tym roku pewnie wrócę do niebieskich granulek, bo gdzie nie ruszyłam widłami to gniazda wypełnione jajami w ogromnych ilościach. Taki "biały kawior"
Witaj Żaża,
ja również mam niebieski granulat ,ale rozsypywałam go nie przy samych roślinach lecz w bezpiecznej odległości od nich.Te granulki zwabiają ślimaki i pamiętam że ślimaki martwe doleko po komsumpcji nie docierały.Spróbuj rozsypywać ten środek dalej od roślin .Ja w tym roku będę powtarzała zabieg z tymi granulkami niebieskimi.Nie pamiętam jak ten środek się nazywa ,jak sprawdzę etykietę to Ci napiszę.Może to są dwa rózne środki na ślimaki.
Pozdrawiam Marzena
Witam ,
dzisiaj dzieci sąsiada wyciągnęły saneczki i na nich jeżdziły .W nocy spadło ok.20cm śniegu .Ciekawa jestem jak dzisiejszy poranek wyglądał w innych częściach kraju.
Pozdrawiam serdecznie i cieplutko